موادلازم براي 6 نفر
-برنج:1پيمانه
-آب:2پيمانه
-نمک:به ميزان لازم
-نخود کنسروي بدون آب:300گرم
-کشمش سلطاني:1/4پيمانه
-قيصي خرد شده:1/4پيمانه
-پياز خرد يا خلال نازک شده:2عدد
-دانه ميوه کاج يا تخم آفتابگردان بو داده: 2 قاشق غذا خوري
موادلازم جهت تهيه سس :
-سرکه بالزاميک:1قاشق غذا خوري
-رنده پوست پرتقال:1قاشق چايخوري
-آب پرتقال تازه:1/3پيمانه
-سير له شده:1حبه
-زنجبيل تازه رنده شده:1سانتي متر (حدود 5گرم)
طرز تهيه:
1- برنج را در قابلمه محتوي آب و نمک بجوشانيد. پس از جوش آمدن آب برنج، درب قابلمه را ببنديد تا حدود 8 دقيقه پخته شود. برنج پخته شده را در آبکشي بريزيد و وقتي که آب اضافي اش خارج شد، آن را در ظرف در بسته اي در يخچال قرار دهيد تا کاملاً سرد شود.
2-جهت تهيه سس، کافي است سرکه را با رنده پوست پرتقال، سير و زنجبيل در ظرفي خوب مخلوط کنيد.
3-در کاسه بزرگي برنج را با نخود، کشمش، قيصي، پياز و دانه ميوه کاج يا تخم آفتابگردان بو داده کاملاً مخلوط کنيد. مراقب باشيد تا بر اثر هم زدن زياد برنج له نشود. در پايان سس تهيه شده را به سالاد اضافه نموده و مجدداً مواد را به آرامي هم بزنيد.
منبع: نشريه ايرانيان، شماره 30
/س