جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
همه چيز درباره پرسپوليس (4)
-(5 Body) 
همه چيز درباره پرسپوليس (4)
Visitor 373
Category: دنياي فن آوري

تاريخچه تمام رکوردهاي پرسپوليس

پر افتخار ترين تيم فوتبال ايران در مسابقات داخلي به طور قطع پرسپوليس است، تيمي که در تمامي دوره هاي برگزاري ليگ فوتبال در ايران حضوري ثابت داشته و از اين حيث رکورد دار بلامنازع است .
آماري كه در زير مي آيد، مربوط به 8 دوره ليگ است.
*پرسپوليس تنها تيم حاضر در همه ادوار ليگ است که از سال 49 در ايران اغاز شده است. سرخپوشان در همه 27 دوره ليگ حضور داشته اند.
*بازيکنان پرسپوليس در طول تاريخ ليگ موفق به ثبت 12 هت تريک شده اند که فرشاد پيوس گلزن افسانه اي سرخپوشان با انجام 3 هت تريک رکوردار است.
*بهروز رهبري فرد و افشين پيرواني با کسب 5 مقام قهرماني ليگ همراه پرسپوليس، پرافتخارترين بازيکنان پرسپوليس در تاريخ ليگ هستند.
*پرافتخارترين تيم تاريخ ليگ پرسپوليس است که در 9 دوره موفق به کسب عنوان قهرماني شده است. پرسپوليس اولين تيم قهرمان ليگ برتر بود و اولين تيمي شد که قهرماني خود را تکرار کرد.
*10 گل، بيشترين گل زده پرسپوليس در يک مسابقه ليگ است که در فصل 73 مقابل شاهين بوشهر ثبت شد. پيروزي 10-1 مقابل شاهين برترين نتيجه در تاريخ ليگ محسوب مي شود.
*علي پروين و علي انصاريان با گل کردن 12 ضربه پنالتي بهترين پنالتي زنان پرسپوليس در تاريخ ليگ هستند.
*تعداد بازيکنان خارجي که در ليگ براي پرسپوليس به ميدان رفته اند، 19 بازيکن است. البته 3 بازيکن خارجي ديگر پرسپوليس نيز در ليگ فرصت بازي پيدا نکردند.
*20 گل. بيشترين گل به ثمر رسيده در يک فصل توسط بازيکنان پرسپوليس در فصل 73 بود که فرشاد پيوس 20 گل به ثمر رساند.
*بيشترين پيروزي سرخپوشان مقابل يک تيم در ليگ 21 برد است که در مقابل تيمهاي پاس و برق شيراز بدست امده است.
*تيم پرسپوليس در طول تاريخ حضور در ليگ از 24 سرمربي استفاده کرده است.
*سهراب انتظاري با به ثمر رساندن 27 گل بهترين گلزن پرسپوليس در تاريخ ليگ برتر است.
*فرشاد پيوس با 57 گل بهترين گلزن پرسپوليس در تاريخ ليگ است که رکورد وي تا سالها شکستني نخواهد بود.
*پرسپوليس در فصل 77 ليگ آزادگان در 30 بازي موفق به زدن 56 گل شد که بهترين رکورد گلزني سرخپوشان طي يک فصل در تاريخ ليگ به شمار مي رود.
*65 امتياز ، بيشترين امتياز کسب شده توسط پرسپوليس در يک فصل است که در ليگ ازادگان 77 رقم خورد. پرسپوليس از هر بازي بطور متوسط بيش از 2 امتياز کسب کرد.
*4 بيشترين تعداد کارتهاي قرمز دريافتي بازيکنان پرسپوليس در طول تاريخ ليگ است که علي انصاريان با 4 کارت قرمز رکوردار است.
*تيم پرسپوليس 89 گل خود را در تاريخ ليگ از ضربات پنالتي به ثمر رسانده است. البته تعداد ضربات زيادي را هم هدر داده است.
*118 بازيکن، تعداد بازيکناني است که در تاريخ ليگ براي سرخپوشان گلزني کرده اند.
*افشين پيرواني کاپيتان اسبق سرخپوشان با انجام 203 بازي در ليگ رکوردار بيشترين بازي براي سرخپوشان در تاريخ ليگ است. رکورد پيرواني فعلا شکستني نخواهد بود.
*پرسپوليس در طول تاريخ ليگ 215 بار در خارج از تهران به مصاف حريفان رفته است و 81 برد و 48 باخت کسب کرده است.
*علي پروين رکوردار بيشترين حضور روي نيمکت سرخپوشان به عنوان سرمربي است. اين مربي در 220 بازي موفق به کسب 115 برد و 30 باخت شده است.
*پرسپوليس در 8 دوره گذشته ليگ برتر موفق به کسب 392 امتياز شده است و بدين ترتيب تا قبل از هفته پنجم احتمالا به امتياز 400 خواهد رسيد. البته 6 امتياز پرسپوليس نيز کسر شده است.
*پرسپوليس در تاريخ ليگ 657 بازي انجام داده است که بالاترين تعداد بازي را در بين همه تيمهاي ليگ دارد. سرخپوشان در تاريخ ليگ 334 برد و 101 باخت بدست اورده اند.
*1028 گل، تعداد گلهاي به ثمر رسيده پرسپوليس در تاريخ ليگ است که بالاترين رکورد در بين همه تيمهاي تاريخ ليگ است.
لازم به ذکر است که طبق ليستي که از سوي کنفدراسيون فوتبال آسيا ارائه شد ، پرسپوليس به عنوان پرطرفدارترين تيم آسيا انتخاب شد . داليان چين و الهلال عربستان هم در مکان هاي بعدي قرار گرفتند .

