جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
پوشش برتر از نگاه روانشناسان
-(0 Body) 
پوشش برتر از نگاه روانشناسان
Visitor 259
Category: دنياي فن آوري
در روان‏شناسي رنگ‏ها مي‏خوانيم كه رنگ سياه نمايان‏گر مرز مطلق است . (1) لذا كسي كه رنگ سياه مي‏پوشد، مي‏خواهد نشان دهد كه مرزي را ايجاد كرده است . اما اين كه اين مرز براي چيست، در موقعيت‏هاي مختلف ممكن، است متفاوت باشد . گاه لباس سياه را در ماتم و عزا مي‏پوشند، براي آن كه نشان دهند بين آن‏ها و عزيزشان فاصله افتاده و مرز زندگي آن‏ها را از هم جداكرده است و يا براي آن كه نشان دهند كه در حريم خانه و خانواده‏ي آن‏ها حادثه‏اي رخ داده است كه انجام برخي از كارهاي معمولي كه ساير خانواده‏ها انجام مي‏دهند، براي آنان ميسر نيست .
اما گاهي هم سياه مي‏پوشند، نه براي عزا و ماتم بلكه براي مشخص كردن مرزها و حريم‏هاي اجتماعي و حجاب يك خانم مسلمان با چادر سياه از اين دسته است . وقتي كه خانمي چادر مشكي به سر مي‏كند و با وقار و متانت تمام قدم به عرصه‏ي اجتماع مي‏گذارد، با اين نحوه‏ي پوشش مي‏خواهد نشان دهد كه هركسي حق ندارد به اين حريم پاك، مقدس و خصوصي وارد شود . اين حريم، حريم حرمت، حيا و احترام است، نه جاي هرزگي، آلودگي و هوس بازي . در واقع او با حجاب مشكي و چادر سياه، بين خود و مردان نامحرم موزي عاقلانه ايجاد مي‏كند، او با اين سياهي ظاهري اما ريشه دار در درون خود مي‏خواهد نگاه تيز و برنده‏ي هرزگي و ابتذال را بشكند و نگذارد در حريم عفاف، پاكي و نجابت اونامحرمي وارد شود و حرمت او را از بين ببرد . لذا چادر مشكي به منزله‏ي حرمت و احترام است . مرز ادب، كرامت، حيا و عفت است . مرز آداب است و نشان مي‏دهد كه در اين محدوده بايد حريم را نگه داشت و به صاحب حرم باديده‏ي احترام و ادب نگريست .
از نظر رواني نيز وقتي انسان پارچه‏ي سياهي را مي‏بيند، ديگر چندان رغبتي به نگاه كردن پيدا نمي‏كند و خود به خود نظر را بر مي‏گرداند . نگاه به رنگ‏هاي روشن چشم ار باز و رغبت مشاهده و تمركز برديدن را دوچندان مي‏كند، به عبارت ديگر از ديدگاه روان‏شناسي رنگ‏ها، نگاه به رنگ‏هاي تيره، به ويژه رنگ سياه كه بي رنگي مطلق است، تقريبا تمام رغبت‏ها را از بين مي‏برد .
روان شناسان امروز مي‏گويد: «سياه به معناي «نه‏» بوده و نقطه‏ي مقابل «بله‏» يعني سفيد است‏» (2) با اين نگاه بايد گفت: آن كس كه در مقابل نامحرم سياه مي‏پوشد، در واقع مي‏خواهد به او «نه‏» بگويد و آن كسي كه رنگ جذاب مي‏پوشد، در واقع خواسته يا ناخواسته خود را در معرض نگاه‏هاي هرزه و آلوده قرار مي‏دهد و وسيله‏ي آلودگي و انحراف خود و جامعه را فراهم مي‏كند .
در روان‏شناسي رنگ‏ها مي‏خوانيم كه «سفيد به صفحه‏ي خالي مي‏ماند كه داستان را بايد روي آن نوشت، ولي سياه نقطه پاياني است كه در فراسوي آن هيچ چيز وجود ندارد» (3) بنابراين زني كه در برابر نامحرم و در بيرون از خانه لباس سفيد و رنگارنگ مي‏پوشد، از ايمني كم‏تري برخوردار است، ولي زني كه چادر سياه مي‏پوشد، حداكثر ايمني را براي خود ايجاد كرده است و نشان مي‏دهد كه اين‏جا نقطه‏ي پايان نگاه‏هاي نامحرمان است و در فراسوي اين حجاب، جايي براي نفوذ نگاه‏ها و نيت‏هاي ناپاك نيست .
