زيبايي يك امتياز است و در شيريني و سعادت زندگي زناشويي تأثير به سزايي دارد؛ به طوري كه لازم است يكديگر را از نظر اندام، چهره و شكل ظاهري دوست داشته باشند.زيبايي يك معيار واندازه معين و قانون استاندارد ندارد؛ بلكه تا حدودي به سليقه افراد بستگي دارد و حتي ممكن است فردي در نظر كسي زيبا باشد و در نظر ديگري زشت. ميتوان گفت زيبايي به اندازهاي بايد باشد كه همديگر را بپسندند و جذابيت كافي براي همديگر داشته باشند و هر كدام متناسب با ويژگيهاي خود، ديگري را انتخاب كند. به عبارت ديگر از نظر ظاهري نيز بايد كفو همديگر باشند.
اگر انساني قيافه ظاهري و اندام همسرش را نپسندد و او را دوست نداشته باشد، ممكن است به طور ناخواسته به او ستم و جفا كند و از او بهانه و ايراد بگيرد و زندگي را بر او تلخ نمايد.زيبايي همسر در حفظ و تقويت عفت و ايمان همسرش تأثير دارد و اگر شخصي از زيبايي همسرش راضي باشد، چشم، فكر و عملش، متوجه ديگران نخواهد شد و حسرت زيبارويان بيگانه را نخواهد خورد و به دنبال بيگانگان نخواهد رفت و دچار خيانت به همسر نميشود مگر اينكه از فطرت انساني خارج شده و از ايمان و عفت بيبهره باشد.
به هر حال زيبايي يك صفت كمال است كه اگر با صفات و معيارهاي اساسي مثل تدين، اخلاق، عقل و شرافت خانوادگي همراه باشد، ارزش خواهد داشت و گر نه ملاك اصلي و اولي را نبايد زيبايي قرار داد.بنابراين زيبايي بايد در كنار ديگر صفات و معيارها، مورد توجه و بررسي قرار گيرد و به طور مستقل يعني زيبايي بدون تدين، عفت، اخلاق و... نه تنها امتيازي محسوب نميشود، بلكه آفتي خطرناك است. اگر كسي دين، اخلاق، عفت، اصالت و شرافت خانواگي، عقل و... داشته باشد، آنگاه زيبايي برايش كمال، ارزش و امتياز به حساب ميآيد. سخن خود را با كلامي از پيامبر اكرمصلياللّهعليهوآله به پايان ميرسانيم. ايشان فرمودند: برحذر باشيد و بپرهيزيد از سبزهاي كه بر فراز مزبله و منجلاب روييده باشد! سوءال شد اي پيامبر خدا! سبزهزار مزبله و منجلاب چيست؟ فرمود: زن زيبايي كه در خانواده پليدي رشد كرده باشد».1
پينوشت
1.شيخ حرعاملي، وسائل الشيعه، ج14، ص29.