جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نقش بازي در رشد ذهني کودک(2)
-(8 Body) 
نقش بازي در رشد ذهني کودک(2)
Visitor 252
Category: دنياي فن آوري

3- تشخيص صداها

چشمهاي کودک را ببنديد و از بين چند نفر يکي صحبت کند و کودک بايد تشخيص دهد که او کيست. يک نفر از پشت چشمان کودک را مي گيرد و مي گويد من کي هستم؟ کودک از روي صدا او ر تشخيص مي دهد و تا زماني که درست نگفته چشمانش رها نمي شود.البته اين بازي مي تواند تقويت ساير حواس، مثل لامسه هم باشد مخصوصا اگر کسي چشمان کودک را بگيرد و شخص ديگري بگويد من کي هستم؟
با نوار صوت صداي حيوانات مختلف، باد، آبشار، آتش و... را براي کودک پخش کنيد و او بايد آنها را تشخيص دهد ومي توانيد صداي شخصيت هاي کارتوني را پخش کنيد و کودک آنها را تشخيص دهد.
به کودک بگوييد که هر وقت کلمه ي خاصي را شنيد صدايي توليد کند. مثلا هرگاه کلمه ي مرغ را شنيد بگويد قد قد. سپس شروع به گفتن يک سري کلمه کنيد و گاهگاهي کلمه ي مرغ را هم بگوييد. مي توانيد شروع به خواندن داستان يا متني کنيد که کلمه ي مرغ در آن به کار رفته است. مي توانيد چند کودک را جمع کرده با هم اين بازي را انجام دهيد. براي هر کدام از آنها کلمه اي را انتخاب و آنها بايد وقتي که کلمه ي خودشان را شنيدند صداي مخصوص را ايجاد کنند.
دوسري کلمه ي پنج تايي بگوييد که در اين دو سري يک کلمه ي مشابه است يا همه ي کلمات متفاوت و فقط يک کلمه است که در هر دو سري تکرار شده است و از کودک بخواهيد که اين کلمه را پيدا کند.
يک متن بخوانيد و به کودک بگوييد که در خواندن اين متن تلفظ بعضي از کلمات را اشتباه مي گويم. کودک بايد بلافاصله اشتباه شما را تذکر دهد و بالافاصله تلفظ صحيح را بگويد.

4- شناسايي هويت

به کودم آلبوم را نشان دهيد تا از روي آن اشخاص مختلف را شناسايي کند. اين کار را مي توانيد به شکل حيوانات،شخصيت هاي کارتوني و... انجام دهيد. با زياد شدن سن کودک مي توانيد عکس حيوانات و... را از طرفهاي مختلف پاره کنيد و قسمتي را به کودک بدهيد تا از روي آن تکه صاحب عکس را شناسايي کند. براي از بين نرفتن عکسها مي توانيد قسمتي از عکس را باغ تکه اي از مقوا بپوشانيد.
يک عکس ب کودک بدهيد تا به خوبي ان را ببيند. سپس عکس را از او گرفته و عکس هاي ديگري نشان دهيد و از کودک بخواهيد که صاحب عکسي را که به کودک نشان داده ايد در بين اين عکس هاي جديد شناسايي کند. مي توانيد عکس بازيگري نشان دهيد و از کودک بخواهيد تا در فيلم آن را شناسايي کند.

5- تشخيص تفاوتها

چند عکس به کودک نشان دهيد که يکي از آنها با بقيه فرق دارد و از کودک بخواهيد که آن عکس را مشخص کند.
دو عکس که چند تفاوت با هم دارند را به کودک نشان دهيد و کودک بايد تفاوتهاي اين دو عکس را نام ببرد.چنين عکسهايي را مي توانيد در کتابهاي تقويت هوش، سرگرمي هاي هوش و... پيدا کنيد.
خودتان مي توانيد تصويري بکشيد و براي اينکه کاملا شبيه شوند از کاغذ کاربن استفاده نمائيد.
به کودک بگوييد که به دقت به دو پرنده، دوحيوان، دو درخت، دو گل، دو برگ درخت، دو لباس و... نگاه کنيد و تا مي توانيد شکل، رنگ، اندازه و... آنها را بيان کند.
به کودک بگوييد از اتاق بيرون برود و در اين فاصله چيزي را در اتاق تغيير دهيد.سپس از کودک بخواهيد وارد اتاق شود و به دقت همه جا را ببيند و متوجه شود که چه چيزي تغيير کرده است يا چه چيزي را برداشته ايد.

6- شناسايي از طريق بو

شيشه هايي يک شکل که در آنها موادي مانند نفت،بنزين،گلابپفپاب و... وجود دارد. از کودک بخواهيد تا با بو کردن آنها را تشخيص دهد. مي توانيد در بين کودکان مسابقه بگذاريد که چه کسي تعداد بيشتري را شناسايي مي کند؟
شيشه عطر در باز، ستمال آغشته به نفت، يک ظرف غذا و... را در مکاني بگذاريد. با کودک مسابقه بگذاريد تا ببينيد چه کسي مي تواند آن را پيدا کند؟
با چشمان بسته انواع غذاها، گلها، ادويه ها و... را شناسايي کنيد.

