مواد لازم براي 4 نفر
برنج: سه پيمانه
آلبالوي بدون هسته: 300 گرم
مرغ بدون استخوان : 300 گرم
پياز : يك عدد متوسط
شكر: دو قاشق غذا خوري
نمك ، زعفران ، روغن: به مقدار لازم
طرز تهيه :
برنج را از چند ساعت قبل در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد . بعد طبق روش دم كردن پلو معمولي دم كنيد و در همين حين مراحل زير را انجام دهيد :
مرغ را جداگانه با يك عدد پياز ، با شعله كم و دو ليوان آب بپزيد و كنار بگذاريد تا سرد شود بعد به قطعات مورد نظر برش بزنيد . بهتر است برش هاي مرغ به صورت ژولين ( کبريتي باريک ) باشد .
پياز را از آب مرغ در بياوريد و دور بيندازيد و آب مرغ را به دو قسمت تقسيم كنيد . نصفي از آب مرغ را در يك تابه بريزيد و آلبالو هاي بدون هسته را به آن اضافه كنيد . بگذاريد كمي آلبالو ها در آب مرغ بجوشد بعد دو قاشق شكر را به آنها اضافه كنيد و هم بزنيد وقتي كمي آب مرغ كشيده شد ، مرغ ها را به آلبالو اضافه كنيد و باقي آب مرغ و نصف استكان زعفران دم كرده را به تابه بيفزائيد و درب تابه را بگذاريد و اجازه دهيد تا با حرارت خيلي كم آب مرغ كاملا به خورد آلبالو ها برود و كاملا آب مخلوط كشيده شود .
در اين حين برنج هم دم كشيده است .
بعضي ها براي مخلوط كردن برنج و آلبالو، هنگام آبكش كردن برنج، مخلوط مرغ و آلبالو را لابه لاي آن ميريزند و دم ميكنند ( مثل ساير پلوهاي مخلوط ) ولي من اين روش را اصلا توصيه نميكنم ! به دليل اينكه برنج ظاهر بد رنگ و شلي پيدا ميكند ! بهتر است برنج را جداگانه دم كنيد و مواد را هم جداگانه آماده كنيد بعد موقع سرو غذا مواد را كاملا با هم مخلوط كنيد .
با روش دوم ، هم ظاهر غذا خيلي بهتر است و هم طعم برنج و آلبالو طوري با هم مخلوط نميشود كه غذا خيلي عجيب به نظر برسد !!
ميتوانيد براي تزئين روي پلو از خلال پسته و بادام نيز استفاده كنيد .
كساني كه از غذاهاي شيرين خوششان نمي آيد ، خيالشان كاملا راحت باشد كه اين غذا اصلا جزو غذاهاي شيرين به شمار نميرود ! طعم اين غذا ملس ( ترش و شيرين ) است و البته كمي هم به ترشي ميزند ! اگر خواستيد شيرين تر باشد مقدار شكر را تا يك قاشق ديگر هم اضافه كنيد . ولي معمولا همين مقدار باب طبع همه هست .
در بعضي از مناطق آلبالو پلو در دسته غذاهاي مجلسي ( چيزي مثل شيرين پلو ) به شمار ميرود و در مهماني ها از اين غذا استفاده مي شود .
منبع: http://matbakhchi.blogfa.com
/س