مواد لازم:
کره / يک قاشق سوپخوري( 12/5 گرم)
پودر کاکائو / 2 قاشق سوپخوري
آرد / يک و نيم قاشق سوپخوري
آرد سيب زميني/ يک و نيم قاشق سوپخوري
نشاسته / يک و نيم قاشق سوپخوري
شکر / دو سوم پيمانه
شير / يک و يک دوم پيمانه
تخم مرغ / يک عدد
وانيل / يک چهارم قاشق چايخوري
خامه ي زده شده/ يک و نيم پيمانه
طرز تهيه:
کره و پودر کاکائو را با هم مخلوط نموده و روي حرارت کم قرار دهيد تا کره ذوب شده و پودر کاکائو در آن حل شود. آردها، نشاسته و شکر را با هم مخلوط کنيد. سپس شير را کم کم اضافه کنيد و مواد را هم بزنيد تا يک دست شوند. بعد مخلوط کره و پودر کاکائو را اضافه کنيد و ظرف را روي حرارت کم قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا مايه غليظ شود.سپس ظرف را از روي حرارت برداريد و صبر کنيد تا از حرارت بيافتد. بعد تخم مرغ زده شده با وانيل را به مواد اضافه و هم بزنيد. ظرف را مجدداً روي حرارت قرار داده و مرتب هم بزنيد. به محض جوش آمدن آن را از روي حرارت برداريد و بعد از سرد شدن خامه را به آن اضافه کنيد.
نکته:
1- از اين کرم مي توانيد براي انواع بيسکويت ها و کيک ها استفاده کنيد.
2- به راحتي کار بهتر است اول نشاسته را پودر کنيد بعد به مواد اضافه کنيد.
3- هميشه براي اضافه کردن تخم مرغ زده شده به مايه اي گرم، ازجمله مايه فوق، لزومي ندارد که مايه را سرد کنيد مايه گرم را به تدريج و قاشق قاشق به تخم مرغ زده شده اضافه و هم بزنيد تا با اين روش حرارت لازم را به تخم مرغ منتقل کرده باشيد سپس محتوي ظرف تخم مرغ را به ظرف اصلي برگردانده و ظرف را مجدداً روي حرارت کم قرار دهيد و مرتب هم بزنيد، اين روش براي کليه کاستردها هم اعمال مي شود که مي بايست قبل از جوشيدن از روي حرارت برداشته شود.
منبع:نشريه هنرآشپزي، شماره 67