مواد لازم براي 4 نفر:
تخم مرغ: 2 عدد
آرد: به ميزان لازم
نمک: 1 قاشق چايخوري
آب : 1 پيمانه
مواد لازم براي داخل خمير (1)
کدو حلوايي پوره شده: 250 گرم
شکر: به مقدار لازم
مغز گردو نگيني خرد شده: 200 گرم
پياز داغ نگيني: 2 قاشق سوپخوري
مواد لازم براي داخل خمير (2):
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پياز داغ نگيني: 2 قاشق سوپخوري
نمک، فلفل، زردچوبه: به ميزان لازم
دانه انار: 200 گرم
روغن: 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
ابتدا تخم مرغ ها را درظرفي بشکنيد و مخلوط کنيد. سپس آب را اضافه کنيد. آرد و نمک را الک نموده و کم کم به مخلوط تخم مرغ ها اضافه کنيد تاجايي که خمير به دست نچسبد.
1) پوست کدو حلوايي را گرفته، تخم هاي آن را جدا کرده و بگذاريد با آب بپزد وآب آن کامل کشيده شود. سپس آن را به صورت پوره درآوريد. در صورت تمايل مقداري شکر به کدو حلوايي اضافه کنيد مغز گردو نگيني شده و پياز داغ رانيز با کدو مخلوط کنيد.
2) گوشت چرخ کرده را همراه با پياز داغ و روغن سرخ کنيد. به آن نمک، فلفل و زردچوبه بزنيد. در آخر دانه هاي انار راهم اضافه کنيد.
حال خمير را با وردنه نازک باز کنيد و با قالب، دايره هايي به قطر 10 سانتي متر بزنيد. از مواد (1) يا (2) به دلخواه وسط خمير قرار داده و چدوها را بپيچيد. چدو نبايد ضخيم پيچيده شود؛ به همين دليل مواد را در چدو صاف کنيد، سپس بپيچيد. وقتي همه چدوها پيچيده شدند آن ها را در روغن فراوان و داغ سرخ کنيد.
نکته:
1- چدو دراصل نوعي پيراشکي است، و چون درآن از کدو هم استفاده مي شود، به گذر زمان درگويش عاميانه آذري به چدو تغيير نام داده است.
2- اين غذا مخصوص مردم جمهوري آذربايجان است و به عنوان عصرانه و يا ميان وعده مصرف مي شود.
منبع:نشريه هنر آشپزي شماره 50/خ