خوردن انواع و اقسام ماهي با سس معروف لهستاني، يکي از عادات غذايي زمستاني مردم کشور لهستان است.
البته آنها بيشتر ماهي مخصوصي به نام ماهي پيچ را به همراه اين سس مصرف ميکنند ولي شما ميتوانيد به جاي آن، ماهي قزلآلا يا هر نوع ماهي موردعلاقه خود را جايگزين کنيد.
? مواد لازم براي 4 نفر:
4 عدد فيله ماهي کامل قزلآلا (هرکدام حدود 225 گرم)
75 گرم يا 6 قاشق سوپخوري کره
2 عدد تخممرغ [خواص تخممرغ]
2 قاشق سوپخوري شويد تازه خردشده
يک قاشق سوپخوري آب ليموترش
نمک و فلفل سياه به ميزان لازم
چند برش ليمو ترش
چند عدد هويج پخته
? طرز تهيه:
1) ابتدا ماهيها را پاک کرده و تيغ آن را به صورت يک تکه خارج کنيد.
? نکته: براي اين منظور شکم ماهي را به صورت طولي با چاقو ببريد، سپس با فشار انگشت شست روي ستون فقرات پشت، هم ستون فقرات و هم تيغها را به صورت کامل از گوشت جدا کنيد.
پس از اينکه ماهيها را پاک کرديد، آنها را خوب بشوييد و با دستمال حولهاي خشک کنيد. سپس روي سيني فر يا تابه دستهفلزياي – که با روغن چرب شده– از پشت پهن کنيد؛ بهصورتي که قسمت پوست ماهي روي تابه قرار گيرد.
2 ) در کاسه کوچکي کره ريخته و روي شعله اجاقگاز آب کنيد. کره آبشده را با قلمموي آشپزخانه روي گوشت ماهيها بماليد و سپس آن را با نمک و فلفل سياه طعمدار کنيد. بعد گريل فر اجاقگاز را روشن کرده و روي شعله متوسط تنظيم کنيد.
3) تابه حاوي ماهيها را روي سيني شبکهاي قرار داده و به مدت 8 تا 10 دقيقه يا تا زماني که گوشت ماهي بپزد، حرارت دهيد. در اين فاصله، تخممرغها را به اندازهاي بپزيد که کاملا سفت شود، سپس آنها را پوست کنده و ريز خرد کنيد.
در پايان ماهيها را به ظرف ديگري منتقل کنيد و مخلوط تخممرغ خردشده و شويد ليموترش را پس از کمي تفتدادن در کره روي ماهيها بريزيد. حالا ماهيها را با اين مخلوط به همراه ليموترش و هويج پخته سرو کنيد.
منبع:www.vista.ir /ن