اين روزها ميادين تره بار و ميوه فروشى ها از انواع پرتقال اشباع شده است، گرچه نرخ برخى از انواع آن هنوز گران است و خيال پايين آمدن هم ندارد! راستى خداوند چقدر آدمى را عزيز داشته تا بر او منت گذاشته و ميوه اى نظير پرتقال را نصيبش ساخته اگر چند ميوه بهشتى مانند سيب و انار را كنار بگذاريم.ساده ترين نوع مصرف پرتقال آن است كه شما آن را چند قاچ كرده و پرپر شده اش را نوش جان نماييد در عين حال مى دانيد كه پرتقال اولين و موثرترين اثرش، خاصيت ضدپوكى استخوان است. در اين شماره مى خواهيم كمى به شما زحمت بدهيم. قرار است كيك پرتقالى بپزيم. شما هم مى توانيد با پخت يك كيك پرتقالى در نهايت مهارت كدبانوگرى خود را به همسر و فرزندانتان نشان دهيد.
مواد لازم براى چهار نفر: آرد: 350 گرم، تخم مرغ: پنج عدد، كره: 150 گرم، پرتقال درشت: دو عدد، شكر: 250 گرم، بيكينگ پودر: يك قاشق مرباخورى، پوست رنده شده پرتقال: يك قاشق مرباخورى.
شيوه پخت: 150 گرم شكر را با كره مخلوط كرده و آن را خوب هم مى زنيم تا كرم سفيد رنگى به دست آيد. زرده تخم مرغ ها را با بقيه شكر مخلوط مى كنيم و آن را خوب به هم مى زنيم تا زرده كاملاً پف كند. سپس يك قاشق مرباخورى پوست پرتقال رنده شده را به زرده مى افزاييم.
نصف آب پرتقال را به كرم و زرده تخم مرغ پف كرده اضافه مى كنيم و آرام، مخلوط را هم مى زنيم. آرد و بيكينگ پودر را يك بار الك كرده و آن را به تدريج همراه با سفيده تخم مرغ پف كرده در سه مرحله به مايع كيك اضافه مى كنيم.
سپس مايع كيك را به حالت دورانى، آرام هم مى زنيم. بعد قالب كيك را چرب كرده و مقدارى آرد در آن مى پاشيم و مايع كيك را در آن مى ريزيم. سپس قالب را در وسط پنجره فر با درجه حرارت 350 فارنهايت يا 176 درجه سانتى گراد به مدت 50 تا 60 دقيقه قرار مى دهيم تا كيك پخته و طلايى رنگ شود. پس از خنك شدن كيك مى توانيم سطح كيك را با ژله پرتقالى و پرتقال پوست گرفته و پرپر شده، تزيين كنيم، تزيين ساده تر پاشيدن پودر شكر بر روى كيك آماده است.
از پرتقال بيشتر بدانيم
مردمان ساكن چين و اندونزى از هزاران سال پيش پرتقال مى خوردند. از آن پس درخت پرتقال به تدريج به هندوستان رسيد و از آن جا به اروپا و سپس امريكا راه يافت. مصرف اين ميوه در اروپا هم قدمت دارد و در تابلوهاى نقاشان دوره رنسانس، از جمله در تابلوى شام آخر، بر روى ميزهاى غذا، پرتقال نيز ديده مى شود. قبل از قرن بيستم، پرتقال يك ميوه كاملاً فانتزى و گران به شمار مى رفت و صرفاً در اعياد مثلاً كريسمس خورده مى شد. اكنون امريكا، برزيل، مكزيك، اسپانيا و چين بزرگ ترين توليدكنندگان تجارى پرتقال در جهان هستند.
نكاتى در ارتباط با مصرف پرتقال ها
- پرتقال ها نيز مانند ديگر مركبات هنگامى كه گرم باشند، آب بيشترى دارند، بنابراين قبل از آب گيرى آن ها را چند ساعت در دماى اتاق قرار دهيد.
- آب پرتقال را حتماً در يخچال نگهدارى كنيد. هر چقدر آب پرتقال سردتر باشد ويتامين
Cآن بيشتر حفظ مى شود.
- از آب پرتقال مى توانيد به عنوان يك ماسك صورت استفاده كنيد.