جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آيا خودنمايي در همه جا بد است؟
-(10 Body) 
آيا خودنمايي در همه جا بد است؟
Visitor 333
Category: دنياي فن آوري
ريا چيست و آيا در همه جا بايد از خودنمايي پرهيز كرد؟ براي پاسخ به اين سؤال، ابتدا بايد حقيقت ريا را دريافت . ريا گرفته شده از رويت است و تعريف آن عبارت است از: طلب منزلت و مقام در قلب‏هاي مردم به وسيله عبادات و طاعات خداوند متعال . اين گونه ريا حرام است و سبب باطل شدن عبادت مي‏شود . شخص رياكار نزد مردم چنان نشان مي‏دهد كه مخلص و مطيع واقعي خداوند است، در صورتي كه در حقيقت چنين نيست . بايد توجه داشت تحقق ريا: اولا، به قصد ريا مشروط است . ثانيا، به داشتن غرضي از اغراض دنيوي، نظير كسب محبوبيت و ثروت و رياست، بستگي دارد . عالمان علم اخلاق براي درمان ريا به راهكارهاي زير اشاره كرده‏اند:
1 . شناخت ريشه ريا (حب جاه و منزلت نزد مردم) و ريشه كن ساختن آن
2 . شناخت زيان ريا
ريا قلب را تيره كرده، توفيق اصلاح نفس را مي‏گيرد و اعمال نيك انسان را به آتش دوزخ تبديل مي‏كند .
3 . توجه به اين واقعيت كه طلب جاه و مقام نزد خلق اظهار نياز نزد نيازمندان است; زيرا آنان نيز همه محتاج خدايند و منزلت نزد آنان اندك سودي ندارد .
4 . توجه به نعمت‏هاي اخروي و مقامات معنوي
5 . عادت كردن به عبادت پنهاني
اين كار در آغاز سخت است; ولي با مداومت و تمرين آسان خواهد شد . (1)
البته براي از بين بردن ريا لازم نيست انسان خود را در برابر مردم گناهكار جلوه دهد . اين كار ناپسند و خلاف رضاي خدا است; زيرا خداوند دوست دارد آبروي بنده مؤمنش نزد مردم حفظ شود و اگر لغزشي دارد، نزد آنان رسوا نگردد . بنده بايد رابطه خود را با پروردگار نيكو گرداند; پنهاني از گناهان خويش توبه كند; عهد بندد از گناهان دست كشد و در اين كار از او مدد جويد .
نكته مهم ديگر اين است كه نبايد از ترس ريا از عبادات و انجام دادن حسنات دست كشيد; زيرا اين خود يكي از وسوسه‏هاي شيطاني است كه به اين وسيله انسان را از خدا دور مي‏سازد . بنابراين، بايد كارهاي نيك را با جديت انجام داد و در عين حال در دوري از ريا كوشيد و از خداوند بزرگ در اين باره ياري خواست . (2)
در خصوص سؤال شما، پرهيز از ريا تمام شؤون آدمي (ظاهر و باطن) را در بر مي‏گيرد و به مكان و فضاي خاصي محدود نمي‏شود; يعني مؤمن موظف است تهذيب نفس را از درون شروع كند; دل را از رذائلي همچون ريا پاك سازد و آن گاه به ظاهر و آشكار رسد كه اصلاح ظاهر پس از پاكسازي درون بسيار آسان است; چنان كه مولا علي (عليه السلام) در نهج‏البلاغه مي‏فرمايد: «من اصلح سريرته اصلح الله علانيته; هر كس درون خود را اصلاح كند، خداوند ظاهرش را نيز اصلاح خواهد كرد» . پس ريا رذيله‏اي يا گناهي است كه در همه حال و در همه جا بايد از آن پرهيز كرد .
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image