جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
زيارت با پاى پياده
-(3 Body) 
زيارت با پاى پياده
Visitor 323
Category: دنياي فن آوري
آيا در عصر حاضر، با پيشرفت تكنولوژى، پاى پياده به زيارت حرم مطهر معصومين(ع) رفتن از جمله سفر به مشهد مقدس و كربلا جايز است؟ با توجه به حديثى از امام على(ع) درباره وقت‏شناسى پاسخ دهيد .
بدون شك هدر دادن عمر و وقت نزد خردمندان كارى جاهلانه و نكوهيده است. هر انسان بصير و بادرايتى بر اين عقيده است كه عمر سرمايه بى‏بديل انسان است و هيچ كالاى باارزشى با آن قابل مقايسه نيست.از نظر آموزه‏هاى دينى، عمر ارزش ويژه دارد و تلف كردن آن در امور واهى و بى‏ارزش و غيرماندگار خسارتى جبران‏ناپذير است. ولى پرسش اساسى اين است كه گذران عمر در چه امورى، اتلافِ وقت شمرده مى‏شود؟ بى‏ترديد نوع نگرش انسان به جهان هستى و هدف آن و نيز جايگاه انسان در اين مجموعه در پاسخ به اين پرسش نقش تعيين كننده دارد.
كسى كه دركش از چارچوب عالم ماده فراتر نمى‏رود، همه حقيقت و هستى را در همين محسوسات محصور مى‏داند و رسيدن به فيض زيارت اولياى پاك خداوند را عملى عاقلانه نمى‏شمارد، سپرى كردن عمر در راه زيارت را اتلاف وقت مى‏داند؛ ولى اگر انسان به دستگاه آفرينش و هدف آن و موقعيت انسان در اين نظام به گونه‏اى ديگر نگاه كند و هدف آفرينش را هدفى بس والا و متعالى بداند، استفاده بهينه از سرمايه عمر و نشاط و جوانى نزد او معنايى ديگر مى‏يابد. چنين انسانى آن لحظه و ساعتى را كه از محبوبش غافل گردد و به ياد او نباشد، خسارت و زيان و گناه مى‏شمرد. گواه بر درستى اين نگرش، سخن امير بيان اميرمؤمنان(ع) است كه مى‏فرمايد: «ان عمرك مَهر سعادتك ان اَنفذته فى طاعة ربّك؛ اگر عمرت را در راه فرمانبرداى پروردگارت سپرى سازى، مهريه سعادت و خوشبختى تو است»1.
انسانى كه با پاى پياده و در پاسخ به عشق و شور درونى‏اش به قصد عرض ادب و خاكسارى و تحكيم پيوندش با ولىّ خدا به زيارت حرم مطهر معصومان(ع) مى‏رود، چنان اعتقاد دارد كه عمرش را در بهترين عمل و عبادت سپرى مى‏كند و از اين سرمايه خداداد به بهترين روش بهره مى‏برد.البته امورى كه اهميت و ارزش دارد و پرداختن به آن‏ها مورد رضاى خداوند است، همواره از مطلوبيت يكسان برخوردار نيست. گاه به خاطر شرايط و زمينه‏هاى خاص، انجام بعضى امور مهم‏تر است. در اين موقعيت، بايد كار پسنديده و نيكويى كه اهميت كم‏تر دارد، رها گردد و كار با ارزش‏تر و ضرورى‏تر انجام شود. بنابراين، كارى مانند پياده به زيارت رفتن مهم و با ارزش است؛ ولى اين بدان معنا نيست كه در هر شرايط و موقعيتى مطلوب و نيكو است. گاه اين گونه امور در برابر كارهاى مهم‏تر و ضرورى‏تر قرار مى‏گيرد. در اين موقعيت، پسنديده و مورد رضايت حق نيست و حتى مى‏تواند سبب دور شدن از بارگاه مقدسش گردد. البته اين كه چه امورى لازم‏تر و ضرورى‏تر است و بايد بر امور با ارزش ديگر مقدم شود، در تعاليم دينى و فقه كاملاً تعريف شده است. آگاهى از اين امور و توان تشخيص كارهاى مهم و مهم‏تر به آگاهى عميق و همه جانبه از قرآن و روايات معصومان(ع) نياز دارد. اين مهم هرگز با مطالعه سطحى و پراكنده احكام و تعاليم اسلام حاصل نمى‏گردد.

پى نوشت:

1. تصنيف غررالحكم و دررالكلم، ص 160، ح 3058.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image