مواد لازم:
باميه ريز/ نيم کيلو
گوشت چرخ کرده يا تکه اي/ نيم کيلو
گوجه فرنگي/ نيم کيلو
پياز سرخ شده/ 4 قاشق غذا خوري
آبليمو/ مقداري
رب گوجه فرنگي/1 قاشق غذا خوري
روغن/ مقداري
نمک، فلفل، و زردچوبه /به ميزان لازم
خورش باميه يکي از لذيذ ترين غذاهاي ايراني است که بين خانواده ها طرفداران زيادي دارد .اصلي ترين ماده غذايي اين خورش ،باميه است که در اينجا به بيان خواص آن مي پردازيم .باميه که «باميا»و «مشک دانه»نيز گفته شده از نظر طبع «گرم و خشک »است و داراي پروتئين ،ويتامين هاي گروه B،نشاسته ،کلسيم ،پتاسيم ،اسيد فسفريک،منيزيم ،گوگرد و سديم است.مصرف اين غذا باعث جبران کم خوني در خانم ها مي شود و احتمال جنين دختر را در خانم هاي باردار افزايش مي دهد و زايمان را تسهيل مي کند .ازديگر فوايد مصرف اين غذا،کمک به درمان آب مرواريد ،دفع سنگ کيسه صفرا،سنگ کليه و پيشگيري از آپانديس و نيز درمان اختلالات روده يبوست ،زونا،درمان گرفتگي صدا،تب ،ناراحتي ريوي و انگل معده است .اين غذاي خوش طعم و مقوي به علت داشتن «کلسيم »در ترميم شکستگي استخوان هاي بدن نقش مهمي دارد.از ديگر خواص اين غذا مي توان به ازدياد گلبولهاي سفيد خون و جلوگيري از سرطان پروستات اشاره کرد.
موارد پرهيز اين غذا عبارتند از :اين غذا در بعضي افراد ايجاد حساسيت پوستي و غذايي مي کند ،مادران شيرده بهتر است کمتر از آن استفاده کنند به کساني که عفونت ادراري دارند اين غذا توصيه نمي شود افرادي که داراي فشارخون بالا هستند بايد گوشت آن را حذف کنند مصرف زياد اين غذا به بيماران قلبي و کبدي توصيه نمي شود.
طرز تهيه:
دم باميه ها را کمي کوتاه مي کنيم و در روغن تفت مي دهيم. سپس پياز سرخ شده و گوجه فرنگي هاي ريز شده را با نمک، فلفل و ادويه خوب مخلوط کرده و در روغن سرخ مي کنيم. گوشت چرخ کرده را به اندازه کوفته ريزه هايي در آورده و آنها را در مخلوط آب و روغن سرخ مي کنيم و داخل خورش مي ريزيم. سپس دو ليوان آب جوش اضافه مي کنيم تا کاملا بپزد، بعد رب گوجه فرنگي و آبليمو را اضافه کرده و به هم مي زنيم و مي گذاريم جا بيفتد.
منبع:205دستور آشپزي/ شماره 21/خ