نگهداري بادنجان
بادنجان بايد مرغوب، يکنواخت، صاف، درخشنده (وقتي دو بادنجان را به هم بساييد صداي تيزي به گوش مي رسد) و داراي رنگ بنفش تيره باشد. چروکيدگي علامت پيري محصول است.
براي نگهداري از بادنجان ها بهترين حالت، کيسه هاي پلي اتيلني (نايلکس يا کيسه هاي فريزر) است که مي توان آن را در قسمت انتهايي يخچال قرار داد که به اين شکل بادنجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.
نگهداري قارچ
قارچ مرغوب بايد سفيد، يکنواخت و پايه ي آن به کلاهک به طور کامل چسبيده باشد؛ قارچ هايي که لکه دار، ترک خورده، پلاسيده و تغيير رنگ داده اند مرغوب نيستند. اگر مجبوريد آن را نگهداري کنيد، قارچ ها به مدت 3روز، در پاکت هاي کاغذي در يخچال قابل نگهداري مي باشند.
زنده کردن کاهو و کرفس پلاسيده
کاهو و کرفس پلاسيده شده را، چند ساعت در آب سردي که کمي آبليمو به آن اضافه شده است داخل يخچال نگهداري کنيد تا تازگي خود را به دست آورد.
نگهداري پياز
يخچال جاي خوبي براي نگهداري پياز نيست. پيازها را در کيسه ي پلي اتيلن (نايلکس يا کيسه فريزر) که تعدادي سوراخ داشته باشد قرار دهيد و در محل خنک تا زماني که نياز داريد، نگهداري کنيد. پياز به رنگ هاي مختلف از جمله سفيد، زرد، صورتي و قرمز در بازار ديده مي شود. در بين انواع پياز با رنگ هاي گفته شده، پيازهاي صورتي (نسبتاً) و قرمز (بيشتر) به دليل رطوبت کم، عطر و طعم بالا براي نگهداري مناسب هستند؛ و پيازهاي سفيد و زرد به دليل رطوبت بالا و احتمال کپک زدگي، همچنين عطر و طعم کم به دليل فرّار بودن ترکيبات معطر، براي نگهداري مناسب نيستند. براي نگهداري بايد از محل خشک و خنک استفاده شود تا پياز شروع به رويش و سبز شدن نکند.
منبع: نشريه جوانان امروز شماره :2110 /ن