مواد لازم:
پودر شکر/ دو نيم پيمانه
شير/ 3 پيمانه
ژلاتين/ 5 ورق
اسانس موز/ 1 قطره
موز/ 250 گرم
زرده تخم مرغ/ 4 عدد
خامه زده شده/ 150 گرم
وانيل شکري/ يک چهارم قاشق چايخوري
طرز تهيه:
ابتدا ورقه هاي ژلاتين را در آب سرد قرار دهيد تا نرم شوند. در اين فاصله زرده هاي تخم مرغ و پودر شکر و وانيل را با همزن برقي بزنيد در حدي که کرم رنگ و کشدار بشوند. (از درجه تند همزن استفاده کنيد.)
حالا شير را روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد، بعد آن را از روي حرارت برداشته و شير داغ را کم کم به مواد قبلي (زرده تخم مرغ) اضافه کنيد تا يکدست شود. ورقه هاي نرم شده ژلاتين را در مقدار کمي آب گرم به روش بن ماري کاملا حل کنيد و سپس به مواد اضافه کنيد و هم بزنيد تا کاملا با هم مخلوط شوند. سپس خامه را با همزن برقي بزنيد تا فرم بگيرد و خامه را به مواد اضافه کنيد و با ليسک آنقدر هم بزنيد تا خامه با مواد يکدست شود . حالا موزها را حلقه حلقه کرده و به مواد اضافه کنيد، اسانس را در کرم ريخته و مواد را در يک قالب مناسب بريزيد و در يخچال به مدت لازم(5-6)ساعت قرار دهيد تا کرم بسته شود. سپس يک لحظه ظرف را در آب گرم قرار دهيد و آن را در ظرف مورد نظر خود برگردانيد.
نکته ها:
توجه داشته باشيد هر زمان که لازم بود زرده تخم مرغ زده شود آنرا با درجه تند همزن بزنيد و دست خود را فقط از يک جهت موافق عقربه هاي ساعت بگردانيد. زمان لازم براي شکل گرفتن تخم مرغ 5 دقيقه است و شما با اينکار:
1- باعث هوادهي به تخم مرغ مي شويد و اين مسئله کرم شما را لطيف مي کند.
2- بوي زخم تخم مرغ گرفته مي شود و کمک به طعم کرم بهتر مي شود.
براي حل کردن ژلاتين بايد از روش بن ماري استفاده کنيم: روش بن ماري حرارت غير مستقيم است. يعني ظرف مورد نظر ديگر حاوي آب در حال جوش قرار مي دهيم. در حالت اوليه ژلاتين شما مايع نيمه شفافي است و زماني که رنگ آن کاملا شفاف شد آماده استفاده است. در هر دسري که لازم بود شير داغ به زرده اضافه شود حتما شير را کم کم به مواد اضافه کنيد تا زرده نبرد.
منبع: 205دستور آشپزي/ شماره 21/خ