جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
منچستر يونايتد
-(2 Body) 
منچستر يونايتد
Visitor 757
Category: دنياي فن آوري
لقب : شياطين سرخ
بنيانگذاري : کارگران راه‌آهن در سال 1878 با نام نيوتون هيث
ورزشگاه : الدترافورد
گنجايش : 76?212
مديرعامل : ژول و آورام گليزر
سرمربي : سر الکس فرگوسن
وب سايت : manutd.com

بدون ترديد منچستر را بايد يكي از شهرهاي بزرگ و مطرح در زمينه امكانات ورزشي در جهان قلمداد كرد. اين شهر با داشتن موقعيت عالي تجاري واستاديومي زيبا، چون اولدترافورد كه در سراسر انگلستان مطرح است، تا به حال ميزباني موفقي را انجام داده كه آخرين بار آن بازي فينال ليگ قهرمانان اروپا در سال (2002-2003) بين تيمهاي يوونتوس و ميلان بود. اما استاديوم اولدترافورد كه هم اكنون 68000 نفر گنجايش دارد عاملي بوده تا شهر منچستر هميشه در زمينه فوتبال و امكانات زبانزد خاص و عام باشد.
منچستر يونايتد يکي از باشگاه‌هاي فوتبال حرفه‌اي ليگ برتر انگلستان است. اين باشگاه داراي استاديومي اختصاصي به نام الدترافورد با ظرفيت 76?212 نفر در حومه? شهر منچستر است كه بعد از ويمبلي بزرگترين استاديوم بريتانيا محسوب مي‌گردد . بنا بر گفته سر بابي چارلتون به اين ورزشگاه « تئاتر روياها » نيز مي‌گويند .
امروزه اين باشگاه با داشتن حدود سيصد و سي ميليون هوادار در تمام دنيا ، پر طرفدارترين تيم در جهان است. اين تيم همراه با ليورپول پرافتخارترين تيم ليگ فوتبال بريتانيا نيز هست که در طي بيست سال از سال 1986 توانسته 18 بار عنوان قهرماني مسابقات مختلف را کسب کند . منچستر يونايتد اولين قهرماني جام باشگاه‌هاي اروپا را با پيروزي 4 بر 1 در برابر بنفيکا در سال 1968 کسب کرد . همچنين اين باشگاه با قهرماني در 11 جام حذفي انگلستان ، پرافتخارترين تيم در اين زمينه مي‌باشد .
از سال 1990 باشگاه منچستر يونايتد ثروتمند ترين باشگاه ‌فوتبال در دنيا است و تا به امروز که در رتبه اول ثروتمندترين باشگاه‌ها قرار دارد ، دچار لغزش نشده است ، اين باشگاه از لحاظ ارزش مالي باشگاه‌هاي فوتبال جهان گران قيمت ترين باشگاه جهان محسوب ميشود.
از نوامبر 1986 تاکنون ، مربي مشهور اسکاتلندي ، سر الکس فرگوسن ، سکان هدايت تيم را در دست دارد . گري نويل نيز از زماني كه روي کين منچستريونايتد را ترك كرد (در سال 2005) ، کاپيتاني تيم شياطين سرخ را بر عهده گرفته‌است .

تاريخچه

شهر منچستر با داشتن موقعيت قوي تجاري واستاديوم بزرگي چون الدترافورد، تا به حال با موفقيت ميزبان بازي‌هاي عمده‌اي بوده كه آخرين بار آن بازي نهايي ليگ قهرمانان اروپا در سال 2002-2003 بين تيم‌هاي يوونتوس و ميلان بود. با اين حال نبايد توفيق منچستر را از لحاظ فوتبال تنها به اين استاديوم اختصاص داد و بايد عواملي چون باشگاه‌هاي حرفه‌اي كه بالغ بر 8 تيم است را به آن اضافه كرد . البته موفقيت اين شهر تجاري تنها به خاطر فوتبال نيست ، بلكه بايد عواملي ديگر چون انقلاب صنعتي كه از منچستر شهري مدرن خصوصاً در صنعت نساجي ساخت را در آن سهيم كرد. از لحاظ منابع تفريحي و ورزشي، منچستر بعد از دوران تجدد تقريباً به شهري كامل بدل شده‌است .

