جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
افراط و تفريط در نوع برخورد با پديده هاي نو
-(6 Body) 
افراط و تفريط در نوع برخورد با پديده هاي نو
Visitor 248
Category: دنياي فن آوري
معمولاً در برخورد با پديده هاي نو که امکانات جديدي را به خصوص در زمينه ارتباط و اطلاع رساني در اختيار ما مي گذارند ، دو نوع برخورد افراطي و تفريطي وجود دارد : کساني چنان دل باخته و خود باخته مي شوند که گويي اين اوج کمال انساني است و کساني که از اين وسايل و فن آوري ها بهره مندند ، کامل ترين انسان هايند و بايد در حد پرستش به آن ها احترام گذاشت . دسته ديگري هم در جهت تفريط ، به بهانه هاي مختلف ، از جمله اين که از اين وسايل استفاده هاي غلط و سوء استفاده مي شود ، آن ها را تحريم مي کنند و مي گويند چون کفار اين ها را اختراع کرده اند يا چون از اين هااستفاده هاي نامطلوبي درجهان مي شود ، بايد از آن ها پرهيز کنيم ، اما هردوي اين سخن ها نادرست است .
نعمت هاي خدا را چه کفار به دست ما بدهند و چه مؤمنان ، وسيله اي براي آزمايش من و شماست . بايد نعمت را قدرداني و از آن در راه درست استفاده کرد . از آن طرف هم اگر فکر کنيم که اين اوج کمال انساني است و کساني که چنين وسايلي را در اختيار دارند ، کامل ترين انسان ها در انسانيت هستند ؛ اشتباه است . همه نعمت هاي دنيا وسيله آزمايش است ؛ شمشير دو دم است ؛ هم مي شود از آن استفاده درست کرد هم استفاده نادرست ؛ حتي مقدس ترين علوم هم از جهتي که مفاهيمي در ذهن ، و قابل نقل و انتقال و تعليم و تعلم است نيز کمال نهايي انسان نيست ؛ کيفيت بهره برداري از آن ها ملاک است ؛ چه رسد به ابزار بي جان و اختراعاتي که خود بشر انجام داده و وسايلي که براي زندگي مادي اش فراهم کرده است . اين ها نه نجس ، پليد ، دورانداختني و طرد کردني است و نه بسيار مقدس ، مطلوب و پرستيدني ؛ بلکه وسايلي براي آزمايش است ، منتها هم قدر اين وسايل بيش تر باشد ، هم امکان ترقي ، صعود و عروج بيش تر است و هم امکان تنزل و سقوط . وقتي که وسايل کم تر باشد ، هم عروج و صعود محدودتر است و هم سقوط و نزول .

پديده هاي امروزي و مسؤوليت ما

درباره وسايلي که جديداً کشف شده و وظيفه ما اين است که اولاً خودمان چگونه از اين وسايل بهتر استفاده کنيم و ثانياً نسبت به جامعه چه راهي را برگزينيم که استفاده مطلوب از آن بيش تر شود و جلوي مفاسدش تا حد امکان گرفته شود ؛ يعني ببينيم خودمان شخصاً براي مقاصد مشروع خودمان چه استفاده هاي بهتري مي توانيم بکنيم و هم چنين با توجه به مسؤوليتي که در قبال جامعه داريم ، چه کار کنيم که عموم مردم هرچه بيش تر از اين وسايل و به شکل صحيح استفاده کنند ؟ اين مسؤوليتي است که ما به عهده داريم ؛ وگرنه برخورد منفي و طرد ، آن ها و اين که بگوييم بايد به کلي از اين ها جلوگيري کرد و نبايد چنين چيزهايي وجود داشته باشد ، کار درست و معقولي نيست . چه بخواهيم و چه نخواهيم ، اين وسايل وجود خواهد داشت و گسترش هم مي يابد . از آن طرف نبايد هم بي تفاوت از کنارش بگذريم و بگوييم : بالاخره اين واقعيتي است که وجود دارد و مردم هم به صورت هاي مختلفي ( غلط يا درست ، مناسب يا نامناسب ) از آن استفاده خواهند کرد . پس ما چه کاره ايم ؟ مگر ما مسؤوليتي نداريم ؟مسؤوليت ما در جامعه اين است که سعي کنيم راه استفاده مشروع از همه وسايل جديد بيش تر باز شود و تا حدي که ممکن است ، کاري کنيم که از مفاسد آن کاسته شود .

اينترنت ؛ بهترين وسيله براي معرفي اسلام به دنيا

يکي از مسايل که امروز براي ما مطرح است ، همين وسايل اطلاع رساني جديدي است که يک شاخه اش اينترنت است ، اين بهترين وسيله اي است که مي توانيم اسلام را با کم ترين هزينه به وسيله آن به دنيا معرفي کنيم ؛ دنيايي که تشنگان شناخت حقيقت در آن کم نيستند . ما ـ با توجه به کمبود امکانات و نيرويي که داريم ـ اگر نمي توانيم حضوراً نيازهاي دنيا را براي شناختن اسلام ، تشيع و حقايق برطرف کنيم ، با استفاده از اين وسيله مي توانيم رسالت خودمان را به جهان ابلاغ کنيم و تکليف شرعي مان را که معرفي اسلام است ، به انجام برسانيم .
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image