مواد لازم:
برنج : 750 گرم
گوشت مغز ران گوساله : 500 گرم
فلفل سبز دلمه اي : 5 عدد
قارچ : 500 گرم
پياز سبز : 100 گرم
روغن : 200 گرم
رب گوجه فرنگي : 2 قاشق سوپخوري
پياز داغ عسلي : 2 قاشق سوپخوري
فلفل : قدري
نمک : قدري
طرز تهيه:
گوشت را قيمهاي خرد ميکنيم با پياز سرخ کرده کمي سرخ مينمائيم دو ليوان آب اضافه ميکنيم ميگذاريم گوشت بپزد پيازچه و فلفل را خرد کرده و قارچ را تميز ميکنيم و داخل گوشت ميريزيم.
رب و کمي نمک و فلفل را داخل آن کرده ميگذاريم تمام مواد آهسته بجوشد و آب آن کشيده شود.
برنج را تميز کرده ميشوئيم با روغن در تابه کمي سرخ مينمائيم بعد برابر دستور کته ساده آب برنج را ميزان ميکنيم يک قاشق نمک در آن ميريزيم ميگذاريم آب برنج کشيده شود. بعد مواد گوشت و قارچ را لاي برنج گذاشته ميگذاريم برنج دم بکشد.
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذا براي 6 تا 8 نفر کافي است.
? طرز دم کردن کته ساده:
به ازاي هر يک کيلو برنج دو کيلو آب و کمي نمک نرم، بار کرده زيرش را آتش ميکنيم، همين که آب جوش آمد با احتياط کفگير را داخل آن هم زده اگر مغز برنج نپخته بود، کمي ديگر آب در آن ميريزيم براي کته آب بيشتري نياز است تا برنج قدري نرمتر بهعمل آيد. پس از تمام شدن آب اطراف برنج را به شکل مخروط بالا ميآوريم بعد به نسبت هر يک کيلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن (در حدود 75 گرم) روي برنج ميريزيم و در ظرف را ميگذاريم و حرارت زير ظرف را کمي کم مينمائيم تا در ديگ کمي عرق بکند، در صورت داشتن فر بعد از محکم کردن در ديگ ظرف را کف فر قرار ميدهيم و حرارت را 350 درجه ميکنيم و بعد از نيم ساعت حرارت را 50 درجه کم ميکنيم نيم ساعت ديگر ميگذاريم برنج دم بکشد. براي دم کشيدن در صورتي که به ته ديگ احتياج نباشد (مثل چلوکباب) يکساعت وقت کافي است و در صورتيکه بخواهيم پلو ته ديگ ببندد يکساعت و نيم وقت لازم ميباشد. براي اينکه ته ديگ پلو به آساني کنده شود بايد ديگ را نيمساعت قبل از کشيدن پلو از فر خارج نمود (بدون برداشتن در آن) تا ديگ کمي سرد شده و ته ديگ به آساني جدا شود. در صورتيکه پلو را روي آتش دم کرده باشيم حرارت زير آن بايد ملايم باشد و روي در ديگ را بايد مقداري آتش بريزيم شايد بعضيها موقع دم کردن پلو در آن را دم کني بگذارند ولي چلوئي که در فر دم کنيم و يا روي آن را آتش بريزيم خيلي بهتر و قد کشيدهتر ميشود ممکن است نصف ليوان ماست و کمي زعفران سائيده حل شده در آبجوش را با 70 گرم روغن و نصف ليوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنيم و ته ديگ بريزيم در اينصورت ته ديگ پلو بهتر ميشود.
منبع: www.vista.ir/ن