مواد لازم براي ماهي:
ماهي شير يا کوسه/1کيلو
آرد/1فنجان
پيازچه خرد شده/2قاشق غذاخوري
آب ليمو ترش/4تا5 قاشق غذاخوري
ليمو ترش حلقه شده/1عدد
سرکه/5تا4 قاشق غذاخوري
روغن زيتون/5تا4 قاشق غذاخوري
سير رنده شده/2حبه
پودر زيره و فلفل بهاراز هر کدام/1قاشق غذاخوري
نمک و فلفل/به مقدار لازم
روغن براي سرخ کردن ماهي/به مقدار لازم
مواد لازم براي تهيه ي برنج با سس سويا:
برنج/3پيمانه
پياز نگيني شده/1پيمانه
گشنيز خرد شده/1پيمانه
پياز داغ/1پيمانه
سير رنده شده/1تا2حبه
پودر زيره ي سياه/نصف قاشق چايخوري
پودر دارچين/نصف قاشق چايخوري
پودر زنجفيل خشک/1 قاشق چايخوري
پودر جوز هندي/1 قاشق چايخوري
سوياسس /يک ونيم قاشق غذاخوري
آب /4پيمانه
روغن/4تا5قاشق غذاخوري
مواد لازم براي تهيه ي سس ماهي:
آرد /2قاشق غذاخوري
پودر زيره ي سياه/نصف قاشق غذاخوري
پودر دارچين/نصف قاشق غذاخوري
جوز هندي/1قاشق چايخوري
روغن زيتون/3قاشق غذاخوري
سويا سس /يک ونيم قاشق غذاخوري
آب /2ليوان
آب ليمو/به مقدار لازم
نمک و فلفل/به مقدار لازم
طرز تهيه ماهي:
تمام مواد لازم داده شده را با هم مخلوط کرده،ماهي را به مدت يک ساعت در اين مايه بخوابانيد سپس آن را در آرد غلطانيده و در روغن فراوان که بهتر است همان روغني که پياز داغ را در آن سرخ کرده ايد باشد با حرارت کمي بيشتر از متوسط سرخ کنيد.
طرز تهيه سس ماهي:
آرد را در روغن زيتون تفت دهيد،آب را کم کم اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا آرد گلوله نشود ،زيره ،دارچين ،جوز هندي ،سويا سس و نمک وفلفل را اضافه کرده و مرتب هم بزنيد تا سس کمي غليظ شود و در پايان آب ليمو را اضافه کنيد.
طرز تهيه برنج با سوياسس :
سير رنده شده،زنجفيل وپياز نگيني شده را در روغن تفت داده ،برنج را اضافه کرده حدود 5تا 6 دقيقه تفت دهيد،2 قاشق پياز داغ،دارچين،زيره ،جوز هندي ،نمک ،فلفل وسوياسس را اضافه کنيد،مواد را مخلوط کرده و سپس آب را بيفزاييد و بگذاريد تا آب برنج دم بکشد .برنج را درديس کشيده با قطعات ماهي سرخ شده و بقيه ي پياز داغ و گشنيز تازه خرد شده روي برنج را تزيين کنيد.سس را در ظرف سس خوري ريخته ودر کنار ديس برنج قرار دهيد و به همراه برنج و ماهي ميل کنيد.
نکته :
1-مقدار آب داده شده در طبخ برنج با توجه به نوع برنج مصرفي شما ممکن است کمتر يا بيشتر باشد.
2-سمک صياديه به معني ماهي صيد شده است که نوعي خوراک ماهي به سبک عربي است.
منبع: نشريه هنر آشپزي ،شماره 45
/س