منچستر يونايتد در گذر زمان

اين باشگاه در سال 1878 توسط موسسه لانکاشاير و يورک شاير متعلق به کارکنان راه‌آهن تأسيس شد. در سال 1885 تيم فوتبال حرفه‌اي را بنيان نهاد و در سال 1902 به همين نام شناخته شد. اين باشگاه از آن مردان عادي جامعه بود؛ افرادي که در شرکت راه‌آهن يا کارخانه‌هاي ذغال سنگ کار مي‌کردند و براي تفريح به اين باشگاه مي‌آمدند و عضو آن بودند .
اعضاي اين باشگاه در سال 1886 اولين افتخار خود را کسب کردند. آن‌ها توانستند جامي که خود آن را ترتيب داده بودند را دريافت کنند. نام اين جام « سنيور کاپ منچستر» بود که براي شرکت در آن مسابفات، مسئولان شرط سني قائل نشدند و به همين دليل بازيکنان قديمي باشگاه نيز در آن بازي کردند! با كار و تلاش فراوان، تيم در سال 1892 به ليگ انگليس ملحق گرديد ولي در سال 1902 آن‌ها با بدشانسي مواجه و ورشکسته شدند . پس از ورشکستگي باشگاه، فردي به نام هري استافورد آن را خريد و روي باشگاه و تيم سرمايه‌گذاري کرد.
در سال 1903 به طور رسمي اولين مربي براي باشگاه استخدام شد. او ارنست ماگنل نام داشت و تحت نظارت او روز به روز بر کيفيت بازي منچستري‌ها افزوده مي‌شد. آنها راه ترقي را خوب پيدا کرده بودند. يکي از خريدهاي آن روزهاي منچستر بيلي مرديت بود که يکي از بهترين‌هاي آن زمان فوتبال بود. آنها توانستند با مرديت اولين عنوان قهرماني رسمي خود را در ليگ انگلستان که به تازگي حرفه‌اي شده بود جشن بگيرند. باشگاه منچستر در سال 1910 از مکان اصلي خود واقع در خيابان بانک، به محله? ترافورد منتقل شد.

شياطين سرخ

تيم فعلي منچستر يونايتد حاصل تلاش سخت مربيان در طول بيش از چهار دهه‌است. در سال 1958 طي حادثه‌اي غم‌انگيز بيشتر شاگردان مربي موفق تيم -بازبي- بر اثر سانحه هوايي كشته شدند. پس از اين سانحه، بازبي با مديريت صحيح و با استفاده از بازماندگان تيم و نفرات جديد موفق شد تيم خود را از نو بسازد و عامل قهرماني غرورانگيز اين تيم در مسابقات جام قهرمان اروپا در فصل 68-1967 شود. اين افتخاري بود كه بازبي به‌عنوان اولين انگليسي موفق به انجام آن شد. آن‌ها دو بار ديگر توانستند اين افتخار را در زمان سر الكس فرگوسن تکرار کنند. ابتدا در سال 1999 و در يك فينال سخت و به ياد ماندني موفق شدند تيمشان را صاحب دومين افتخار اروپايي كنند. در آن زمان منچستر يونايتد در وقتهاي تلف شده نيمه دوم و در شرايطي كه هيچ اميدي به پيروزي نداشت، توانست دو گل زيبا را وارد دروازه رقيب خود بايرن مونيخ کند. آن‌ها با اين كار علاوه بر اينكه موفق شدند خود را به يك افتخار بزرگ برسانند، براي فرگوسن با تجربه نيز ارزش و اعتبار تازه‌اي خريدند و او توانست به شهرتي جهاني دست يابد و اسطوره? گذشته تيم را دوباره بازسازي کند و ديگر بار در سال 2008 در فينال جام قهرماني اروپا آنها توانستند براي سومين بار اين جام را در شرايطي بدست بياورند که حريفشان در فينال، تيم فوتبال چلسي انگلستان بود. در آن بازي در حالي که پس از وقت هاي قانوني و اضافه دو تيم به تساوي يک بر يک رسيده بودند در ضربات پنالتي در شرايطي که تيم چلسي براي قهرماني فقط نياز به گل کردن آخرين ضربه پنالتي داشت، آنها آن ضربه را به هدر دادند تا در ادامه منچستر يونايتد موفق شود براي سومين بار قهرمان اروپا شود.

