? مواد لازم:
? گوشت بدون چربي دو بار چرخ شده 750 گرم
? کرفس خرد شده ريز 2 پيمانه
? آرد سوخاري سه چهارم پيمانه
? شير پاستوريزه 5/1 پيمانه
? تخم مرغ 1 عدد
? پياز سرخ شده ريز 3 قاشق غذاخوري
? سبزي هاي معطر (نعناع، ترخون، مرزه) 1 پيمانه
? رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
? زعفران 1 قاشق چاي خوري
? دارچين 1 قاشق مرباخوري
? نمک و فلفل به ميزان دل خواه
? روغن مايع 4 قاشق غذاخوري
? طرز تهيه:
ابتدا آرد سوخاري را در شير سرد حل کرده و کنار مي گذاريم.
سپس گوشت چرخ شده را همراه با نمک، فلفل، دارچين، زعفران، پياز داغ، سبزي هاي معطر و تخم مرغ خام خوب مخلوط مي کنيم.
کرفس خرد شده ي ريز را با 2 قاشق غذاخوري روغن مايع کمي تفت مي دهيم و به مواد گوشتي اضافه مي کنيم.
مخلوط شير و آرد سوخاري را نيز اضافه مي کنيم و خوب ورز مي دهيم.
سپس در ته قالب مکعب مستطيل به ابعاد 10× 30 سانتي متر، کاغذ روغني مي اندازيم و مايه ي متيلف را به صورت يک جا در قالب ريخته و با دست مرطوب فشار مي دهيم تا به طور کامل فشرده و بدون منفذ شود.
بعد سطح آن را صاف کرده و رب گوجه فرنگي را، با 2 قاشق غذاخوري روغن مايع باقي مانده مخلوط نموده و روي سطح گوشت مي ماليم.
درب ظرف را با کاغذ آلومينيوم مي بنديم و به مدت 5/1 ساعت در طبقه ي دوم فر با حرارت 350 درجه ي فارنهايت يا 175درجه ي سانتي گراد، مي پزيم.
بايد توجه کنيم که فر را از يک ربع قبل روشن کرده و پس از پخته شدن، سس گوجه فرنگي را در ظرف مناسبي ريخته و متيلف را در ديس برمي گردانيم.
آن گاه با کارد تيز آن را برش داده و از سس باقي مانده، بر روي متيلف مي ريزيم و اطراف آن را با هويج پخته شده، سيب زميني سرخ شده يا هر نوع سبزيجات فصل پخته شده تزيين مي کنيم.
منبع:www.vista.ir /ن