ممکن است شما هم از دسته افرادي باشيد که مدام در حال ارسال SMS (پيام کوتاه) هستند و صحبت پاي تلفن همراه را کنار گذاشتهاند.
زماني بود که فکر ميکرديم تمام آدمهاي روي کره زمين در حال صحبت کردن با تلفن همراهشان هستند، اما اين روزها ديگر اين احساس را نداريم چون بسياري از مردم به جاي صحبت پاي تلفنهاي همراهشان در حال ارسال پيام کوتاه هستند. تماس سريع انگشتان دست افراد روي صفحه کليد تلفنهاي همراه، تصويري است که به نظر ديگر عجيب نميآيد. همه ميدانند تايپ سريع روي صفحه موبايل ميتواند متني را خلق کند که ثانيهاي بعد در دست فردي در دور دستهاست.صحبت با تلفن همراه که مدت زيادي نقل مجالس محققان بود که ميتواند اثرات بسيار مخربي روي مغز بگذارد اکنون به استفاده از سريع از انگشتان دست براي تايپ کردن و ارسال پيام کوتاه تبديل شده است.
تاريخچه پيام کوتاه:
اولين پيام کوتاه سال 1992 در انگلستان فرستاده شده و سپس در اروپا رواج پپيدا کرده و چند ماه طول کشيد تا به امريکا رسيد. حتي امرزه نيز ارسال پيام کوتاه در اروپا رواج بيشتري دارد. گرچه تحقيقات نشان داده است که در آمريکا نيز 37 درصد افرادي که تلفن همراه دارند در طول ماه دست کم يک پيام را ارسال يا دريافت کردهاند.
با وجود گستردگي اين پديده بد نيست بدانيم فرستادن پيام کوتاه چه راهي را طي ميکند تا به مقصد برسد و چه اطلاعاتي را در مورد آن نميدانيم.اس ام اس مخفف سرويس پيام کوتاه به زبان انگليسي است و متد جديدي براي ارتباط برقرار کردن با فردي است که صاحب تلفن همراه است. حداکثر تعداد حروفي که در يک پيام کوتاه ارسالي جا دارد 160 حرف است که اين نعداد در زيانهايي همچون چيني به 70 ميرسد.
چطور اس ام اس ارسال ميشود؟
حتي اگر شما در حال صحبت کردن پاي تلفن همراهتان نباشيد تلفن شما در حال ارسال سيگنال است و اطلاعات ميگيرد و ارسال ميکند.آنتن هاي بزرگ مخابرات وظيفه جا به جا کردن اين اطلاعات را دارند. اگر شما حرکت کنيد سيگنال تلفن همراه شما همراهتان جا به جا ميشود و ميتواند محل دقيق شما را مشخص کند و هر از گاهي نيز اطلاعاتي در اختيار مخابرات قرار داده ميشود تا از وضعيت تلفن همراه شما مشخص باشد.
وقتي فردي ميخواهد با شما تماس بگيرد سيستمهاي اطلاعات و کنترل برج مخابرات به تلفن شما پيغامي ارسال ميکند که کسي پشت خط شماست. برج مخابرات همچنين فراکانسهاي صدا ميدهد تا بتوانيد تلفن را جواب داده و صداي فرد را بشنويد.
همين روند در ارسال پيام کوتاه نيز تکرار مي شود. وقتي دوستي به شما پيام کوتاه مي فرستد پيغام از آنتهاي ارتباطي مخابرات گذشته و به برجک اصلي مخابرات و کانال کنترل ميرسد و آنگاه است که به تلفن شما پيغامي ارسال ميشود که اطلاعاتي در انتظار شماست و اين دقيقا همان زماني است که شما متوجه ميشويد که پيام کوتاه داريد.
زماني که شما پيام ميفرستيد هم همين راه طي ميشود تا فرد پپيغامتان را بگيرد.
دليل اينکه شما نميتوانيد پيغامي با ببش از 160 حرف بفرستيد نيز آن است که براي شلوغ نشدن سيستم ارسال پيامها، مخترعان اين روش، روي اين تعداد حرف موافقت کردند تا تعداد بيشتر از آن ارسال نشود.
اما باز هم ارسال تعداد حروف به سيستمي بستگي دارد که در کشور و يا منطقه نصب شده و توانايي اسال پيام را دارد. در برخي از مناطق ممکن است يه صورت اتوماتيک به شما اجازه دهند تا بتوانيد بيش از اين حروف را هم در يک پيام بفرستيد اما حد معمول آن 160 حرف است.
فوايد پيام کوتاه
1-ارسال پيام کوتاه زماني به درد شما ميخورد که شما نخواهيد با فرد مورد نظر مکالمه مستقيم داشه باشيد. با اين روش شما مجبور به شماره گرفتن براي بيان تنها چند جمله نيستيد.
2- شما مانند ايميل نوشتن مجبور به وصل شدن به شبکه اينرنت نيستيد و به راحتي ميتوانيد نامههاي کوتاه را به هر تعداد از دوستانتان ارسال کنيد. و جالب اينجاست که دوست شما هم براي دريافت اين پيغام لزوما نبايد کار خاصي انجام دهد و اينکه تنها تلفنش روشن باشد کافيست تا پيغام به او برسد و حتي اگر تلفن او خاموش هم باشد اين پيغام پشت درهاي بسته تلفن او ميماند تا بلاخره تلفن روشن شود و با پيدا شدن اولين سيگنال پيغام به فرد خواهد رسيد و تا زماني که خود فرد پيام را پاک نکند در سيم کارت وي خواهد ماند.
3-فايده ديگر اين تکنولوژيي آن است که يک پيغام را همزمان به چندين نفر ميتوان فرستاد.اين افراد ميتوانند در ليست دفتر تلفن شما باشند و يا اينکه مانندکاري که براي تبليغات شرکتهاي بزرگ يا بانکها انجام ميشود به صدها هزار نفر ناشناس ارسال شوند.
اس ام اس بازها
تحقيقي که سال 2004 انجام شد نشان داد که افرادي که تلفن همراه دارند تنها دو دسته هستند يا با تلفنشان صحبت ميکنند و يا از دسته افرادي هستند که با ارسال پيام بسيار مانوس هستند.
افرادي که به فرستادن پيام کوتاه علاقه دارند دو برابر پيغام ميفرستند و تعداد زنگهايي که با تلفن همراهشان ميزنند نصف افراد ديگر است.
از سوي ديگر براي مخابرات نيز ارسال پيامها از سراسر کشور بسيار بهتر از آن است که شبکه با افرادي که در حال صحبت با تلفنهاي همراهشان هستند پر شود زيرا ارسال پيامهاي کوتاه، جاي زيادي از شبکه هاي مخابرات را نمي گيرد.
مضرات پيام کوتاه:
1-شما بايد براي ارسال پيام کوتاه پول بپردازيد و مسلم اسن که پرداخت پول براي هيچ مصرف کنندهاي مطلوب نيست. هر چند که در کشورها و سيستمهاي مختلف پرداخت پول و بالغ آن متفاوت است.
2-رسيدن پيام کوتاه شما هيچ حساب و کتابي ندارد و ممکن است شما تصور کنيد که پيامتان رسيده است اما فرد آن را دريافت نکرده باشد. زماني که شبکه شلوغ باشد ممکن است دهها دقيقه و حتي چندين ساعت طول بکشد تا پيامها برسند.
3- با پيام کوتاه شما امکان ارسال عکس و يا فيلم را نداريد.
منبع: www.hamshahrionline.ir/خ