مواد لازم براي 4 نفر :
گوشت مرغ بي استخوان : 250 گرم ( حبه اي خرد شده )
پونه تازه :100 گرم ( ساطوري شده )
سيب زميني: 1 عدد متوسط ( حبه اي خرد شده )
قارچ :50 گرم
گوجه فرنگي : 2 عدد متوسط
پياز : 1 عدد متوسط
نمک ، فلفل ، ادويه دلخواه : به مقدار لازم
آب نارنج: به مقدار لازم
طرز تهيه :
پياز را نگيني خرد کنيد و در تابه اي همراه با مقداري روغن تفت دهيد تا سبک شود .
مرغ خرد شده را بيفزائيد و با حرارت متوسط 6-8 دقيقه همراه پياز تفت دهيد .
نمک و فلفل و ادويه مورد نظر را به غذا اضافه کنيد .
گوجه را فيله کنيد و نگيني ريز خرد کنيد و داخل تابه بريزيد . حرارت را کمي بالا ببريد تا آب گوجه کشيده شود . در اين مرحله پونه ساطوري شده را همراه مقدار دلخواه آب نارنج به مواد بالا اضافه کنيد .
5-6 دقيقه بعد از اضافه کردن پونه 1 ليوان آب جوش به غذا اضافه کنيد و مواد را هم بزنيد و حرارت را بالا ببريد تا آب خوراک بجوشد بعد حرارت را متوسط کنيد و درب تابه را بگذاريد .
سيب زميني را نگيني خرد کنيد ( يا شکوفه بزنيد ) جداگانه با مقداري روغن و زردچوبه سرخ کنيد و بعد از غليظ شدن آب خوراک ، به غذا اضافه کنيد .
قارچ را همراه با مقداري آبليمو و کره با حرارت بالا تفت دهيد و در مرحله آخر به خوراک اضافه کنيد .
نمک و فلفل و ادويه غذا را اندازه کنيد ، با نوک چنگال از پخته بودن مرغ مطمئن شويد و بعد خوراک را در ظرف مورد نظر سرو کنيد .
نکته :
دقت کنيد که آب نارنج را همراه پونه به غذا اضافه کنيد تا پونه بدون آب تفت داده نشود . در غير اين صورت خوراک تلخ ميشود .
اگر زياد مايل به ترش شدن خوراک نيستيد، به جاي آب نارنج از آب معمولي استفاده کنيد . يک استکان آب نارنج را با يک استکان آب معمولي مخلوط کنيد و داخل خوراک بريزيد تا خوراک خيلي هم بي مزه به نظر نرسد.
يه عنوان جايگزين آب نارنج به هيچ وجه آبليمو در اين خوراک توصيه نميشود . همانطور که پيش تر نيز بارها اشاره شده است، بهتر است آبليمو در اواخر طبخ هر نوع غذايي به خوراک اضافه شود . در غير اين صورت باعث تلخ شدن خوراک ميشود .
ميتوانيد از آبغوره استفاده کنيد . که در اين صورت کمي رنگ خوراک تيره ميشود ولي طعم تلخي نخواهد گرفت .
طعم پونه با مرغ بسيار سازگار است . همچنين ميتوانيد از يک عدد فلفل دلمه متوسط نگيني ريز خرد شده نيز در اين خوراک استفاده کنيد تا مقداري تيزي طعم پونه را بگيرد . در اين صورت فلفل نگيني شده را چند دقيقه قبل از اضافه کردن پونه و آب نارنج به خوراک اضافه کنيد .
ميتوانيد از انواع ادويه طعم دهنده به جز نمک و فلفل در اين غذا استفاده کنيد . از جمله آويشن و پودر فلفل شيرين که عطر و بوي بسيار خوبي دارند .
در اين مدت زمان گوشت مرغ با شرايط فوق به راحتي ميپزد ولي اگر در آخر کار احساس کرديد که هنوز مقداري زمان لازم است تا مرغ بهتر بپزد ، يک استکان آب جوش و کمي زعفران دم کرده را مخلوط کنيد و داخل خوراک بريزيد . حرارت را کمي بالا ببريد ودرب تابه را ببنديد تا آب خوراک کشيده شود .
زعفران علاوه بر عطر و طعم خوشي که به غذا ميدهد سرعت پخت خوراک ( به خصوص مرغ ) را نيز بالا ميبرد .
حداکثر زمان آماده سازي و پخت : 30 دقيقه
منبع:http://matbakhchi.blogfa.com
/س