|
فوايد روغن ماهي
-(7 Body)
|
فوايد روغن ماهي
Visitor
529
Category:
دنياي فن آوري
بدنسازهاي جدي و سختکوش و ساير ورزشکاراني که مجدانه در تلاش براي رسيدن به درجات بالاي ورزش هستند و يا آنهائيکه به داشتن يک ترکيب بدني عالي هميشه بهعنوان يک نياز نگاه ميکنند بدانند که روغن ماهي 13 خاصيت منحصر بهفرد دارد که هر کدام بهنوبه خود در جهت حفظ يک بدن ماهيچهاي و خوشترکيب و در عينحال داشتن يک سيستم دروني عاري از هرگونه مشکل مفيد ميباشند. بههر حال اگر قصد داريد تمريناتتان را با ماکزيمم تلاش دنبال کنيد پس روغن ماهي را حتماً به فهرست برنامه غذايتان اضافه کنيد. در ادامه فوائد اين ماده غذائي با ارزش را برشمردهايم. 1) روغن ماهي حفظ سلامت غشاء سلول Eicosapentaenoic اسيد يا همن (EPA) و docosahexaenoic اسيد يا همان (DHA) را تضمين ميکنند. غشاء سلول منعطف و محتوي تعداد زيادي از گيرندههاي انسولين است که گيرنده و پاسخده انسولين در سيستم بدن هستند همين امر نتيجتاً کاهش ذخائر چربي در سلولهاي چربي را سبب ميشود. 2) روغن ماهي ژنهاي ليپوليتيک (ژنهاي چربيسوزي) را فعال ميسازد. 3) روغن ماهي: ژنهاي ليپوژنيک (ژنهاي ذخيرهکننده چربي) را غيرفعال ميسازد. 4) روغن ماهي پروتئينهاي واکنشپذير C را تقليل ميدهد که اخيراً کشف شده بهعنوان يک فاکتور ريسکي، ابتلا به بيماري التهابي همچون پوکي استخوان، آنژين، انسداد شرائين، حمله قلبي، سکته، از کار افتادن قلب بر اثر تراکم مايعات و ديابت ميباشد. بهنظر ميرسد DHA موجود در روغن ماهي بيشترين وظيفه را بهعنوان يک ماده محافظ موثر برعهده دارد DHA همچنين توانائي بالائي در کاهش فشار خون دارد. 5) روغن ماهي ميزان استفاده چربيهاي ذخيرهشده در سلولهاي مخصوص ذخيره چربي (adipocyte) را افزايش ميدهد. 6) روغن ماهي داراي حق تقدم بهمنظور توليد انرژي زمانيکه در سلولهاي چربي ذخيره شد را دارد. 7) روغن ماهي التهابات ناشي از تمرينات ورزشي را کاهش ميدهد. 8) روغن ماهي مديريت درد از طريق کاهش التهابات را سبب ميشود. 9) EPA موجود در روغن ماهي بهعنوان تنظيمکننده ارسال خون به مغز عمل ميکند. که اين خاصيت در حفظ تمرکز در طول اجراء تمرينات (با وزنه) بسيار ضروري ميباشد. DHA در عملکرد حافظه غشاء مغز و قوه شناخت بسيار مهم ميباشد. 10) روغن ماهي سطح سروتونين (انتقالدهنده عصبي شاديآور) را افزايش ميدهد. بنابراين روغن ماهي ميزان بروز افسردگي، تشويش، اضطراب، ترسهاي ناگهاني و کاهش هوس براي خوردن کربوهيدرات (نشاسته) را سبب ميشود. 11) روغن ماهي ريسک ابتلا به بيماريهاي تنفسي را بهوسيله کاهش تريگليسيريدها، homocysteinc ، Fibrinogen و افزايش سطح HDL (کلسترول مفيد) تقليل مييابد. 12) روغن ماهي از طريق چند مکانيزم باعث کاهش فشارخون ميشود. که از جمله ميتوان به افزايش ترکيبات گشادکننده رگها و اکسيدنيتريک و کاهش التهابهاي عروقي و بلوکه کردن عناصر مسدودکننده در ديواره رگها مثل کانالهائي از کلسيم که ويسکوزيته خون را کاهش ميدهند. 13) روغن ماهي يک مقابلهکننده با استرس عالي بهشمار ميآيد. مکملکردن اين اسيد چرب ضروري از فعال شدن آدرنال استروئيدها، آلدسترون، اپينفرين و نورامينفرين که با فشار فکري افزايش مييابند ممانعت ميکند. بههمين خاطر براي همان ميزان استرس در صورت مصرف روغن ماهي بهصورت مداوم هورمونهاي استرس کمتري توليد ميشود. هر يک از دلايل فوق اهميت مکملکردن روغن ماهي را در رژيمغذائي براي ما ايجاب ميکند پس از اضافه کردن اين ماده غذائي باارزش و بينظير به فهرست موادغذائي روزانهتان دريغ نکنيد. منبع:مجله دانش ورزش /ن
|
|
|