اسطوره‌هاي سرخ پوشان

از جمله اسطوره‌هاي اين تيم مي‌توان به سر بابي چارلتون، جرج بست، پيتر اشمايكل، برايان رابسون، ديويد بكهام، دنيس لاو، اوله گانر سولسشير، دانکن ادوارد، اريك كانتونا و در رأس همه آنان سر مت بازبي و سر الكس فرگوسن اشاره نمود. بازي سازي اين تيم پس از رفتن ديويد بکهام برعهده? روي کين و پس از او هم بر عهده? رايان گيگز، هافبک باتجربه? ولزي اين تيم قرار گرفت. اکنون چندي از اين اسطوره‌ها را معرفي مي‌کنيم:

سر الكس فرگوسن

اينک رهبري تيم را سر الكس فرگوسن که اسكاتلندي است، بر عهده دارد كه بيش از 20 سال در اين سمت مشغول به كار است و منچستر يونايتد را به يكي از بهترين تيم‌هاي جهان فوتبال مبدل ساخته و همواره با استفاده از بازيكنان جوان كه از تيم‌هاي پايه‌اي باشگاه انتخاب و به كار گرفته‌است، قهرماني‌هاي زيادي را براي منچستر به ارمغان آورده‌است و خود را در زمره بهترين مربيان جهان قرار داده‌است.

بيشتر افتخارات منچستر يونايتد را طرفداران اين تيم مديون او مي‌دانند.

اريک کانتونا

از اريک کانتوناي فرانسوي به عنوان بهترين و محبوب‌ ترين بازيکن تاريخ باشگاه شياطين سرخ نام برده مي‌شود، چرا که با بازي‌هاي زيبا و تماشاگر پسند خود حتي چندي پيش به عنوان بهترين بازيکن تاريخ ليگ برتر نيز انتخاب شد.

کانتونا با چهره مصمم و بازي فوق العاده‌اش و به خصوص حرکات غير معمولي و شادي‌هاي پس از گل‌اش جايگاه خاصي در ميان طرفداران منچستر يونايتد دارد. اريک کانتونا در سال 1993 به جمع شياطين سرخ پيوست و در همين سال با اين تيم توانست به انتظار 26 ساله طرفداران منچستر يونايتد پايان دهد و به قهرماني ليگ برتر دست يابد .

رايان گيگز

ولزي محبوب اُلدترافورد که به عنوان يکي از کلاسيک ترين هافبک‌هاي چپ پاي جهان شناخته مي‌شود فوتبال را با منچستر يونايتد آغاز کرده و 16 سال است که پيراهن سرخ شياطين سرخ را مي‌پوشد. گيگز با 9 قهرماني در ليگ برتر افتخار بزرگي را براي خود و منچستر يونايتد رقم زده‌است.

