مواد لازم:
گوشت چرخ کرده/ 300 گرم
سيب زميني بزرگ /1 عدد
تخم مرغ/ 3 عدد
آبغوره/ نصف پيمانه پلوپز
آب/ 1 ليتر
کره/ 300 تا 400 گرم
نمک، زردچوبه، فلفل و دارچين/ به ميزان لازم
رب گوجه/ 2-3 قاشق
برنج براي سرو/ 5 پيمانه پلوپز
چگونگي تهيه:
ابتدا پياز و سيب زميني را رنده کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه کرده سپس تخم مرغها و نمک و فلفل و دارچين و زردچوبه را نيز افزوده و خوب ورز مي دهيم از مواد بصورت کتلت برداشته و در ظرف مورد نظر سرخ مي کنيم سپس در ظرف ديگري کمي کره ريخته و رب را در آن تفت داده و آبغوره و آب را اضافه کرده و مي گذاريم تا بجوشد بعد کتلت ها را به آن افزوده و مي گذاريم سس بخورد کتلت رود. در انتها با سيب زميني سرخ شده آنرا تزيين کرده و با برنج سرو مي کنيم.
توجه: اين غذا به آن علت ترش شامي يا کال شامي گفته مي شود که از سيب زميني خام استفاده شده و بوسيله آبغوره يا نارنج ترش مي شود اين مقدار مواد براي 4 نفر در نظر گرفته شده است.
منبع:205دستور آشپزي/ شماره 21/خ