مواد لازم براي 2 نفر :
ماهي درسته / 300 گرمي
پياز کوچک / 1 عدد
سير / 2 حبه
هويچ کوچک / 1 عدد
گشنيز ، جعفري ، ريحان / از هر کدام 3 ـ 4 شاخه
ليمو / 2 عدد
فلفل تند / 2 عدد
نمک / به مقدار لازم
مواد لازم براي خمير :
سفيده ي تخم مرغ / 2 عدد
نمک / نصف قاشق چايخوري
آرد / به ميزان لازم
يکي از مشکلاتي که باعث مي شود ، نتوانيد به طور کامل از خاصيت ماهي بهره ببريد ، اين است که اغلب موقع درست کردن آن از روغن زياد استفاده مي کنيد . با طريقه ي پختي که ذيلا آموزش داده مي شود ، مي توانيد استفاده از روغن را به حداقل برسانيد و نيزخاصيت ماهي را به طور تمام و کمال حفظ کنيد . ضمناً از انتشار رايحه ي ماهي در محيط خانه جلوگيري کنيد .
طرز تهيه :
فر را روي 150 درجه سانتيگراد روشن کنيد . ماهي را پاک کنيد . شکم آن را باز کرده تميز کنيد ، سپس خوب شستشو دهيد . داخل شکم ماهي را با آب ليمو و نمک مزه دار کنيد و با پياز خرد شده ، سير ، هويچ ، فلفل سبز و شاخه هاي سبزي پر کنيد . شکم ماهي را بسته و کنار بگذاريد . دو سفيده ي تخم مرغ را در ظرفي ريحته نمک به آن اضافه کرده هم بزنيد . کم کم آرد را اضافه کنيد تا خمير تقريبا سفتي به دست آيد . نيمي از خمير را روي سطحي آردپاشي شده قرار داده با دست صاف کنيد و ماهي آماده را روي آن قرار دهيد . نيم ديگر خمير را صاف کرده روي ماهي انداخته و کناره هاي دو خمير را به هم بچسبانيد . ماهي را در ظرف مناسبي به مدت 25 الي 30 دقيقه در فر بگذاريد . وقتي روي نان به رنگ قهوه اي روشن درآمد ماهي شما حاضر است .
نکته :
1 ـ نان اين غذا خورده نمي شود و صرفاً از آن به عنوان يک تنور استفاده مي شود مي توانيد به جاي آرد از سفيده ي تخم مرغ و خرده ي نمک سنگ هم استفاده کنيد . در اين صورت شما يک خمير نمکي داريد .
2 ـ در هنگام سرو ، به کمک يک چاقو ضربه اي به خمير زده آن را ( سفت شده ) بشکافيد و ماهي بخارپز شده را از ميان آن سرو کنيد .
منبع:نشريه هنر آشپزي شماره51/خ