مشاهير پرسپوليس

حميد جاسميان

متولد سوم شهريورماه سال 1316 ، آبادان
وقتي حميد جاسميان چشم در چشم پرويز خسرواني ، مدير تاج سابق دوخت و به او جواب " نه" داد، سپهبد از تعجب خشکش زد.مگر مي‌شد در آبادان باشي و از بازي در تيم بزرگ تاج راحت بگذري. جاسميان دوست داشت در شاهين بازي کند و بعدها ثابت کرد که خواستن، توانستن است. بعدها در شاهين، تيم ملي و پرسپوليس بازي کرد. در دفاع آنقدر محکم و قدر بود که به او لقب " سيم‌خار دار" داده بودند. او امروز در کنار همايون بهزادي، مسئوليت امور پيشکسوتان فوتبال ايران را بر عهده دارد.

فريدون معيني

متولد اول شهريورماه سال 1325، فيروز کوه
روز 27 تيرماه سال 1347، در اولين بازي رسمي براي پرسپوليس، يکي از گل‌هاي سرخپوشان را وارد دروازه تيم راه‌آهن کرد.با اين حال اين هافبک خوب و بازيساز تا سال 1355 در حدود 150بازي براي سرخپوشان انجام داد و 9 گل براي اين تيم به ثمر رساند. بعد از ترک پرسپوليس، سرمربي تيم هاي اکباتان، تيم ملي اميد، ذوب‌آهن و صنعت نفت‌آبادان شد. اما مهم ترين فعاليت او مسئوليت کميته آموزش فدراسيون در چند دوره، تدريس در کلاس‌هاي مربيگري به عنوان مدرس رسمي فيفا و تدريس به عنوان استاد تربيت بدني در دانشگاه است.