گيگز در فصل گذشته توانست به رکورد 500 بازي براي منچستر يونايتد دست يابد و با توجه به تمديد 3 ساله قراردادش مي‌توان انتظار به جاي گذاشتن يک رکورد جاودانه از سوي او را داشت .
رايان گيگز که هم اکنون به عنوان يکي از محبوب‌ترين بازيکن اُلدترافورد شناخته مي‌شود، در سال 2000 هنگامي که با پيشنهاد چند ميليون دلاري باشگاه لاتزيو رويرو شد بنابر درخواست خود و هماهنگي با مسئولان منچستر يونايتد قرارداد خود را تمديد کرد تا وفاداري‌اش را به شياطين سرخ ثابت کند.
از جمله طرفداران رايان گيگز مي‌توان از «موراتي» مالک باشگاه اينتر ميلان نام برد که در طول 3 سال تمام تلاش خود را براي انتقال گيگز به سن سيرو انجام داد که هيچ وقت به نتيجه نرسيد . در اواسط فصل گذشته و در آستانه سال نو ميلادي، موراتي اعلام کرد که «رايان گيگز را به عنوان هديه کريسمس براي هواداران اينتر به جمع آبي پوشان اضافه خواهم کرد»، اين وعده موراتي هيچ وقت تحقق نيافت اما با اين وعده موراتي مي‌توان بيشتر به ارزش رايان گيگز پي برد.
در تاريخ 29 آوريل 2009 رايان گيگز در دور رفت مرحله نيمه نهايي جام باشگاه‌هاي اروپا مقابل آرسنال براي هشتصدمين بار با پيراهن منچستر يونايتد به ميدان رفت.

جرج بست

بازيکني اهل کشور ايرلند شمالي که يکي از اسطوره‌هاي تاريخ باشگاه شياطين سرخ به حساب مي‌آيد. تمام افتخارات جرج بست فقط در رده باشگاهي و با پيراهن منچستر يونايتد بود ، وي بارها با پيشنهاد انگليسي‌ها براي پوشيدن پيراهن تيم ملي انگليس مواجه شد ولي هيچ وقت حاضر نشد مليت خود را تغيير دهد. جرج بست به دليل مصرف بي رويه مشروبات الکلي خيلي زود مجبور به خداحافظي از ميادين فوتبال شد و در سال 2005 سر انجام به دليل بيماري، جان خود را از دست داد.
پس از فوت وي باشگاه منچستر يونايتد يک بازي دوستانه را در الدترافورد برگزار کرد و تمامي درآمد حاصل از اين بازي را به خانواده بست تقديم کرد. در اين بازي تماشاگران حاضر در ورزشگاه پوسترهايي با عکس جرج بست در دست داشتند که روي آنها نوشته شده بود:
Best The Best

بازيکنان شياطين سرخ
ترکيب تيم نخست

اين ترکيب در تاريخ 27 فوريه 2010 نوشته شده‌است و مطابق با منبع اصلي وب‌گاه باشگاه مي‌باشد.

شماره

نقش

بازيکن

1


 

دروازه‌بان

ادوينون در سار

2

 

مدافع

گرينويلا

3

 

مدافع

پاتريکاورا

4

 

هافبک

اوونهارگريوز

5

 

مدافع

ريوفرديناند

6

 

مدافع

وسبراون

7

 

مهاجم

مايکلاوون

8

 

هافبک

اندرسون

9

 

مهاجم

ديميتاربرباتوف

10

 

مهاجم

وينروني

11

 

هافبک

رايانگيگز

12

 

دروازه‌بان

بنفاستر

13

 

هافبک

پارکجي سونگ

15

 

هافبک

زورانتوسيچ

15

 

مدافع

نمانياويديچ

16

 

هافبک

مايکلکريک

17

 

هافبک

ناني

18

 

هافبک

پاولاسکولز

19

 

مهاجم

دنيولبک

 

شماره

نقش

بازيکن

20

 

مدافع

فابيوداسيلوا

21

 

مدافع

رافائلداسيلوا

22

 

مدافع

جاناوشي

23

 

مدافع

جانيايوانز

24

 

هافبک

دارنفلچر

25

 

هافبک

آنتونيووالنسيا

26

 

مهاجم

گابريلاوبرتان

27

 

مهاجم

فدريکوماچدا

28

 

هافبک

درنگيبسون

29

 

