مواد لازم:
لبو يا چغندر قرمز/1 کيلو
شکر/700گرم
آب /به ميزان لازم
وانيل/يک دوم قاشق چايخوري
پودر پکتين /1 قاشق مربا خوري
طرز تهيه:
دقت کنيد لبو بعد از پوست کندن و قالب زدن بايد يک کيلو باشد.لبوها بايد کاملاً قرمز رنگ باشند و اين لبوها را به شکل قلبهاي کوچک قالب زده ايم .از هر شکل قالبي که دوست داشته باشيد مي توانيد استفاده کنيد.اضافه هاي لبو را بعد از قالب زدن مي توانيم با سرکه بپزيم و ترشي لبو درست کنيم .لبوي خوب بايد گرد و قرمز باشد و کشيده نباشد .وقتي شکر را وزن کرديم و 700 گرم شد بعد با پيمانه اندازه مي گيريم و براي هر پيمانه شکر يک پيمانه آب در نظر مي گيريم .آب را در ظرفي روي حرارت مي گذاريم تا بجوشد بعد شکر را اضافه مي کنيم .وقتي آب و شکر جوشيد و جرم روي آن به وجود آمد اين جرم را جمع مي کنيم و مي گذاريم به مدت 35 دقيقه با شعله متوسط بجوشد .بعد از اين مدت لبو را اضافه مي کنيم و شعله را زياد مي کنيم لبوها کف مي کند کف را جمع مي کنيم تا سرريز نشود بعد شعله را متوسط مي کنيم و به مدت 350 دقيقه مي گذاريم با شعله ملايم لبوها پخته شود.پودر پکتين را در يک ليوان مي ريزيم و روي آن آب سرد مي ريزيم و حل مي کنيم و روي بخار آب به حالت دم کردن مي گذاريم کامل حل شود و بعد به همراه وانيل در 5 دقيقه آخر پخت مربا يعني بعد از اينکه 30 دقيقه مربا پخته شد اين مواد را به آن اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم بعد حرارت را خاموش مي کنيم .به جاي پودر پکتين مي توان از تخم به يا بهدانه استفاده کنيم بدين صورت که اين پودر را جداگانه داخل پارچه تميز يا تنظيف بپيچيم و داخل مربا بگذاريم .يا مي توانيم به جاي پودر پکتين ،تخم سيب و تخم گلابي را با هم مخلوط کرده و نيم کوب کنيم و داخل تنظيف در مربا بريزيم .اگر هيچ کدام از اينها را نداشتيم مي توانيم يک قاشق مربا خوري يا نصف قاشق غذاخوري پودر ژلاتين را به روش بن ماري حل کرده ودر 5 دقيقه آخر به مربا اضافه کنيم .مي توانيم حدود 500 گرم آهک را داخل يک ليتر يا يک ليتر و نيم آب حل کرده بعد صاف کرده و يک کيلو لبو را داخل آن بريزيم و بگذاريم به مدت 4-5ساعت بماند بعد آب آن را خالي کنيم و با آب سرد دو سه دفعه بشوييم بعد 5-6ساعت داخل آب ساده بگذاريم بماند و چند بار آبش را عوض کنيم بعد به روش گفته شده مثل مربا بپزيم که در اين صورت پودر پکتين نياز نداريم ومي توانيم 300گرم شکر اضافه کنيم و از اين لبوها به جاي قند همراه چايي استفاده کنيم .هر چقدر اين مربا بيشتر بماند رنگ آن بهتر خواهد شد .يعني پررنگ تر مي شود و لعاب آن بيشتر خواهد شد.از هيچ رنگ خوراکي براي مربا استفاده نمي کنيم.
منبع: نشريه عصر فرهنگ،شماره 3
/س