مواد لازم:
گوشت گوسفند با چربي متوسط/ 500 گرم
پياز/ 1 عدد متوسط
جعفري خرد شده/ 40 گرم
داخل نان باگت بيات /2 برش
تخم مرغ/ 1 عدد
نمک/ به مقدار لازم
فلفل سياه و پودر زيره سبز و فلفل قرمز/ به مقدار لازم
روغن مايع مخصوص سرخ کردن/ 20 گرم يا 1/3 ليوان
گوجه فرنگي/ 3 عدد
فلفل کبابي يا دلمه اي/ 50 گرم
سير/ 2-3 حبه
رب گوجه فرنگي/ 1 قاشق غذاخوري
آب جوش/ 1/2 ليوان
سيب زميني/ 4 عدد
چگونگي تهيه:
گوشت چرخ کرده را در يک ظرف گود بگذاريد. پياز را پوست کنده، بشوييد و رنده کنيد. وسط نان خشک را در بياوريدو با آب خيس کنيد و آب اضافه را با دست بگيريد. پياز، نان خيس شده،تخم مرغ، نمک و ادويه را به مايع گوشت اضافه کنيد. مواد را خيلي خوب چنگ بزنيد. چند دقيقه اين کار را ادامه دهيد تا همه مواد داخل گوشت يکسان شود. از گوشت تکه هايي به اندازه گردو برداشته (دستتان را خيس کنيد) به گوشت شکل بيضي دهيد. روغن را داخل تابه بريزيد تا داغ شود. دو طرف کوفته ها را سرخ کنيد. روي يک بشقاب کوفته ها را بچينيد. داخل ماهي تابه گوجه رنده شده، رب، سير له شده فلفل هايي را که از وسط نصف شده است را بريزيد. در ماهي تابه را ببنديد، چند دقيقه بپزد بعد کوفته ها را داخل سس گوجه بگذاريد 7-8 دقيقه ديگر بپزد. اين خوراک به نام شهر ازمير که در منطقه اژه است معروف شده است. مي توانيد در کنار اين کوفته سيب زميني خلال شده سرخ کنيد. و داخل سس گوجه وقت سرو کردن بگذاريد، چون سيب زميني سس را به خود مي کشد. اين غذا را مي توانيد داخل فر نيز طبخ کنيد. اينطوري سلامت شما نيز تأمين مي شود. براي اين کار سيني را با 1-2 قاشق روغن مايع چرب کنيد بعد کوفته ها را (سرخ نشود) روي سيني بچينيد. سس را درست کرده روي کوفته ها بريزيدو داخل فر که از قبل گرم کرده ايد (170 درجه سانتي گراد) بپزيد کوفته ها را پشت و رو کنيد تا هر دو طرف آنها قهوه اي شود. کساني که گوشت قرمز مصرف نمي کنند، مي توانند سويا ريز را با کمي شير بجوشانند با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده استفاده کنند. اين طوري ميزان چربي که دريافت مي کنند نيز کمتر خواهد شد.
منبع: 205دستور آشپزي/ شماره 21/خ