مواد لازم:
هلو يا زرد آلو يا گلابي/ 1/5 کيلو
شکر/ 150 گرم
آب/ نيم ليتر (2 ليوان)
آبليمو/ 3 تا 4 قاشق سوپخوري
خامه/ 150 گرم
پودر قند/ 3 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
هسته هلو يا زرد آلو را مي گيريم. پوست هلو را گرفته در صورت استفاده از گلابي، آن را پوست کرده، به وسيله ماشين مخصوص به شکل پوره له مي نمائيم، آب را با شکر مخلوط نموده، مي جوشانيم تا شکر حل شود. پس از آنکه محلول آب و شکر سرد شد، پوره ميوه را با آن مخلوط کرده، در ظرف فلزي مي ريزيم و در جا يخي قرار مي دهيم. دو سه بار آن را بيرون مي آوريم و هم مي زنيم تا بستني خود را بگيرد ولي يخ نزند. بستني را با قاشق مخصوص گرد در بستني خوري مي گذاريم، خامه را نيز با پودر قند مخلوط کرده، هم مي زنيم تا سفت شده، فرم بگيرد. بعد آن را در قيف مي ريزيم و روي بستني را تزيين مي نماييم. براي تهيه بستني از کمپوت اين ميوه ها هم مي توان استفاده کرد. در اين صورت شکر لازم نيست. همچنين در صورت مصرف کمپوت، آب نبايد اضافه شود و آب کمپوت مصرف شود.
منبع:205دستور آشپزي/ شماره 21
/س