مواد لازم:
آرد سفيد الک شده/حدود 340 گرم
تخم مرغ/4 عدد
شکر کاملاً ريز/حدود 200 گرم
بکينگ پودر/1 قاشق غذاخوري
کره/140گرم
خلال بادام/حدود 100 گرم
وانيل /يک هشتم قاشق چايخوري
پودر بسته و شربت زغفراني/براي تزيين
طرز تهيه:
2 تا از سفيده هاي تخم مرغ را کنار مي گذاريم براي تزيين روي شيريني کره را ده دقيقه در هواي محيط قرار داديم تا نرم شود.کره را در ظرف مي ريزيم و با سرعت زياد همزن هم مي زنيم شکر را کم کم در حين هم زدن اضافه مي کنيم با کاردک مواد را از اطراف جمع مي کنيم تا کاملاً زده شوند.
تخم مرغها را کم کم به مواد اضافه مي کنيم و هم مي زنيم .وانيل را هم اضافه مي کنيم.زدن تخم مرغ در اين شيريني خيلي مهم است دقت کنيد که مواد را خيلي خوب بزنيد .حدوداً 3-2دقيقه زمان براي زدن مواد لازم است.
بکينگ پودر را با آردي که از قبل حدود 2 مرتبه الک شده اضافه مي کنيم و کم کم اين مخلوط را به مواد اضافه کرده با کاردک هم مي زنيم.
حتماً آرد را کم کم اضافه کنيد تا اگر لازم بود مقداري کمتر اضافه کنيد.اين شيريني يا بيسکويت بسيار حساس است و بايد در اضافه کردن آرد خيلي دقت شود.
مواد را اگر دقيقاً اندازه گيري کنيد همان 340 گرم آرد کافي است اگر 3-2قاشق بيشتر آرد لازم شد به خاطر اندازه تخم مرغهايي که استفاده مي کنيد است.
يک خمير بسيار لطيفي به دست مي آيد که نه به دست مي چسبد نه به ظرف .سيني فر را با کمي روغن مايع چرب مي کنيم .يک قاشق آرد کف سيني مي ريزيم و کامل پخش مي کنيم دقت کنيد که آرد اضافه درون سيني نباشد و فقط آردهايي که به روغن چسبيده است در سيني باشد.خمير را کمي بادست ورز مي دهيم که لطافت خمير زير دستمان مشخص شود .خمير را داخل سيني مي گذاريم و به قطر نيم سانتي متر در داخل سيني فر پهن مي کنيم.سفيده تخم مرغ را که کنار گذاشته بوديم روي سطح شيريني مي ريزيم و با پشت قاشق روي سطح شيريني را صاف کرده و تمام سفيده را در سطح شيريني پخش مي کنيم .اين سفيده باعث طلايي شدن روي شيريني مي شود.اضافه سفيده را مي گيريم تا روي شيريني پف نکند.
خلال بادام را روي سطح شيريني مي پاشيم بعد شيريني را در فر داغ پنجره وسط با حرارت 160 سانتي گراد به مدت 20 دقيقه مي گذاريم بپزد.بعد از اينکه شيريني را گذاشتيم در فر را بازنمي کنيم تا شيريني کاملاً پف کند.
وقتي شيريني آماده شد و از فر بيرون آورديم دور آن را با چاقو از سيني جدا مي کنيم به تکه هاي دلخواه برش مي زنيم و در ظرف مورد نظر مي چينيم.مي توان به جاي بادام از گردوي خرد شده هم استفاده کرد.براي تزيين شيريني با برس روي شيريني ها را با شربت زعفراني کمي نم مي دهيم ودر صورت تمايل کمي پودر پسته مي پاشيم.بعد از سرد شدن مي توانيد اين شيرينيهارا در ظرف در بسته نگهداري کنيد.
منبع:نشريه عصر فرهنگ،شماره 3/خ