مواد لازم براي 8 نفر :
پودر ژلاتين ساده / 135 گرم
آب نارنگي / يک چهارم پيمانه
خامه / يک و يک چهارم پيمانه
تخم مرغ / 3 عدد
شکر / سه چهارم پيمانه
وانيل / يک هشتم قاشق چايخوري
پوست نارنگي رنده شده / 1 قاشق سوپخوري
فيله نارنگي خرد شده بدون پوست / 3 قاشق سوپخوري
رنگ مجاز خوراکي / به مقدار لازم
پرتقال ، گيلاس گلاسه شده / برا ي تزئين
طرز تهيه :
از رنگ هاي غذايي مجاز به رنگ پرتقالي يا از ترکيب دو رنگ زرد و قرمز مي توانيد دسري به رنگ نارنجي تهيه کنيد . پودر ژلاتين را همراه با آب نارنگي به روش بن ماري (حرارت غير مستقيم ) به صورت محلول در آوريد . خامه را بزنيد تا فرم بگيرد . سپس روي ميز کار قرار دهيد . تخم مرغ ها را با درجه تند همزن برقي بزنيد تا پف کند . شکر را به تدرج اضافه کرده و به زدن ادامه دهيد . وانيل و پوست رنده شده نارنگي را افزوده بزنيد تا کاملا غليظ شود . ( 5 دقيقه ) در صورت دلخواه رنگ مجاز خوراکي را اضافه نماييد . سپس محلول ژلاتين را به تدريج به مايه تخم مرغ اضافه و سي ثانيه ديگر بزنيد . مخلوط فوق و نارنگي فيله شده را با خامه زده شده به روش دوراني مخلوط نماييد . سپس در قالب چرب شده مخصوص فروماژ بريزيد و در يخچال قرار دهيد تا بنندد . فروماژ را بر روي ظرف برگردانده سپس با پرتقال و گيلاس شکري شده تزيين و سرو نماييد . دسر فوق مخصوص نروژ است که به نام فروماژ معروف شده اغلب با سس هاي ميوه يا ميوه تازه يا شکري شده صرف مي شود . دسر فوق در قالب مخصوص فروماژ تهيه گرديه ، شما نيزمي توانيد در هر قالبي و به هر شکلي که مايليد تهيه نماييد . ضمنا ژلاتين به هيچ وجه نبايد روي حرارت مستقيم قرار گيرد . و بايد به روش غير مستقيم ( بن ماري ) آماده گردد .
مقادير ژلاتين به شرح ذيل مي باشد :
يک قاشق سوپخوري پودرژلاتين سرصاف مساوي است با 9 گرم
يک قاشق چايخوري پودر ژلاتين سرصاف مساوي است با 3 گرم
يک دوم قاشق چايخوري پودر ژلاتين سرصاف مساوي است ا 1/5 گرم ،که جمعاً مي شود : 13/5 گرم
کلسيم موجود در ژلاتين کمک شاياني به رشد کودکان و جلوگيري از پوکي و نرمي استخوان و ساير موارد مي نمايد .
منبع: نشريه هنر آشپزي شماره51
/س