جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
گلهاي خوراکي در مواد غذايي
-(1 Body) 
گلهاي خوراکي در مواد غذايي
Visitor 509
Category: دنياي فن آوري
گل ها اغلب زينت بخش محل زندگي و كار ما هستند و از آنها به عنوان تزئيني براي ميز غذا و گاه حتي بعضي از كيك ها نيز استفاده مي كنيم اما از گل ها براي طبخ غذا هم مي توان استفاده كرد. سابقه استفاده از گل ها در طباخي به قرن ها پيش باز مي گردد. آسيايي ها سال ها است كه از گلبرگ هاي زرد در آشپزي سود مي برند و ايتاليايي ها از شكوفه نارنج در تهيه بسياري از غذاها استفاده مي كنند. در ايران نيز از سال ها پيش علاوه بر تهيه گلاب از گل رز محمدي، كه از آن در طباخي، صنايع غذايي و عطرسازي استفاده مي شود، از گل رز محمدي براي پخت مربا و از گل هايي مثل بابونه، اسطوخودوس و گل گاوزبان براي تهيه دم نوش سود مي برند.
امروز در نقاط مختلف جهان بسياري از گل ها با عنوان گل هاي خوراكي شناخته مي شوند و از رنگ، عطر و طعم آنها براي غنا بخشيدن به انواع غذاها و خوراكي ها مانند آبنبات ها، شكلات ها و شيريني و حتي بسياري از غذاها استفاده مي شود.
اما پيش از اينكه به دنبال جمع آوري گل هاي خوراكي به باغ يا باغچه سر بزنيد بايد از شناخت كافي نسبت به گل هاي خوراكي برخوردار باشيد. زيرا اشتباه در انتخاب گل ها و خوردن گل هاي غيرخوراكي مي تواند به مشكلات جدي گوارشي و حتي مسموميت منجر شود.
پيش از انتخاب گلي براي مصارف خوراكي بايد از «خوردني» بودن آن مطمئن باشيد و سپس بايد از گل هايي كه جهت مصارف خوراكي پرورش يافته اند و يا گل هايي كه خود پرورش داده ايد و از نحوه پرورش آنها مطلع هستيد براي اين منظور استفاده كنيد. هرگز از گل هايي كه از گلفروشي خريداري مي كنيد در آشپزي استفاده نكنيد زيرا در پرورش اين گل ها اغلب انواع حشره كش ها و سموم دفع آفات به كار برده مي شوند كه ممكن است براي ما مضر باشند، اما گل هايي كه خود در باغچه پرورش مي دهيد معمولاً عاري از اين نوع سموم هستند.
پس از آنكه از سلامت و خوراكي بودن گل اطمينان حاصل كرديد به سراغ چيدن آنها برويد. گل ها را اول صبح يا در آخرين ساعات بعد از ظهر بچينيد زيرا در اين ساعات گل ها بيشترين ذخيره آب را در خود دارند.
هنگام انتخاب گل ها براي مصارف غذايي آنهايي را كه به تازگي شكفته شده اند و عاري از بيماري، لكه يا حشره هستند برگزينيد. گل هايي را كه چيده ايد در ظرفي محتوي آب و نمك خوب بشوييد. سپس آبكشي كنيد و براي شاداب تر شدن گل ها آنها را 30 تا 60 ثانيه در ظرفي محتوي آب سرد و يخ نگاه داريد. در آخر گل ها را در يك صافي بريزيد و بعد بر روي يك قطعه دستمال كاغذي حوله اي بچينيد. گلبرگ ها را كه در اغلب گل ها بخش خوراكي گل هستند جدا كنيد. ممكن است قسمت سفيد انتهايي گلبرگ ها را كه محل اتصال آنها برپايه گل هستند و اندكي طعم تلخي دارند جدا كنيد. حالا گل ها آماده مصرف هستند.
اگر قصد داريد گل ها را چند ساعتي نگاه داريد، آنها را به صورت درسته و قبل از جدا كردن گلبرگ ها در ظرفي آب داخل يخچال بگذاريد و ظرف چند ساعت پس از چيدن مصرف كنيد.
هنگام استفاده از گل ها در آشپزي به ويژه سالادها در دفعات اول مقدار زيادي گل در غذا نريزيد زيرا ممكن است موجب سوءهاضمه شوند به ويژه اگر معده شما به مصرف گل عادت نداشته باشد. اگر مستعد آلرژي هستيد از خوردن مقادير بسيار كم گل ها شروع كنيد تا در صورت حساسيت به آنها بدون ايجاد عوارض شديد مطلع شويد. هرگز از گل هاي غيرخوراكي حتي براي تزيين غذاها استفاده نكنيد زيرا ممكن است به اشتباه به عنوان گل خوراكي خورده شوند.
براي غذاهاي مختلف از گل هايي با طعم هماهنگ با مواد مصرف شده در غذا استفاده كنيد. به عنوان مثال گل لادن طعمي فلفلي و نزديك به بولاغ اوتي دارد و گل گاوزبان طعمي خنك مانند خيار دارد. در حالي كه بنفشه ها، رزها و اسطوخودوس طعم شيريني دارند كه آنها را براي مصرف در سالادها و دسرها مناسب مي سازد.
استفاده از گل ها در انواع غذا و دسر و نوشيدني ها هم زمان رنگ و بو و طعم دلپذيري به آنها مي بخشد. اگر در فصل تابستان و بهار يك ميهماني در پيش داريد و قصد داريد با نوشيدني هاي خنك و شربت هاي ميوه اي از مهمانان پذيرايي كنيد از قبل گل هاي خوراكي رنگين و كوچكي را آماده كنيد. در هر يك از خانه هاي قالب يخ يكي از گل ها را قرار دهيد و سپس قالب را از آب پر كنيد و در جايخي بگذاريد. پس از چند ساعت از اين يخ هاي زيبا و معطر براي خنك كردن و زيبايي بخشيدن به ليوان هاي شربت بهره بگيريد.
براي تزيين دسرها، شيريني ها و كيك هايتان از گل هاي كريستالي استفاده كنيد. پس از آماده كردن گل هايتان آنها را وارونه در سفيده تخم مرغ بزنيد و پس از آنكه چند ثانيه به همان صورت وارونه نگاه داشتيد تا سفيده اضافي از آن جدا شود گل را در ظرفي كوچك محتوي شكر بزنيد تا مقداري شكر روي گلبرگ هاي آغشته به سفيده بچسبد و به گل نمايي كريستالي بدهد. صبر كنيد تا سفيده كاملاً خشك شود سپس از اين گل هاي كريستالي براي تزيين كيك و دسر استفاده كنيد.