در جاي ديگري در بحث روان‏شناسي رنگ‏ها مي‏خوانيم كه: «سياه، نشان‏گر ترك علاقه يا انصراف نهايي بوده ... و از تاثير قوي برهر رنگي كه در همان گروه (دركنارآن) قرار گرفته باشد، برخوردار است و خصلت آن رنگ را مورد تاكيد و اهميت قرار مي‏دهد . . » (4)
از اين رو كسي كه چادر مشكي مي‏پوشد، مي‏خواهد با رنگ سياه چادر دائما جلوه و نماي خود را نفي كند و خود را از نگاه‏هاي ديگران دورنگه دارد . آن كس كه چادر مشكي مي‏پوشد، رنگ مشكي چادر او نشان گر ترك علاقه يا انصراف نهايي است، يعني چادر مشكي به نگاه‏هاي نامحرم مي‏گويد هيچ جايگاهي براي نگاه شما در من وجود ندارد .
بنابراين بايد به روان‏شناسي و جامع نگري زن ايراني آفرين گفت كه براي حفظ حرمت، عفت و پاكي خود و هم‏چنين پاسداري از مرزهاي خويش و جامعه‏ي خويش و براي سالم سازي محيط اجتماعي خود، بهترين حجاب، يعني چادر و مناسب‏ترين رنگ يعني مشكي را انتخاب كرده است .
زنان و دختران نجيب ايراني براي حفظ حرمت و احترام خود و براي سالم سازي محيط اجتماعي خويش و براي دورماندن خود و جامعه از آلودگي‏ها، وقتي كه از خانه بيرون مي‏آيند، چادر مشكي برسر مي‏كنند و پس از انجام كارهاي روزمره و ضروري خود با قلبي آرام و فكري آزاد و سالم وقتي كه به خانه بر مي‏گردند، يا در محيطي كه از نگاه‏هاي مشكوك و آلوده به دور است قرار مي‏گيرند، چادر مشكي را از سر بر مي‏دارند و در حدود مرزها و مملكت‏خويش با پوشيدن بهترين لباس‏ها و با جذاب‏ترين رنگ‏ها، طراوت، زيبايي، گرمي و شادابي خود را براي اهل خانه، براي همسر و همدم و مونس خويش به نمايش مي‏گذارند و به محيط خانه صميميت، صفا و آرامش مي‏بخشند و به شريك زندگي خود و يا به والدين خود با كمال سرافرازي و صداقت اعلام مي‏دارند كه امانت وجودم را در صيانت صدف محكم چادر مشكي بدون دستبرد نگاه‏هاي آلوده به خانه برگردانده‏ام و منتظر دريافت نگاه‏هاي گرم و محبت‏آميز صاحبان حرم خود هستم .
بنابراين بهترين حجاب زنان در بيرون از خانه و در محيط اجتماع به طور كل در برابر نامحرمان، چادر مشكي است كه علم تجربي روان شناسان روز نيز آن را تاييد مي‏كند . بايد صميمانه از مادران و والدين تشكر و سپاس‏گزاري كنيم كه به بركت تقواي الهي و نورانيت تعاليم دين مبين اسلام، اين گونه زيبا، به جا و دقيق، چادر مشكي را براي حجاب خود و دختران عفيفشان برگزيده‏اند و در آن زمان كه هنوز علم روان‏شناسي به شكل امروزي خود از مادر علم متولد نشده بود، با ديدي كارشناسانه و به عبارت دقيق‏تر با ديدي الهي، روان شناختي و جامعه شناسانه با ما رفتار كرده و رفتار كردن را به ما آموخته‏اند .

پي‏نوشت‏ها:

1 . ماكس بوشهر - روان‏شناسي رنگ‏ها - ترجمه ويدا ايزاده .
4 و 3 و 2 . همان

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image