اسماعيل رحيمي‌پور( حاج رحيمي‌پور)

متولد 15 شهريور ماه سال 1330، تهران
هنوز 19 سالش تمام نشده بود که با دستور حسين فکري در روز 26 تيرماه سال 1349 پيراهن پرسپوليس را به تن کرد و تا آخرين بازي که براي اين تيم انجام داد؛ 8 سال و 4 روز بعد، هميشه يک پرسپوليسي ماند. حاج‌رحيمي‌پور در دهه 50 بيشتر از تمام ياران پرسپوليس به علي عبده، رييس باشگاه نزديک بود. او در سه منطقه، دفاع کنار، هافبک و مهاجم براي پرسپوليس بازي کرد. او در سال‌هاي 1352 تا 1354 ملي‌پوش بود. بعد از انقلاب به آمريکا رفت و 11 سال در تيم‌هاي متوسط آمريکايي بازي کرد.او نزديک‌ترين دوست محمد پنجعلي است و هنوز در کشور آمريکا اقامت دارد.

محمد خوردبين

متولد دوم مهرماه سال 1327، تهران
پرسپوليس، قبل از آن که با حضور ياران گذشته شاهين در سال 1347 قدرت گيرد، در دسته دوم تهران با مربيگري رجب علي فرامرزي که سرمربي تيم دسته اولي بانک ملي بود، فعاليت مي‌کرد.خوردبين يکي از ياران همين تيم دسته دومي بود. او در تاريخ فوتبالش تنها پيراهن پرسپوليس را بر تن کرد. او تا سال 1359 براي اين تيم بازي کرد و از آن پس تا سال 1384 سرپرست پرسپوليس بود. او بعد از جدايي دوساله دوباره با عنوان سرپرست به تيم بازگشت و امروز در حالي که 61 ساله است، اين پست را بر عهده دارد.

علي‌پروين

متولد سوم مهرماه سال 1325، تهران
علي پروين فوتبال را در ابتداي دهه 40 از تيم دوم باشگاه کيان معين البرز شروع کرد. خيلي زود راهي تيم اصلي کيان شد و در سال 1347 با تولد باشگاه پيکان به اين تيم پيوست. او به همراه ياران مهاجر، از پيکان به پرسپوليس رفت. هافبک راست بزرگ پرسپوليس که محبوبترين مرد تاريخ اين تيم است، بعدهادر خط حمله و خط دفاع هم بازي کرد. پروين سال 1361 در 36 سالگي آقاي گل تهران شد. او پرافتخارترين سرمربي تاريخ پرسپوليس است.

محمدحسن انصاري‌فرد

متولد دوم مهرماه سال 1340، تهران
گل‌هاي او هميشه بوي قهرماني داشت. با گل‌هاي محمدحسن انصاري‌فرد، پرسپوليس قهرمان جام در جام آسيا سال 1370،‌قهرمان جام حذفي ايران در سال 1366 و قهرمان مسابقات باشگاه‌هاي تهران در سال 1366 شد. دوران حضور او در پرسپوليس بين سال 1364 تا 1371 بود. در اين مدت پرسپوليس 10 قهرماني داشت. انصاري‌فرد که در همه پست‌ها بازي مي‌کرد، بعداز دوران فوتبال، سرمربي تيم ملي فوتسال شد. چهار بار با اين تيم به قهرماني آسيا رسيد. او از سال‌ 1384 تا 1386، مدير عامل پرسپوليس و از سال 1386 تا 1388 مدير عامل راه‌آهن بود.

مرحوم فريبرز مرادي

متولد: 22/1/1343 تهران
وفات: ارديبهشت ماه 1387
فريبرز مرادي در 17 سالگي و در بهمن ماه سال 1360 پرسپوليس را در جام بين‌المللي وحدت همراهي کرد. سال‌ها بعد دفاع راست ثابت سرخپوشان شد، اما در دفاع چپ و هافبک راست هم براي پرسپوليس بازي کرد. دو پاس گل عالي او در بازي با استقلال در 17 آذرماه سال 1368 و 28 دي ماه سال 1369 که با ضربات رضا عابديان و فرشاد پيوس به گل تبديل شد، دو قهرماني را براي پرسپوليس به ارمغان آورد. فريبرز مرادي تا بهمن ماه سال 1371 و مسابقات سوپر جام تهران در پرسپوليس ماند و سپس به باشگاه کشاورزي رفت و کاپيتان اين تيم شد. ارديبهشت ماه سال 1387 بود که دچار برق‌گرفتگي شد و به رحمت خدا رفت.