دروازه‌بان

توماسکوژاک

30

 

مدافع

ريچيدي ليت

31

 

هافبک

کوريايوانز

38

 

دروازه‌بان

رون-رابرتزيلر

40

 

دروازه‌بان

بنآموس

شماره

نقش

بازيکن

26

الگو:Country data

آنگولا

مهاجم

مانچو

25

مدافع

دنيسيمپسون

30

هافبک

ليمارتين

شماره

نقش

بازيکن

37

مدافع

کريگکتکرت

45

مهاجم

فبيانبرندي

-

دروازه‌بان

تامهيتون

• مانچو تا 30جون 2009 در تيم هال سيتي حضور دارد
• دني سيمپسون تا 30 ژوئن2009 در تيم بلکبرن راورز حضور دارد
• تا 12 سپتامبر 2008 در تيم ناتينگهام فارست حضور دارد
• تا 8 فوريه 2009 در تيم پليموث آرگيل حضور دارد
• تا 31 دسامبر 2008 در تيم سوانسا سيتي حضور دارد
• تام هيتون تا 30 ژوئن 2009 در تيم کارديف سيتي حضور دارد

کاپيتان‌هاي باشگاه

تاريخ نام بازيکن توضيح
1878–1896 ناشناس
1896–1903 هري استافورد کاپيتان تيم نيوتون هيث و به طور کلي اولين کاپيتان تيم منچستر يونايتد
1903–1904 ناشناس
1904–1907 جک پديه
1907–1913 چارلي رابرتز
1913–1919 جرج استيسي
1919–1922 جرج هانتر
1922–1928 فرانک بارسون
1928–1932 جک ويلسون
1932–1936 هاف مک لناهان
1936–1939 جيمي براون
1939–1946 بدون کاپيتان هيچ مسابقه اي در طول اين سالها که همزمان با جنگ جهاني دوم بود ، برگزار نشد
1946–1953 جاني کري او اولين کاپيتان تيم است که متولد کشوري خارج از پادشاهي متحد است
1953–1954 آلنبي چيلتون پس از بازنشستگي جاني کري به مدت يکسال کاپيتان تيم بود 1954–1958 راجر بيرن در حادثه سال 1958 مونيخ کشته شد 1958–1962 بيل فولکس
1962-1967 نوئل کانت ول
1967–1973 بابي چارلتون
1973–1979 مارتين بوچان
1979–1982 سامي مکلروي
1982–1994 برايان رابسون او داراي بلندترين سابقه کاپيتاني در تاريخ باشگاه است
1994–1996 استيو بروس او از سال 91 تا 94 کاپيتان دوم تيم نيز بوده‌است
1996–1997 اريک کانتونا اولين کاپيتان منچستر که نه از پادشاهي متحد بود و نه از ايرلند
1997–2005 روي کين بيشترين جام‌ها را نسبت به ساير کاپيتان‌ها از آن خود کرد
2005- گري نويل اولين کاپيتان منچستر که پس از راجر بيرن در منچستر به دنيا آمده‌است

رکوردهاي بازيکنان

تا تاريخ 10 فوريه 2008 اطلاعات زير منطبق بر وب‌گاه رسمي باشگاه به دست آمده‌اند .

