مواد لازم:
آرد/ 5-6 فنجان
روغن دو سوم فنجان
زرده تخم مرغ/ 2عدد
شير/ يک فنجان
شکر/ دو سوم فنجان
مايع خمير/ 1 قاشق سوپخوري
نمک/ يک قاشق چايخوري
آب ولرم/ به مقدار کافي
زنجبيل در صورت تمايل يک قاشق چايخوري براي تزئين روي نان
کنجد/ يک سوم فنجان
کره و شير کمي
طرز تهيه:
مايع خمير و يک قاشق مربا خوري از شکر را در شير گرم حل کرده و مي گذاريم تا کاملاً پف کند. آرد را در ظرف بزرگي ريخته، روغن، شکر، زرده تخم مرغ و در صورت تمايل زنجبيل را هم به افزوده و آب را به تدريج به آن اضافه کرده و
مخلوط را خوب به هم مي زنيم، که خمير به دست آمده نرم باشد.5 يا 6 دقيقه خمير را خوب ورز داده و آنرا به 4 يا 6 قسمت مساوي تقسيم و گلوله مي کنيم. روي خمير را مي پوشانيم، تا جا بيفتد. سپس سيني فر را کمي چرب کرده و با وردنه هر يک از گلوله ها را به قطر يک و نيم سانتي متر پهن و به شکل بيضي در مي آوريم. آنرا در سيني فر قرار داده و با قالب گرد روي خمير را نقش مي دهيم. کنجد و زرده تخم مرغ را با يک قاشق مربا خوري مخلوط کرده و روي خمير مي ماليم. سيني را در وسط فر با حرارت 350 درجه گذاشته، تا نان پخته و طلايي شود. سپس سيني را از فر خارج کرده، نان را بگذاريدکمي سرد شود، بعد روي آن کمي شير مي پاشيم و کره مي ماليم، که نان براق و نرم شود. نانها را دو به دو به هم مي چسبانيم و در داخل نايلون مي گذاريم، تا خشک نشود. اين نوع نان بيشتر در استان خراسان متداول است.
منبع: 205دستور آشپزي/ شماره 21
/س