گلهاي خوراکي در مواد غذايي

• مرباي بهارنارنج
 

بهتر است طبخ مرباي بهارنارنج را بلافاصله پس از چيدن گل هاي بهارنارنج (شكوفه هاي نارنج) شروع كنيد. ابتدا هم وزن گل آهك تهيه كنيد و آن را در حدود 6 ليوان آب سرد حل كنيد. بگذاريد بماند تا آهك كاملاً رسوب كند و بعد آب زلال روي آن را در ظرف ديگري بريزيد. گل هاي بهار نارنج را به مدت 2 تا 3 ساعت در اين آب نگاه داريد سپس با آب سرد خوب آب كشي نماييد. گل ها را در يك ظرف حاوي آب در حال جوشيدن بريزيد و چند دقيقه بجوشانيد سپس آن را در صافي خالي كنيد و يك بار ديگر اين كار را انجام دهيد. سپس گل ها را حدود 24 ساعت در آب بخوابانيد و در اين مدت سه يا چهار بار آب آن را عوض كنيد تا تلخي گل كاملاً گرفته شود. هم وزن گل شكر را در مقداري آب ريخته مي جوشانيم تا كاملاً حل شود. بعد گل ها را در شربت مي ريزيم و مي گذاريم آنقدر بجوشد كه شربت به اندازه دلخواه قوام بيابد. در آخر 3 تا 4 قاشق سوپخوري آبليمو اضافه مي كنيم و بعد از چند جوش مربا را برداشته و در ظروف شيشه اي دردار مي ريزيم.
منبع: www.vista.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image