علي دايي

متولد اول فروردين ماه سال 1348، اردبيل
اگر بين سال‌هاي حضورش در پرسپوليس وقفه نمي‌افتاد، يا اگر سال 1383 اين تيم را ترک نمي‌کرد، امروز فرمانده بي‌چون وچراي پرسپوليس بود. اگرچه هم اكنون سرمربي پرسپوليس است. ارديبهشت ماه سال 1373 به پرسپوليس آمد . سال اول 15 گل براي اين تيم زد. اما از تابستان سال 1375 به السد قطر رفت. پنج فصل در آلمان بازي کرد، سال 1381 به امارات رفت و تابستان سال 1382 دوباره به ايران برگشت. دايي در سال‌هايي که براي پرسپوليس بازي کرد، 39 گل زد. او رکوردار بازي ملي و مرد گل‌زن تاريخ فوتبال جهان است.

رضا شاهرودي

متولد اول فرودين‌ماه سال 1351، تهران
سال هاي 1374 تا 1379 که پرسپوليس مقابل استقلال برتري داشت، شاهرودي با 3 پاس گل، نقش مهمي را در آن بازي‌هاي تاريخي داشت. شاهرودي سال 1368، زماني که تنها 17 سال داشت، هم بازي مرداني نظير دينورزاده و عباس کارگر در تيم مهر شميران شد،‌ بازيکناني که 35 و33 ساله بودند. او بعدها به کشاورز رفت و از اسفندماه سال 1371 رسما پرسپوليسي شد. در پست دفاع و هافبک چپ از بهترين‌هاي فوتبال اين سال‌ها بود. بعد از ترک پرسپوليس در باشگاه‌هاي از ترکيه و چين بازي کرد و سپس به ايران بازگشت. او بين هواداران به رضا مالديني معروف بود.

جعفر اشرف کاشاني

متولد اول فروردين ماه سال 1323، تهران
چشمان تيزبين دکتر عباس اکرامي آينده او را از زير درختان زمين شماره 3 شهباز در سال 1340 ترسيم کرد. کاشاني 17 ساله، 26 سال بعد مسئوليت ساخت دوباره شاهين بزرگ را از دکتر اکرامي گرفت و دور از هياهو شاهين را ساخت، آن هم با مديريت زير سايه که هميشه به آن اعتقاد دارد.
کاشاني يکي از بهترين مدافعان مياني تاريخ فوتبال ايران و پرسپوليس بود. کاپيتان اول پرسپوليس در سال 1353 ، در اوج، دنياي قهرماني را رها و سياست را پيشه کرد. او که کارمند وزارت امور خارجه بود، دهه 80 باشگاه شاهين و تشکيلات جديد آن را راه اندازي کرد. او عضو هيات مديره پرسپوليس و هيات رييسه فدراسيون، کارشناس خبره فدراسيون و مدير سازمان فوتبال باشگاه پرسپوليس شد.

ناظم گنجاپور

متولد دوم فرودين ماه سال 1322، اهواز
16 تيرماه سال 1346 روز آخر شاهين بود. ناظم گنجاپور با اين که مصدوم بود اما در ميدان يک ستاره تمام عيار بود. او سه گل زد و وقتي از ورزشگاه از ورزشگاه امجديه بيرون رفت. شاهين منحل شد و مهاجمش به عنوان آخرين گل‌زن نامش را به تاريخ سپرد.
گنجاپور در اولين بازي رسمي تاريخ پرسپوليس اولين گل اين تيم را زد. او زننده اولين گل پرسپوليس در تاريخ بازي‌هاي اين تيم با استقلال است. گنجاپور سابقه سرمربيگري در تيم شهباز تهران در دهه 50 را دارد و امروز در آموزش نونهالان فعال است. او را سلطان اولي‌ها در تاريخ پرسپوليس مي‌دانند.