بيشترين تجربه بازي

#

نام بازيکن

سال‌هاي حضور

تجربه بازي

تعداد گل‌ها

1

رايانگيگز

1991

812

149

2

سربابي چارلتون

19561973

758

249

3

بيلفولکس

19521970

688

9

4

پاولاسکولز

1994

610

143

5

گرينويل

1992

573

7

6

الکساستفاني

19661978

539

2

7

تونيدان

19601973

535

2

8

دنيسايروين

19902002

529

33

9

جواسپنس

19191933

510

168

10

آرتورآلبيستون

19741988

485

7

بيشترين تعداد گل زده

#

نام بازيکن

سال‌هاي حضور

تجربه بازي

تعداد گل‌ها

تعداد گل در هر بازي

1

سربابي چارلتون

19561973

759

249

0?328

2

دنيسلاو

19621973

404

237

0?587

3

جکرولي

19371955

424

211

0?498

4

دنيسوايولت

19371955

293

179

0?611

4

جرجبست

19631974

470

179

0?381

6

جواسپنس

19191933

510

168

0?329

7

مارکهافس

19831995

467

163

0?349

8

رودون نيستلروي

20012006

219

150

0?685

9

رايانگيگز

1991

812

149

0?183

10

استنپرسون

19371954

343

148

0?431

بهترين بازيکن اروپايي سال

بازيکناني که در ادامه نام آن‌ها را مشاهده مي‌کنيد برنده توپ طلاي اروپا شده‌اند که در تيم منچستر بازي مي‌کردند :
دنيس لاو - 1964
بابي چارلتون - 1966
جرج بست - 1968
کريستيانو رونالدو - 2008

افتخارات منچستر يونايتد

قهرماني در ليگ دسته اول و ليگ برتر : 1908، 1911، 1952، 1956، 1957، 1965، 1967، 1993، 1994، 1996، 1997، 1999، 2000، 2001، 2003 ، 2007 ، 2008 و 2009
قهرماني در ليگ قهرمانان اروپا : 1968، 1999 و 2008
قهرماني در جام باشگاه‌هاي جهان : 1999 و 2008
قهرماني در جام حذفي انگلستان : 1909، 1948، 1963، 1977، 1983، 1985، 1990، 1994، 1996، 1999 و 2004
قهرماني در جام اتحاديه انگلستان : 1992 و 2006و 2009و 2010
قهرماني در جام خيريه انگلستان : 1908، 1911، 1952، 1956، 1957، 1965، 1967، 1977، 1983، 1990، 1993، 1994، 1996، 1997، 2003 و 2007 و 2008
قهرماني در سوپر جام اروپا : 1991
قهرماني در جام در جام اروپا : 1991

ورزشگاه الدترافورد

محل

منچستر,خيابانسر مت بازبي,الدترافورد

تاريخ شروع ساخت

1909

تاريخ بازگشايي

1910

مالک

منچستريونايتد

گرداننده

منچستريونايتد

هزينه ساخت

£90,000 (1909)

طراح

آرچيبالدليچ(1909)

گنجايش

76212 نفر

الدترافورد يکي از مشهورترين و بزرگ‌ترين ورزشگاه‌هاي فوتبال در بريتانيا و جهان است . در اوضاع و احوالي که بسياري از باشگاه‌ها از ورزشگاه‌هاي قديمي خود به محل‌هايي جديد نقل مکان مي‌کنند ، منچستر الدترافورد را حفظ مي‌کند و به جاي رفتن به جايي ديگر همان ورزشگاه قديمي را توسعه مي‌دهد .
بابي چارلتون اسطوره? فوتبال انگلستان اين ورزشگاه را « تئاتر روياها » ناميده‌است .
« زيباترين و بهترين در نوع خود . فوق‌العاده‌ترين ورزشگاهي که تابه حال ديده‌ام . اين ورزشگاه در دنيا نظير ندارد و افتخار شهر منچستر است . اينجا خانه? تيمي است که در آن مي‌تواند شگفتي بيافريند و ... » اين جملات نويسنده? يکي از روزنامه‌هاي منچستر در روز پس از افتتاح ورزشگاه در سال 1910 است .
ورزشگاه الدترافورد حدود يک قرن عمر دارد . پيش از آن تيم منچستر ورزشگاهي کوچک و قديمي داشت و الدترافورد به عنوان خانه? جديد باشگاه در غرب شهر منچستر بنا شد . الدترافورد در آن دوران با هزينه‌اي معادل 60 هزار پوند ساخته شد که در زمان خود رقمي سرسام آور بود . آرچينا ليچ مهندس معروف اسکاتلندي طراح اين ورزشگاه بود . او ورزشگاه‌هاي معروف وايت هارت لين در شمال شهر لندن و همدن پارک در شهر گلاسگو را نيز طراحي کرده‌است . الدترافورد در سالهاي 1911 و 1915 فينال جام حذفي انگليس را برگزار کرد و در سال 1920 پذيراي بيشترين تماشاگر در بازي منچستر يونايتد مقابل آستون ويلا بود .
در جنگ جهاني دوم الدترافورد در بمباران نيروي هوايي آلمان بشدت آسيب ديد و تيم منچستريونايتد از 1946 تا 1949 بازي‌هاي خود را در ورزشگاه مين رود باشگاه منچستر سيتي برگزار مي‌کرد . براي جام جهاني 1966 ورزشگاه الدترافورد بازسازي شد و بازي مجدد فينال جام حذفي سال 1970 بين چلسي و ليدز يونايتد در اين ورزشگاه برگزار گرديد .
الدترافورد اولين ورزشگاه انگليس در دهه 1970 به حساب مي‌آيد که در آن حصار نصب کردند تا تماشاگران متعصب خشمگين نتوانند به زمين مسابقه حمله کنند .

