جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مطالعه كمى پس از تولد
-(10 Body) 
مطالعه كمى پس از تولد
Visitor 266
Category: دنياي فن آوري
چرا براى كودكى كه هنوز معانى كلمات را نمى داند بايد كتاب خواند؟ چرا براى كودك نوپايى كه نمى فهمد بايد شعر و ترانه خواند؟ هر دو اين كارها به كودكان كمك مى كنند تا ارتباط بين كلمات و معانى آن ها را دريابند. همچنين كمك مى كند كه محيطى خوشايند و امن براى بچه ها ايجاد شود و به ايجاد علاقه اى ديرپا به مطالعه و يادگيرى براى تمام عمر منجر مى شود.برخى والدين فكر مى كنند كه يادگيرى مطالعه از زمانى شروع مى شود كه كودك بتواند الفبا را به خاطر بسپارد و كلمات را حفظ كند. اما واقعيت اين است كه اساس مطالعه خيلى زودتر از اين زمان شكل مى گيرد. هرروز وقتى شما به اشياء اطراف اشاره مى كنيد و درباره آن ها توضيح مى دهيد به طور مثال وقتى به كودك لباس مى پوشانيد يا با كودك نوپايتان به خريد مى رويد و يا به همراه كودك 5 ساله خود آشپزى مى كنيد در واقع به نوعى مطالعه و خواندن را پى مى ريزيد. نخستين نتيجه هرگونه همراهى و مطالعه با كودكان، بى ترديد همدلى و احساس امنيت بيشتر براى فرزندان است.

نوزادان و بچه هاى خيلى كوچك

الف- براى صحبت كردن با نوزادان و كودكان خردسال به دنبال فرصت و زمان مناسب نباشيد. در مواقع مختلف مثلاً زمان عوض كردن پوشك، حمام كردن، غذا دادن و يا بازى كردن، با او حرف بزنيد و برايش شعر و ترانه بخوانيد.
ب- كتاب و كارت هاى آموزشى عكسدار با رنگ هاى روشن به او نشان دهيد. به خاطر داشته باشيد كه در اين سن كودك احتمالاً از نگاه كردن، انداختن و يا جويدن كتاب بيشتر از مطالعه لذت مى برد! (براى اين سنين بهتر است از كتاب هاى پلاستيكى و يا كتاب حمام كه ويژه بچه هاى كوچك تهيه شده و در بازار نيز موجود است، استفاده كنيد.)
ج- براى افزايش دامنه لغات كودك هنگام تماشاى كتاب) از او سوال كنيد.
د- كلمات روى تابلوها را در اماكن مختلف مانند پارك، باغ وحش و يا حتى حين پياده روى يا ماشين سوارى به او نشان دهيد.
ه- از زمانى كه متوجه مى شويد كودكتان روى حروف (اسباب بازى) دقت مى كند، نام حروف را به او بگوييد. كلمات را بلند بخوانيد و معناى آن ها را برايش توضيح دهيد.

كودكان نوپا

الف- اساساً در اين سن، كتاب خواندن قبل از خواب، راه خوبى براى دل كندن از بازى هاى حركتى و جست و خيز و پذيرش راحت زمان استراحت و خواب است. كودكان نوپا ممكن است از شما بخواهند بارها و بارها داستان مورد علاقه شان را بخوانيد. آن ها ممكن است واژه ها و تصاوير را به هم ربط بدهند و چنان چه شما هنگام كتاب خواندن مكث كنيد خودشان جاى خالى كلمات را پر كنند.
ب- بگذاريد كودكان همراه با شما فهرست خريد را بنويسند. ممكن است آن ها بخواهند مرتب كردن و شمارش پول ها را در دست شما ببينند و انجام ساير كارهاى مربوط به خريد روزانه را تقبل كنند.
ج- گردش هاى كوتاه به محل هاى جديد داشته باشيد و درباره آن چه در اطرافتان مى گذرد با كودك صحبت كنيد و اگر امكان دارد درباره رويدادهاى مشابه، قبل و بعد از گردش مطالعه كنيد.
د- براى بچه ها يادداشت و نامه بنويسيد و روى در يخچال بچسبانيد! نام ها و كلمات را برايشان هجى كنيد تا آرام آرام با آن ها آشنا شوند.

كودكان پيش دبستانى

الف- كودكان را تشويق كنيد تا گام به گام به دستورالعمل هاى نوشته شده نظير كاربرد وسايل و مانند آن عمل كنند يا به خواندن برچسب كالاها در فروشگاه ها تشويقشان كنيد. مجموعه اى از چيزهاى مختلف را فراهم كنيد تا از اين طريق كودكان خواندن و نوشتن را با بازى تجربه كنند. بليت اتوبوس، كارت تبريك و ... را در اختيار آن ها بگذاريد.
ب- به نمايشگاه هاى كتاب برويد و داستان هايى را پيدا كنيد كه فيلم يا كارتون آن نيز ساخته شده است.
ج- بازى با كلمات و جمله ها را تجربه كنيد.
د- از واژه ها لذت ببريد و اين لذت را نشان بدهيد.
ه- نتيجه فورى نخواهيد، بچه ها را تشويق كنيد پاسخ خود را از كتاب ها بگيرند نه از شما. بازى هايى را اختراع كنيد كه به خواندن مربوط مى شود.
و- گاه از كتاب هايى استفاده كنيد كه موضوع آن ها جشن هاى ملى و مناسبت هاى مذهبى و يا رويدادهاى مهم تاريخى هستند.
ز- مراجعه به كتابخانه محل تان را در روال كارهاى جمعى خانواده قرار دهيد.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image