حسين عبدي

متولد اول فروردين ماه سال 1346،‌تهران
درميان ستارگاني که از تيم جوانان پرسپوليس نامي به يادگار گذاشتند، حسين عبدي مطرح‌ترين آنهاست. عبدي بازيکن که در خط مياني بازي مي‌کرد، بعد از سه سال، بازي در تيم جوانان پرسپوليس، از فروردين سال 1366، پيراهن تيم بزرگسالان را بر تن کرد و تا پايان ليگ نهم آزادگان در خرداد ماه سال 1379 اين پيراهن را بر تن داشت. او بعد از علي‌پروين و محمد پنجعلي ، سوم بازيکني است که بيشترين بازي را براي پرسپوليس انجام داده است. او در مقايسه کاپيتان‌هاي اين تيم در تعداد بازي بعد از علي‌پروين، همايون بهزادي، محمد پنجعلي، محمد مايلي‌کهن و افشين پيرواني در رده ششم قرار دارد.

عباس کارگر

متولد اول فروردين ماه سال 1335، شهر ري
گل تاريخي مهاجم تند وتيز و خاطره انگيز پرسپوليس در سال 1366 در برابر تيم نفت تهران،‌قهرماني مسابقات باشگاه‌هاي تهران را تقديم اين تيم کرد. عباس کارگر سابقه حضور طولاني در پرسپوليس دارد. او بلافاصله بعداز انقلاب از تيم تراکتورسازي تبريز به اين تيم آمد و تا پايان سال 1368 پيراهن پرسپوليس را بر تن داشت و در خط حمله و در دفاع، براي اين تيم بازي کرد. بعد از سال 68 کارگر در تيم‌هاي مهر شميران و پوار بازي کرد و بازنشسته شد و امروز تجارت‌خانه پارچه دارد.

مجتبي محرمي

متولد شش ارديبهشت ماه سال 1343، تهران
بدون هيچ ترديدي مجتبي محرمي بهترين دفاع چپ تاريخ پرسپوليس است. او که از اسفندماه سال 1367 پرسپوليس را برتن کرد،‌حدود 200 بازي براي اين تيم انجام داد و با به ثمر رساندن 40 گل،‌يکي از بهترين گلزنان پرسپوليس در منطقه دفاع در تاريخ فوتبالش بود.
محرمي در 9 سالي که براي پرسپوليس بازي کرد، با محروميت هاي زيادي روبرو شد. تا حدي که سه سال از بهترين‌هاي سال هاي فوتبالش را از دست داد.

احمدرضا عابدزاده

متولد 4 خرداد ماه سال 1345، آبادان
بدون شک اگر فوتبال پرسپوليس چهار بازيکن محبوب داشته باشد، يکي از آنها احمدرضا عابدزاده است. همايون بهزادي، علي‌پروين و فرشاد پيوس هر کدام در دوران خود بسيار محبوب بوده‌اند و عابدزاده هم شرايط آنها را داشته است. دروازه‌بان تاريخ‌ساز فوتبال ايران که به واسطه روحيه بالا،‌ظاهر جذاب و حرکات تماشايي، يک مهره انگشت نما بود، بعد از سال‌ها بازي در تيم هاي هلال احمر، تام و سپاهان اصفهان، ژاندارمري و استقلال تهران، روز دوم دي‌ماه سال 1373 براي اولين بار پيراهن پرسپوليس را پوشيد و تا آخرين روز فوتبالش در فروردين ماه سال 1380 از دروازه اين تيم دفاع کرد. چهره او حماسه ملبورن، پنالتي‌هايي که در فينال پکن 1990 گرفت، پيروزي در برابر آمريکا و بردهاي ديگر را تداعي مي کند. او در بين هوادارانش به "عقاب آسيا" معروف است.

