مواد لازم :
خمير ترتيلا / 400 گرم
فلفل دلمه اي ( ترجيحا رنگي ) / 2 عدد
گوجه فرنگي / 3 عدد ريز شده
پياز نگيني / 1 عدد خرد شده
سوسيس / 250 گرم بسيار ريز شده
گوشت چرخ کرده / 200 گرم
رب گوجه فرنگي / 1 قاشق غذاخوري
سس تند / 3 قاشق غذاخوري
نمک / به ميزان لازم
سير له شده / 1 قاشق چايخوري
بذر گشنيز / 1 قاشق چايخوري
کاهوي خرد شده / به ميزان لازم
پنير پيتزا / 200 گرم
خامه ي ترش / 200 گرم
سس بشامل / 4 پيمانه
لوبيا قرمز پخته شده و له شده / 150 گرم
روغن / 3 قاشق غذاخوري
مواد لازم براي تهيه خمير ترتيلا :
آرد سفيد / 250 گرم
آرد ذرت / 250 گرم
روغن جامد يا کره / 50 گرم
محلول زعفران / 1 قاشق غذاخوري
تخم مرغ / 1 عدد
آب 40 درجه / 1 فنجان
نمک / نوک قاشق چايخوري
مواد لازم براي تهيه سس بشامل :
کره / 100 گرم
سير له شده / 1 قاشق چايخوري
پياز رنده شده / 1 قاشق غذاخوري
آرد سفيد / 3 قاشق غذاخوري
شير / 2 ليوان
قرص عصاره مرغ / 1 عدد
پودر آويشن / نوک قاشق چايخوري
فلفل / کمي
جوزهندي / نوک قاشق چايخوري
طرز تهيه :
آرد الک شده را در ظرفي بريزيد . کره يا روغن را اضافه کرده و مخلوط کنيد تا مانند پودر شود . وسط آرد را گود کنيد و محلول زعفران ، آب و تخم مرغ کامل را اضافه کرده و کاملاً ورز دهيد تا حدي که به دست نچسبد . در اين هنگام يک نوک قاشق چايخوري نمک را هم اضافه کنيد و باز هم مواد را ورز دهيد .
اگر خمير به دست چسبيد کمي آرد اضافه کنيد . خمير را روي ميز پهن کرده و به کمک وردنه آن را نازک کنيد و با قالبي به قطر 10 تا 20 سانتي متر قالب بزنيد . نان ها را نيز با کمي روغن سرخ کنيد و کنار بگذاريد . سپس به ترتيب ، پياز ، فلفل دلمه اي ، سوسيس ريز خرد شده ، گوشت چرخ کرده ، گوجه فرنگي ريز شده و رب گوجه فرنگي را افزوده و کاملاً تفت دهيد .
سپس بذر گشنيز ، فلفل تند و نمک را اضافه کنيد و بگذاريد تا چند جوش بزند . حرارت را خاموش کرده و به حدود يک قاشق غذاخوري خامه ، چند قطره آب ليمو ترش اضافه کرده تا کمي ترش مزه شود .
بعد خميرهاي آماده شده را در ظرف پيرکس بگذاريد . روي نان ها سس بشامل بريزيد و لوبياهاي پخته شده را با دستگاه کاملاً له کرده ، به آن کمي نمک و فلفل تند بزنيد و بعد بر روي سس به ترتيب کمي لوبياي له شده ، کمي سس ، مواد گوشتي و باز کمي سس ريخته و نان ها را دوباره بچينيد اين کار را به تناوب انجام دهيد تا کاملاً مواد تمام شوند . در خاتمه خامه ي باقي مانده اضافه کنيد ، سس و نيز روي آن را پنير پيتزا بپاشيد و بگذاريد تا در فر دماي 180 درجه به مدت نيم ساعت بماند تا کاملا پنير ذوب شود و وقتي غذا آماده شد ، با کاهوي بسيار ريز شده و گوجه فرنگي خرد شده سطح غذا را پوشش دهيد .
طرز تهيه ي سس بشامل :
کره را در ظرفي ريخته بعد از ذوب شدن ، پياز و سير را اضافه کرده تا سبک شود و بعد آرد را اضافه کرده و تفت دهيد و شير را اضافه کنيد و کاملاً هم بزنيد تا گلوله نشود و مايه غليظ شود و در پايان پودر آويشن و جوز را اضافه کنيد .
نکته :
1ـ طعم اين غذا بايد کاملاً تند باشد . که البته ميزان آن بستگي به ذائقه شما دارد ، مي توانيد از فلفل کمتري استفاده کنيد .
2ـ مي توان اين غذا را فقط با سوسيس درست کرد ما در اين جا از ترکيب سوسيس و گوشت چرخ کرده استفاده کرده ايم . کاهويي که در آخر ريخته مي شود به منظور ملايم کردن طعم تند اين غذا است در صورت عدم تمايل مي توانيد از ريختن کاهو صرف نظر کرد .
3 ـ از آنجا که در ايران خامه ي ترش موجود نمي باشد طعم خامه را با افزودن يک قاشق چايخوري آب ليمو ترش ، ترش کنيد .

منبع:ماهنامه هنر آشپزي،شماره 44/خ