وقتي صحبت از غذاهاي سريع و آسان ميشود، كباب تابهاي يكي از اولين گزينههايي است که به ذهن ميآيد؛ غذايي كه معمولا همه از خوردنش لذت ميبرند. ولي آيا ميدانيد در اراك، كباب تابهاي را چطور تهيه ميكنند؟
ميدانيد اراکيها به كباب تابهاي مخصوصشان چه ميگويند؟ آنها به اين غذا ميگويند «تهتالي» يا «كباب آبي»؛ زيرا اين غذا را آبدار سرو ميکنند.
عادات غذايي اراكيها
خيلي از اراکيها شيره انگور را به صورت شربت درمي آورند و در كنار غذايشان به عنوان نوشيدني ميل ميكنند. بيشتر آنها به ماست و دوغ، بيش از مواد غذايي ديگر علاقه دارند. اراكيها در آشهايشان، به خصوص در فصل زمستان، از گلولههاي مخصوصي كه از گندم جوشيدهشده در دوغ تهيه شده، استفاده ميكنند؛ به اين ترتيب كه گندم را آنقدر در دوغ ميجوشانند تا آب آن كاملا تمام شود و سپس آن را له ميکنند به شکل گلوله درميآورند و خشك ميكنند و در تهيه آشهايشان، به خصوص ترخنهدوغ، مورد استفاده قرار ميدهند.
مـواد لازم (براي4 نفر)
گوشت چرخكرده | 400 | گرم | 660 | كيلوكالري |
گوجهفرنگي رندهشده | 2 | ليوان | 50 | كيلوكالري |
پياز بزرگ | 1 | عدد | 25 | كيلوكالري |
سيبزميني | 4 | عدد | 320 | كيلوكالري |
نمك، فلفل سياه و زردچوبه | | بهميزان دلخواه | 0 | كيلوكالري |