بيژن ذوالفقارنسب

متولد 14 خردادماه سال 1327، سنندج
آن بزرگمردي که در المپيک 1976 مونترال،‌نفس اولگ باوخين، مرد سال اروپا در سال 1975 را بريد، بيژن ذوالفقارنسب بود. او معروفترين سنندجي تاريخ فوتبال ايران است. بعد از مدتي بازي در سنندج به تهران آمد و بعد از دو سال حضور در پاس از اسفندماه سال 1353 ، پرسپوليسي شد و تا پايان دوران فوتبالش در ايران، عضو اين تيم ماند.
ذوالفقارنسب بعدها به بروکسل پايتخت بلژيک رفت و مدرک دکتراي ورزش گرفت و سال 1366 به ايران بازگشت. مدافع سابق تيم ملي در اين سال ها در باشگاه‌هاي معتبر گسترش تهران، استقلال، سايپا،‌شهرداري تبريز، مس کرمان، پيکان،‌تيم ملي بزرگسالان، تيم ملي المپيک، تيم ملي ب، برق شيراز، پگاه گيلان و صنعت نفت آبادان،‌کار کرده است.

رحيم يوسفي

متولد 9 تيرماه سال 1341، تهران
براي خيلي‌ها شايد کريم باقري معروفترين شماره شش پرسپوليس باشد، اما پرافتخارترين شماره شش پرسپوليس، رحيم يوسفي است. او روز 25 خرداد ماه سال 1365 اولين بازي خود را براي پرسپوليس در برابر استقلال انجام داد. مثل محمدحسن انصاري‌فرد و فنوني زاده، در دوره حضور شش ساله اش در پرسپوليس به 10 قهرماني با اين تيم رسيد. يوسفي براي اولين بار جاي محمدمايلي‌کهن به بازي گرفته شد و بعدها يکي از ياران اين تيم در خط هافبک و از تاثيرگذارترين مردان پرسپوليس شد. او که سال ها در شاهين، بانک ملي و ژاندارمري بازي کرده بود، بعد از ترک پرسپوليس، تا 40 سالگي و اوائل دهه 80 بازي کرد.

سيد محمد رضا پنجعلي

متولد سوم مرداد ماه سال 1334، تهران
بايد پذيرفت که محمد رضا پنجعلي در سيستم‌هاي نوين 35 سال اخير فوتبال ايران بهترين مدافع آخر و مشهورترين شماره پنج تاريخ فوتبال ايران است. پنجعلي فوتبال را در زمين باغ کلاغ هاي نظام‌آباد آغاز کرد و سپس به تيم‌هاي برق تهران و ابومسلم مشهد رفت. او در 22 سالگي کاپيتان ابومسلم شد و در اسفندماه سال 1356 به پرسپوليس آمد و تا خردادماه سال 1373 پيراهن سرخ را به تن داشت. او 13 سال و 6 ماه هم عضو تيم ملي بود و 7 سال بازوبندي کاپيتاني را بست. پنجعلي در تيم منتخب آسيا هم کاپيتان بود و بعدها سرپرستي تيم پرسپوليس را هم تجربه کرد.

محمد مايلي‌کهن

متولد 30خردادماه سال 1333،‌بندر انزلي
روز 5 فروردين ماه سال 1355 در بازي با برق شيراز، اولين بازي‌اش را براي پرسپوليس انجام داد. با بازي خوبي که انجام داد، روزنامه آيندگان نوشت« فوتبال ايران محمد مايلي‌کهن را شناخت.»‌ البته او يک سال قبل با پيراهن تيم نفت در مسابقات تهران با مربيگري مرحوم حميد شيرزادگان، آقاي گل شده بود.
مايلي‌کهن تا سال 1368 در پرسپوليس بازي کرد و بلافاصله بعد از آن در اين تيم و تيم ملي دستيار علي‌پروين شد. سرمربيگري در تيم ملي فوتسال و چهارمي جهان با اين تيم، اولين افتخار بزرگ در مربيگري بود. مايلي‌کهن سال 1375 سرمربي تيم ملي شد. سرمربيگري تيم‌هاي اميد، شهرداري تبريز، سايپا، پيکان و فولاد خوزستان بود و در حال حاضر سرمربي سايپاست.

