جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
6 نکته درباره بخارپز کردن سبزيجات
-(4 Body) 
6 نکته درباره بخارپز کردن سبزيجات
Visitor 318
Category: دنياي فن آوري
در گذشته، بشقاب سبزيجات سهمي در سفره غذايي مردم نداشت ولي خوشبختانه مدتي است که به عنوان جزيي از وعده غذايي در رژيم روزانه بسياري از خانواده‌ها قرار گرفته است. پيش‌تر، انواع سبزي‌ها به شکل سبزي خوردن، سالاد يا براي تهيه انواع خورش‌ها (مثل خورش کدو، بادمجان، کرفس و ...) مورد استفاده قرار مي‌گرفتند ولي اکنون در بسياري از مهماني‌ها، مجالس عروسي و يا ديگر مراسم در کنار غذاهاي متنوع معمولا بشقابي از سبزيجات خام يا بخارپز شده جزو غذاهاي پرطرفدار تناول مي‌شوند. در کل، سبزيجات را هم مي‌توان خام خورد و هم به صورت بخارپز شده اما به دليل دارا بودن ويتامين‌هاي حساس به حرارت بايد در هنگام پخت دقت بيشتري به خرج داد.

از آنجا که اگر بعضي سبزي‌ها (مثل گل‌کلم، کلم و هويج) را خام بخوريم ممکن است باعث اختلالاتي در دستگاه گوارش شوند، بهتر است حرارت ببينند تا هضم‌شان آسان‌تر گردد. بنابراين اگر تصميم به بخارپز کردن سبزيجات داريد بهتر است نکات زير را رعايت کنيد:
1) در زمان بخارپز کردن حتما بايد در ظرف گذاشته شود.
2) از مقدار کمي آب استفاده کنيد تا بعد از طبخ به خورد سبزيجات برود.
3) آب حاصل از سبزيجات را ميل کنيد (به غير از سيب‌زميني)
4) بهتر است در اين روش ابتدا آب را جوش‌ آورده سپس انواع سبزيجات را در آب در حال جوش بريزيد زيرا با اين روش آنزيم‌هاي موجود در سبزي حفظ مي‌شوند و ويتامين‌ها هم در اثر حرارت کمتر آسيب‌ مي‌بينند.
5) براي حفظ رنگ سبزي به هيچ عنوان از جوش‌شيرين استفاده نکنيد زيرا باعث از بين رفتن ويتامين C، گروه B و برخي مواد معدني مي‌شود .
6) سبزيجات را قبل از خرد کردن بايد بشوييد زيرا ويتامين‌ها در آب محلول هستند.
گاهي اوقات ديده شده است که براي آماده کردن بشقاب سبزيجات، آنها را سرخ و يا با مقدار زيادي روغن مي‌پزند که اين روش علاوه بر ايجاد ترکيبات مضر باعث بروز چاقي و بيماري‌هاي قلبي‌عروقي شده و به سلامتي افراد لطمه مي‌زند مخصوصا اگر اين اقدام با روغن جامد يا روغن حيواني به انجام رسد. به علاوه، وقتي درجه حرارت در اين روش پخت بالا باشد، باعث از بين رفتن ويتامين‌ها شده و مهم‌تر اينکه هضم‌شان با مشکل مواجه مي‌شود. يادتان نرود که تلفيق آنها با ساير گروه‌‌هاي غذايي از جمله غلات، گوشت سفيد و لبنيات کم‌چرب مي‌تواند وعده غذايي مغذي‌تري را حاصل کند.
منبع: http://www.salamatiran.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image