توسعه جايگاه‌ها تا دهه 80

دردهه‌هاي 60 و 70 و 80 بيش از 58 هزار نفر مي‌توانستند در ورزشگاه قرار بگيرند و به تماشاي مسابقه بپردازند . اما با نصب کامل صندلي در آن ظرفيت واقعي ورزشگاه به 44هزار نفر کاهش پيدا کرد که براي باشگاهي چون منچستريونايتد کم بود . از اوايل دهه 90 مديران باشگاه به فکر افزايش حجم ورزشگاه افتادند . براساس طرحي تازه 26 هزار صندلي جديد ظرفيت ورزشگاه را افزايش مي‌داد . ابتدا گنجايش ورزشگاه را به 56 هزار نفر افزايش دادند و پس از آن جايگاه شمالي‌اش را تا ارتفاع 66 متري بالا بردند که تا آنجا نيز گسترش يابد. هزينه‌اي معادل 19 ميليون پوند براي افزايش ظرفيت ورزشگاه مصرف شد .
جايگاه تماشاگران در اين استاديوم كه در قسمت شمالي واقع شده بزرگترين سقف بي ستون را در سراسر اروپا از آن خود كرده است.
علاوه بر اين جايگاه محلهاي زيبايي چون موزه يونايتد، رستوران رد كافي ، اتاق ويژه جام ها و قسمت اداري در اين قسمت واقع شده و شكل بسيار مناسبي به آن داده است. اما قسمت جنوبي اين استاديوم نيز بسيار توسعه يافته و چشمها را بخود خيره مي كند. در قسمت شرقي فروشگاه بسيار بزرگي واقع شده و در قسمت غربي نيز كه بيشتر به استرتفورداند معروف است درسالهاي اخير تغييرات وسيعي داده شده و با رديف هايي اضافه شده كه آن را بسيارممتاز كرده است.

ازجمله آثاري كه در اين قسمت ديده مي شود. بدون ترديد مجسمه دنيس لا اسطوره تيم منچستر يونايتد است كه ابهت خاصي به اين استاديوم داده است.