حسينعلي کلاني

متولد سوم بهمن ماه سال 1323، تهران
هت‌تريک رويايي در بازي تيم ملي با عراق در سال 1351 از ذهن خيلي‌ها پاک نمي‌شود. حسينعلي کلاني از اين گل‌ها در دوران فوتبالش بسيار دارد. مهاجم خوش‌اخلاق، تکنيکي و سريع فوتبال ايران، يکي از پنج مهاجم برتر پرسپوليس در تاريخ فوتبال ايران است. آقاي گل ليگ سال 1349 و 1350 ايران همانقدر که خوب گل مي‌زد، خوب هم پاس مي‌داد. او بين ياران نسل اول پرسپوليس از همه محبوب‌تر و دوست‌‌داشتني‌تر بود. کلاني بعد از پايان عمر فوتبال به تحصيلات عاليه پرداخت و مهندس راه‌ و ساختمان شد. او بعد از 14 سال زندگي در آمريکا در دهه 80 به ايران بازگشت.

ضياء عربشاهي

متولد 16 خردادماه سال 1337، تهران
ضياءعربشاهي، هافبک مياني پرسپوليس در دهه 60 يکي از 20 بازيکن برتر تاريخ باشگاه است. او بيش از 170 بار پيراهن اين تيم را برتن کرده است. عربشاهي که سابقه قهرماني در تخت جمشيد را با تيم پاس تهران داشت،‌از آذر ماه سال 1359 به پرسپوليس آمد و به جاي محمد صادقي، هافبک وسط اين تيم شد. آخرين بازي که او براي پرسپوليس انجام داد، روز 5 بهمن ماه سال 1369 برابر بانک تجارت بود. عربشاهي بعد از جشن پنجمين قهرماني متوالي تهران از پرسپوليس به پيام رفت. آخرين تيمي هم که او برايش بازي کرد، بسيج تهران بود. عربشاهي در دهه 60، 10 قهرماني با پرسپوليس در عرصه‌هاي مختلف به دست آورد.

محمدرضا زادمهر

متولد 16 مردادماه سال 1335،‌تهران
اولين روز حضورش در پرسپوليس،‌روز 20 دي ماه سال 1353 همزمان با خداحافظي جعفر کاشاني از پرسپوليس و فوتبال بود. او با نظر همايون بهزادي به پرسپوليس آمد و با حضور در اين تيم تحصيلاتش در رشته دندانپزشکي را آغاز کرد. زادمهر بعد از ترک پرسپوليس در سال 1359 از دانشگاه فارق‌التحصيل شد. او به خاطر گام‌هاي حساس و ديروقتش به مرد لحظه‌ها و گربه سياه مشهور بود. در دوران بعد از فوتبال در مقام سرپرست تيم‌هاي ملي نوجوانان، جوانان و بزرگسالان حضور داشت و رده باشگاهي هم سرپرست تيم‌‌هاي راه‌آهن و سايپا بود.

بهروز رهبري‌فر

متولد 11 مردادماه سال 1351، تهران
در سال 1373 به خط دفاع پرسپوليس اضافه شد. 11 سال در اين تيم ماند و هميشه مهره‌يي قابل اعتماد بود. نام بهروز رهبري‌فر سال‌هاي پاياني دهه 60 با درخشش در تيم شاهين بر سر زبان‌هاافتاد. او به نماد تعصب در فوتبال اين سال‌ها معروف شده بود. او بارها براي تيم ملي بازي کرد و صاحب يک رکورد فوق‌العاده است. رهبري‌فر رکوردار کسب قهرماني در ليگ است . او پنج بار با پرسپوليس قهرمان ليگ شده و يک قهرماني هم در ليگ امارات دارد.