7- چه مزه اي مي دهد

موادي را انتخاب کرده به کودک بگوييد که چشم خود را بسته و دهان خود را باز کند کمي از آن مواد مانند فلفل، نمک، آب ليمو و... روي زبان کودک بريزيد و سؤال کنيد که چه مزه اي مي دهد. تشخيص مزه را گاهي به صورت معمولي انجام دهيد و گاهي بيني نوزاد را بگيريد و از او بخواهيد تا مزه را تشخيص دهد.
ابتدا چند ماده يا غذا را قرار دهيد تا کودک آنها را ببويد. سپس بيني نوزاد را بگيريد تا آنها را بچشد و از روي مزه بگويد که اين مزه با کدام يک از بوها شبيه است؟

8- تشخيص با دست

چند شکل با شکلهاي مکعب، دايره، کره، چند ضلعي تهيه کرده و از کودک بخواهيد تا با چشمان بسته نام آنها را بگويد. البته ابتدا بايد کودک با چشمان باز آنها را ديده باشد و نام آنها را ياد گرفته باشد.
از کودک بخواهيد تا با چشمان بسته و به کمک لمس کردن، اسباب بازي هاي خود را شناسايي کند.
چندين تکه پارچه که از نظر زبري و نرمي، ضخامت، جنس با هم متفاوتند انتخاب کنيد. ابتدا يک تکه را به کودک نشان دهيد و بگذاريد کودک آن را لمس کند. سپس چشمان او را ببنديد م از او بخواهيد تا بوسيله ي لمس کردن آن تکه پارچه را شناسايي کند.

9- عبور از موانع

چند شيء مثل دمپايي، خاک انداز، قابلمه و... را با کمي فاصله روي زمين بگذاريد و از کودک بخواهيد از بين آنها به شکل مارپيچ عبور کند. وقتي به پارک رفته ايد و مي توانيد اين کار را در بين درختان انجام دهيد. وقتي بچه ها به طور گروهي بازي مي کنند مي توان از بچه ها به عنوان مانع استفاده کرد. توپي به کودک بدهيد که بوسيله ي پا پا آن را حرکت دهد و از بين مونع به شکل مارپيچ عبور کند. چوبي بلند و يک توپ به کودکي بدهيد (مي توانيد از جارو به جاي چوب استفاده کنيد)، تا کودک بوسيله ي چوب، توپ را از بين موانع حرکت دهد.

10- نشانه گيري

يک تخته چوبي برداشته و يک چوب با ميخ بلند به شکل عمود روي آن بچسبانيد. چند حلقه ي پلاستيکي تهيه کنيد و از کودک بخواهيد تا با فاصله از تخته بايستد و حلقه ها را طوري بيندازد که چوب يا ميخ عمودي وارد حلقه شود. مي توانيد چند چوب عمودي روي تخته قرار دهيد و براي آنها امتيازات مختلف در نظر بگيريد.
چند ظرف يا قوطي با اندازه هاي مختلف را مانند شکل زير قرار دهيد و از کودک بخواهيد تا توپ را درون ظرفها بيندازد امتياز هر ظرف زير آن نوشته شده است. اين کار را مي توانيد به شکل مسابقه بين کودکان قرار دهيد.
جعبه اي تهيه کنيد که روي آن دريچه هايي داشته باشد. کودک در فاصله ي چند متري از ان قرار مي گيرد و توپ کوچکي را به طرف در يچه ها مي غلتاند. هر دريچه امتياز مشخصي دارد و اگر توپ وارد آن شد آن مقدار امتياز به کودک تعلق مي گيرد.
چيزي که قابل افتادن است را روي زمين بگذاريد. کودک با توپ با فاصله از اين شيء قرار مي گيرد و با دست يا پا توپ را به طرف آن شيء مي زند. اگر توپ باعث افتادن آن شد کودک امتياز مي گيرد.

11- چيدن چوب کبريت

تعدا زيادي چوب کبريت و يک بطري تهيه کنيد. به ترتيب يکي يکي روي دهان? بطري چوب کبريت بگذاريد (شما و کودکتان و يا چند کودک به ترتيب چوب مي گذارند) هر کس با گذاشتن چوب کبريت باعث ريختن چوبها شده بازنده است.

12- بازيهاي معروف

انواع خانه بازي، گرگي، استپي، هفت سنگ، گلي و پوچي، پنج قل، زو، طناب بازي و... که در بين بچه ها رايج است، باعث بالا رفتن قواي جسماني، تمرکز حواس، سرعت تصميم گيري و حفظ تعادل مي شوند.
اين بازيها نقش مهمي در بالا بردن توان فکري و هوش کودک دارند.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image