مواد لازم براي 4 نفر :
مرغ /يك عدد تا 2 كيلوگرم
پياز/2 عدد نگيني خرد شده
سير /يك تا 2حبه ورقه شده
نمك،فلفل، زردچوبه، ادويه مخلوط،پودرتخم گشنيزوزيره آسياب شده/يك و يك دوم قاشق چايخوري
محلول زعفران /يك قاشق چايخوري
رب گوجه فرنگي/ 2تا3 قاشق سوپخوري
كره / 3 قاشق سوپخوري
آب/ يك سوم پيمانه
طرز تهيه :
ابتدا مرغ را از پشت و از گودي گردن از وسط استخوان فقرات تا پايين برش دهيد تا به دوقسمت مساوي تقسيم شود. سپس قسمت ران را از گودي كمر برش دهيد و از سينه جدا كنيد. ماهيچه ي ران را از مفصل برش دهيد تا ران به دو قسمت تقسيم شود. بال را از سينه جدا نموده و سينه را به دو قسمت تقسيم كنيد. به اين صورت مرغ را به قطعات مناسب تقسيم كرده ايد. چربي هاي مرغ را جدا و مرغ را بشوييد و در صافي قرار دهيد.
نمك، فلفل، ادويه ي دلخواه، محلول زعفران، كره ي آب شده، رب گوجه فرنگي و آب را مخلوط كنيد تا سس مناسبي به دست آيد. سپس قطعات مرغ را در ظرف مورد نظر بچينيد. مقداري از پياز خرد شده و كمي سير ورقه شده را روي مرغ قرار دهيد. سپس سه تا چهار قاشق سس روي آن بريزيد. مجدداً قطعات مرغ را در قابلمه روي پياز و سس قرار دهيد و روي آن را با پياز خرد شده و سير ورقه شده و سس بپوشانيد. در ظرف را گذاشته و روي حرارت متوسط قرار دهيد، اجازه دهيد تا مرغ آب بيندازد و محتويات داخل ظرف جوش بيايد. سپس حرارت را كم نموده، اجازه دهيد تا بپزد و سس آن غليظ شود. سپس قطعات مرغ را در ظرف سرو قرار داده و سس غليظ خوشرنگ باقيمانده را هم روي مرغ ها بريزيد و با چلوي زعفراني تزيين سپس سرو كنيد.
نكته :
1- اين دستور 1068 كيلوكالري انرژي، 15 گرم كربوهيدرات، 72 گرم پروتئين و 80 گرم چربي دارد.
2- چربي هاي مازاد مرغ را جدا ولي پوست مرغ را جدا نكيند: زيرا طبخ مرغ با پوست از خشك شدن گوشت مرغ هنگام طبخ جلوگيري به عمل مي آورد. پس از طبخ پوست آن را جدا كرده، سرو نماييد.
3- قطعات مرغ را از مفاصل برش داده و به قطعات دلخواه تقسيم كنيد: زيرا برش هاي نامناسب باعث خارج شدن مغز استخوان و بد رنگ شدن سس باقيمانده خوراك مي گردد.
4- درصورت دلخواه مي توانيد مرغ را با حجم زياد با همين روش براي مراسم گوناگون طبخ كنيد: زيرا علاوه بر داشتن روش طبخ آسان، طعم و مزه ي خوبي دارد.
5- نمك گوشت هاي سفيد در ابتداي طبخ اضافه مي گردد.
منبع:مجله هنر آشپزي ،شماره 58/خ