مهدي‌مهدوي‌کيا

متولد دوم مردادماه سال 1356، تهران
هرچند سال‌ها در تيم‌هاي بانک ملي و پرسپوليس درخشيد، اما حيات رسمي او در فوتبال ايران از سال 1376 آغاز شد، زماني که 20 ساله بود و با پيراهن تيم ملي در داليان چين دو گل زيبا زد و از عوامل صعود تيم به جام‌جهاني 1998 فرانسه بود. ايران در مقدماتي جام‌جهاني 17 بازي انجام داد که مهدوي‌کيا حتي يک دقيقه از اين 17 بازي را از دست نداد. او از 15 سالگي در فوتبال مطرح شد و در 17 سالگي، در سال 1373 آقاي گل مسابقات تهران بود. او همين سال به پرسپوليس آمد و تا دي‌ماه سال 1377 براي اين تيم بازي کرد. در سال 1997 جوان اول فوتبال آسيا و سال 2003 مرد سال آسيا شد. موشک لقب چند سال حضورش در فوتبال آلمان بود.

کاظم سيد عليخاني

متولد 22 تيرماه سال 1333، تهران
اگر آن تصادف هولناک در سال 1358 و در بدو ورودش به پرسپوليس برايش رخ نمي داد،‌پيراهن ثابت تيم ملي در دفاع وسط که تازه به دست آورده بود، سال‌ها بر قامتش مي‌ماند. کاظم سيد عليخاني مصدوم شد و به انزوا رفت. در غياب او محمد پنجعلي از دفاع چپ به دفاع مياني رفت و سال‌ها در اين منطقه بهترين بود. هنگام بازگشت عليخاني به ميدان،‌ او در اين پست به قدري خوب بود که در کنار زمين فوتبال را ادامه داد.
سيدعليخاني قبل از حضور در پرسپوليس، ليگ تخت جمشيد را با پيراهن ماشين‌سازي تبريز تجربه کرده بود. او بعد از جدايي از پرسپوليس در فروردين ماه سال 1369 به تيم گسترش تهران و سپس پورا رفت و در سن 40 سالگي فوتبال را کنار گذاشت.

مرتضي‌ کرماني‌مقدم

متولد 20 تيرماه سال 1344، تهران
روز دوم تيرماه سال 1366 وقتي در غياب فرشاد پيوس و کوروش لرستاني، به مرتضي کرماني‌مقدم به ميدان رفت، از اعتمادي که به او کرده بودند، استفاده کرد و دو گل ديدني زد و به تاريخ پرسپوليس پيوست. کرماني را چشم‌هاي تيزبين محمد پنجعلي ديد و به علي‌پروين معرفي کرد. اودر 9 ماه به يک مهاجم ملي تبديل شد. کرماني هم در خط مياني و هم در خط حمله، قادر به بازي بود و در هر دو پست يکي از بهترين‌هابود. سال‌هاي 1365 تا 1374 به استثناي سال‌هايي که در قطر بود،‌ بقيه سال‌ها در ترکيب پرسپوليس قرار داشت. کرماني بعد از پرسپوليس سال 1375 به تيم کشاورز رفت.
منابع تحقيق :
www.perspolis-fc.com
سايت عصر ايران
www.topgoal.ir
sorkhiran.pib.ir
fa.wikipedia.org
صداقت، فرهاد. 34 سال با پرسپوليس (از سال 47 تا سال 81). چاپ اول، تبريز: شهريور 1381
حدادپور، مهدي؛ زارعي، اصغر. سالنامه رسمي و فرهنگ مصور باشگاه فرهنگي ورزشي پرسپوليس 1386
حدادپور، مهدي. سالنامه پرسپوليس 1381
«30 سال تاريخ باشگاه پرسپوليس: از شاهين تا پيروزي». انتشارات کيهان.
سايت ارتش سرخ /ن
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image