|
مرصع پلو
-(3 Body)
|
مرصع پلو
Visitor
390
Category:
دنياي فن آوري
صاحب نظران و منتقدان فرهنگ غذايى معتقدند سونامى غذاهاى جهان مدرنيته، سلامت ايرانيان و فرهنگ غذاى ما را در معرض خطر جدى قرار داده است. با اين همه، هر بار كه كدبانوى منزلتان، تركيبى از غذا و چاشنى ها و آش ها و شربت هاى خوش آب و رنگ و سلامت بخش را بر سر سفره و يا ميز مى آورد، ضربه اى كارى و مهلك بر پيكر فريبنده فست فودها، وارد كرده است، بنابراين زياد تعجب نكنيد اگر ظهر يك روز تعطيل بهارى بوى عطر«مرصع پلو» فضاى دل انگيز خانه تان را پر كند. مواد لازم: برنج: 3 پيمانه، مرغ پاك كرده: يك عدد متوسط، خلال هويج: يك دوم پيمانه، خلال بادام: 50 گرم، خلال پسته: 50 گرم، كشمش: يك دوم پيمانه، زرشك: يك دوم پيمانه و زعفران: به ميزان دلخواه. شيوه پخت: برنج را پس از پخت، آبكش مى كنيم و گوشت مرغ را نيز پس از پختن به صورت تكه تكه در مى آوريم. اكنون زرشك را با كمى روغن، دو قاشق آب و كمى زعفران، با حرارت ملايم، تفت مى دهيم. كشمش و خلال هويج را به همين ترتيب اما در ظرف ديگرى تفت مى دهيم و خلال هويج را بعد از تفت، با شكر و آبليمو مى پزيم. آخرين كار افزودن خلال بادام و خلال پسته به مواد است. براى سرو اين غذا بايد كمى از هنر تزيين غذا كمك بگيريد. ابتدا كمى برنج در يك ديس ترجيحاً چينى (ظروف چينى سبب گرم ماندن غذا مى شوند) مى كشيم و يك لايه از مواد تفت داده شده و يا پخته شده را كه با هم مخلوط كرده ايم روى آن مى ريزيم و به همين صورت يك لايه برنج و يك لايه از مواد لاى آن مى ريزيم. به خاطر داشته باشيد خلال پسته و خلال بادام نبايد تفت داده شوند. نكات تغذيه اى: دراين پلو علاوه بر گوشت سفيد از مواد گياهى مانند هويج، بادام، پسته و كشمش استفاده شده است كه بادام و كشمش منابع خوب كلسيم هستند. هويج پخته شده حاوى آنتى اكسيدان است و خاصيت ضد سرطانى دارد.اين غذا در كل حاوى 2210 كالرى انرژى است و چنانچه توسط هفت نفر ميل شود، سهم هر فرد از انرژى به طور متوسط 295 كالرى خواهد بود.
|
|
|