مواد لازم :
کيک کشمشي / 250 گرم
کره / 50 گرم
پودر ژله انگور / يک بسته
کشمش پلويي / يک قاشق سوپخوري
آب جوش / يک پيمانه
آب سرد / يک پيمانه
خامه ( جهت تزئين ) / به ميزان لازم
مواد لازم کيک کشمشي ( 700 گرمي ) :
تخم مرغ / 6 عدد
شکر / 150 گرم
وانيل / يک چهارم قاشق چايخوري
روغن مايع / 50 ميلي ليتر
آرد / 150 گرم
نمک / يک هشتم قاشق چايخوري
بيکينگ پودر / يک قاشق سوپخوري
کشمش پلويي / دو قاشق سوپخوري
انرژي کل:1300 کيلو کالري
طرز تهيه :
ابتدا کيک کشمشي را کاملاً پودرنموده و با کره ذوب شده کمي تفت دهيد . سپس کف قالب را کمي چرب کنيد و مواد کيک را درون آن بريزيد و با قاشق فشار دهيد تا سفت شود . ظرف را داخل يخچال قرار دهيد تا کاملاً خنک شود . در اين فاصله پودر ژله انگور ابتدا با يک پيمانه آب جوش و بعد با همان مقدار آب سرد ترکيب کرده و کشمش را به آن بيفزاييد . بعد نيمي از ژله را در ظرفي جداگانه ريخته و در يخچال قرار دهيد تا کاملاً بسته شود و نيم ديگر را روي کيک کشمشي که حالا سرد شده است ، بريزيد و مجدداً در يخچال قرار دهيد تا کاملاً سرد و بسته شود . پس از آن قالب را چند لحظه در آب جوش قرار داده ، کيک را جدا کنيد و در ظرف مناسبي بگذاريد . ژله آماده شده را نيز با چنگال خوب بزنيد و روي کيک بريزيد روي ژله را نيز مي توانيد يک روزت خامه بزنيد تا جلوه کريستالي ژله شما بيشتر شود . اين دسر بسيار زيبا و خوش طعم است .
طرز تهيه کيک کشمشي :
ابتدا زرده ها را از سفيده جدا کرده و زرده ها را با شکر و وانيل به مدت 15 دقيقه با همزن بزنيد . تا کرم رنگ و کشدار شود . سفيده ها را نيز جداگانه با همزن بزنيد تا فرم بگيرد و سفيد شود .سپس روغن را به زرده ها اضافه کنيد . سپس سفيده ها را به آن بيفزاييد . حالا آرد ، نمک و بيکينگ پودر را که سه بار الک کرده ايد ، آهسته به مواد اضافه کنيد . در اين مرحله کشمش ها را داخل آرد بغلتانيد و به مايه کيک بيفزاييد . سپس کف قالبي به قطر 24 سانتيمتر را چرب کرده آرد پاشي نماييد و کاغذ روغني بيندازيد و مجدداً چرب کنيد . بعد مايه کيک را داخل آن بريزيد و در طبقه ي وسط فر با دماي 180 درجه سانتيگراد يا 350 درجه فارنهايت به مدت 35 دقيقه قرار دهيد . پس از اين مدت ، کيک را 10 دقيقه داخل فر خاموش نگه داريد تا پف کيک نخوابد .
منبع: مجله دنياي تغذيه شماره ي 86
/س