ورودي جديد به زمين

جايگاه جنوبي الدترافورد جايگاه اصلي آن محسوب مي‌شود که نيمکت مربيان جلويش قرار گرفته و مديران ـ اتاقکهاي پليس ـ رستورانهاي لوکس و صندلي‌هاي مسوولان اجرايي در آن واقع شده‌است .
شيب اين جايگاه اندکي کمتر از جايگاههاي ديگر است . 20 رديف اول صندلي‌هاي ورزشگاه در هر چهار سمت آن پايين تر از سطح خيابان‌هاي اطراف الدترافورد هستند . جايگاه جنوبي کمتر از تلويزيون ديده مي‌شود ، چون دوربينها در آن تعبيه شده‌اند و جايگاه‌هاي ديگر را نشان مي‌دهند . راهروي ورودي بازيکنان به زمين از وسط جايگاه جنوبي مي‌گذرد . راهروي قديمي که از گوشه جنوب غربي زمين مي‌گذشته هموز حفظ شده و براي مناسبتهاي ويژه و تورهاي ديدار از ورزشگاه باز مي‌شود .
جايگاه شرقي ورزشگاه به جايگاه « ساعـت » معروف است زيرا در گذشته يک ساعت عظيم بالاي آن قرار داده بودند که وقت مسابقه را نشان مي‌داد . اما امروزه 2 ساعت الکترونيکي و ثبت نتايج بزرگ در دو گوشه شمالي قرار گرفته‌است . تماشاگران تيم مهمان و افراد معلول عمدتاً در اين جايگاه مستقر مي‌شوند .

توسعه جايگاه‌ها تا سال 2000

کار گسترش الدترافورد اواخر دهه 90 دوباره شروع شد و در ژانويه سال 2000 گنجايش ورزشگاه به 61 هزار صندلي افزايش يافت . بيرون ورزشگاه نمايي شيشه‌اي دارد که به ساختمان‌هاي اداري مدرن بي شباهت نيست . در اين قسمت مجسمه « سرمت بازبي » مربي فقيد تيم فاتح جام باشگاههاي اروپا در سال 1968 و پلاک‌هاي يادبود بازيکنان تيم که در سانحه هوايي جان خود را از دست دادند به چشم مي‌خورد . جايگاه غربي ورزشگاه همواره به هواداران سرسخت منچستر يونايتد اختصاص داشته که حداکثر 20 هزار نفر در آن قرار مي‌گيرند .
کار گسترش جايگاه‌هاي ورزشگاه در سال2000 به پايان رسيد و تعداد صندليها به 68217 رسيد . از نکته‌هاي جالب درباره اين ورزشگاه يکي اين است که جايگاه خانوادگي هم دارد که درون جايگاه بزرگ غربي است .

الدترافورد96هزار نفري

برنامه توسعه ورزشگاه الدترافورد هنوز به پايان نرسيده‌است . مهندسان طرحي را پيشنهاد داده‌اند که براساس آن گنجايش الدترافورد به 96هزار صندلي افزايش خواهد يافت . براي اجراي طرح جديد جايگاه جنوبي بايد مرتفع شود و 4 گوشه ورزشگاه نيز ارتفاع بگيرد تا صندلي‌هاي بيشتري در آن نصب کنند . اما براي توسعه ورزشگاه باشگاه بايد حداقل 50 ساختمان بزرگ اطراف آن را خريداري و تخريب کرد که نياز به سرمايه? زيادي دارد . درهر حال مديريت اين باشگاه اعلام کرده‌است که مصمم به انجام اين کار است .
آخرين ديدار مهم اروپايي که الدترافورد آن را ميزباني کرد ، بازي بين دو تيم ايتاليايي ميلان و يوونتوس در جريان فينال جام باشگاه‌هاي اروپا بود . اين بازي با برد ميلان به پايان رسيد .

ظرفيت ورزشگاه الدترافورد به ترتيب سال

سال 1910 تا 1939: 80هزار نفر
سال 1945 تا 1960: 67هزار نفر
سال 1950 تا 1974: 65هزار نفر
سال 1975 تا 1980: 60هزار نفر
سال 1980 تا 1988: 58هزار نفر
سال 1988 تا 1990: 48هزار نفر
سال 1990 تا 1994: 45هزار نفر
سال 1994 تا 1996: 43هزار نفر
سال 1996 تا 1999: 55هزار نفر
سال 1999 تا 2001: 61هزار نفر
سال 2001 تا 2005: 68هزار نفر
سال 2005 تا 2007: بيش از 76هزار نفر
منابع تحقيق :
ويکي پديا
Tebyan.net
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image