طرز تهيه و ازرش غذايي دلمه سبزيجات
تركيه يكي از همسايههاي كشورمان ايران و پلي است بين اروپا و آسيا؛ به طوري كه اين موضوع در عادات غذايي مردمش اثر گذاشته است. اگر بخواهيم درباره ويژگيهاي برنامه غذايي تركيهايها بگوييم، اولين نكته آن است كه آنها بيش از همهچيز ماست ميخورند و سماق يكي از ادويههايي است كه در غذاهايشان مورد استفاده قرار ميگيرد. آنها كباب كوبيده زياد ميخورند و به آن آدنا كباب ميگويند و نوشيدنيشان همان دوغ يا آيرانگ است. اما دلمه سبزيجات نيز بين اين مردم طرفداران بسياري دارد كه در ادامه با طرز تهيه آن آشنا خواهيد شد.
عـادات غـذايـي تركيهايهــا
در تركيه شما با تنوع غذايي بيپايان مواجه خواهيد شد. يكي از معروفترين غذاهاي اين كشور كه آن را هم در مدلهاي متفاوتي ميتوانيد مشاهده كنيد كباب تركي است؛ دونر كباب و كباب بريان در اجاقهاي سفالي، كباب پيده گوشت (كه در واقع پيتزاي تركي محسوب ميشود) و آداناكباب يا همان كباب كوبيده خودمان. در واقع طعم دلپذير كباب تركي بيشتر به خاطر نژاد گوشت و گاوهاي پرورشيافته در مراتع باز توسط چوپانهاست تا شيوه تهيه كردن آن. در ضمن اين اغذيههاي كبابي علاوه بر اينكه متداولترين غذاي تركيهاي هستند جزو ارزانترينها و سالمترين غذاهاي آنها محسوب ميشوند. اما برخلاف تصور همه در غذاهاي تركي از ادويهجات و گياهان معطر بسيار ساده و به مقدار كم استفاده ميشود. در واقع آنها اعتقاد دارند كه خوراكها بايد طعم واقعي خودشان را بدهند نه اينكه آنها را بين انبوهي از سس و ادويه پنهان كرد. به عنوان نمونه بادمجان طعم بادمجان، گوشت بره طعم گوشت بره و كدو طعم كدو را بايد داشته باشد. در مورد استفاده از ادويهجات نيز بايد گفت زيره را روي سوپ عدس (يا عدسي خودمان) ميريزند، ليمو و ماست را براي كامل كردن غذاهاي گوشتي و سبزيجات و روغن زيتون را براي طعم دادن به آنها استفاده ميكنند.
مردم اين كشور براي خوشمزهكردن غذاها از چربي و روغن بسياري استفاده ميكنند پس اگر داشتن زندگي سالم براي شما اهميت دارد بهتر است خوردن غذاهاي تركي را محدود كنيد. ذائقه غذايي مردمان تركيه بسته به نوع منطقه آن نيز كمي متغير است. به عنوان نمونه جنوب تركيه منطقهاي گرم و صحرايي است و انواع كباب و شيرينيجات در آن رايج است. اغلب خوراكيهاي اين منطقه پرادويه هستند. شايد به اين دليل كه بتوانند از عوارض هواي گرم كم كنند. اما استانبول در بيشتر اوقات سال معتدل است و به همين دليل انواع سبزيجات و ميوهجات همراه گوشت بره در آن مصرف ميشوند.
مـواد لازم (براي4 نفر)
فلفل دلمهاي درسته | 2 | عدد | 50 | كيلوكالري |
كدو سبز درسته | 2 | عدد | 50 | كيلوكالري |
گوجهفرنگي درسته | 2 | عدد | 25 | كيلوكالري |
بادمجان دلمهاي درسته | 2 | عدد | 50 | كيلوكالري |
برنج | 3 | ليوان | 480 | كيلوكالري |
بادام خلال شده | 20 | عدد | 180 | كيلوكالري |
گوجهفرنگي رندهشده | 3 | عدد | 75 | كيلوكالري |
مويز | 8 | قاشق غذاخوري | 240 | كيلوكالري |
شويد، نعناع و جعفري | 2 | ليوان | 50 | كيلوكالري |
روغن كانولا | 2 | قاشق غذاخوري | 180 | كيلوكالري |
نمك، فلفل سياه و قرمز | | بهمقدار لازم | 0 | كيلوكالري |