وقتي هوا رو به سردي ميرود، يك ليوان چاي داغ بيش از هر چيز ميچسبد اما چقدر چاي يا قهوه بخوريم؟ بهتر است از امروز در مصرف نوشيدنيها نيز تنوع به خرج دهيد.
يادتان باشد كه براي آماده كردن نوشيدني در اين فصل از موادغذايي كه طبيعت گرمي دارند استفاده كنيد مانند انواع مغزها، عسل يا مواد غذايي كه تندي از ويژگيهاي اصلي آنهاست. در اين مقاله با نوشيدنيهاي جديدي آشنا خواهيد شد كه يك بار امتحان كردن آنها، شما را براي هميشه مشتريشان ميكند پس با ما همراه شويد.
1.آب سيـب گـرم و تنـد
آب سيب | 1/5 | ليتر |
شکر قهوهاي | 0/3 | فنجان |
چوب دارچين | 2 | تكه كوچك |
انگور | 5 | حبه |
زنجبيل پوستکنده | 1 | تكه كوچك |
پرتقال | 8 | پر |
پودر ميخک | | كمي |
در يک ظرف پيركس، آب سيب، شکر، چوبهاي دارچين، انگور، زنجبيل و پودر ميخک را با هم مخلوط کنيد و اين مخلوط را روي شعله قرار دهيد و بگذاريد 20 دقيقه با حرارت بسيار پايين بجوشند. سپس اين شربت را با توري صاف کنيد تا چوبهاي دارچين و تکههاي زنجبيل و انگور از آن جدا شوند و بعد تکههاي پرتقال را درون ليوانتان بيندازيد و به صورت گرم آن را بنوشيد.
2.قـهـوه دارچـيـنـي
شير پرچرب | 3 | فنجان |
دانه قهوه | 1 | فنجان |
چوب دارچين | 1/5 | تکه |
دانه هل | 4 | عدد |
عسل | 0/25 | فنجان |
شكر | 2 | قاشق غذاخوري |
ابتدا شير و دانههاي قهوه را با يکديگر مخلوط کنيد و بگذاريد اين مخلوط 7 دقيقه روي حرارت ملايم بجوشد. سپس ظرفتان را از روي گاز برداريد و اجازه بدهيد که 15 دقيقه هم دانههاي قهوه در محيط، داخل شير قرار داشته باشند. حالا دانههاي قهوه را درون شير، ميکس کنيد و بعد از اينکه کاملا له شدند، چوب دارچين، هل و عسل را به شير و قهوهتان اضافه کنيد و دوباره آنها را به مدت 30 ثانيه با هم مخلوط کنيد، به صورتي که دارچين، هل و عسل، کاملا با شير و قهوه مخلوط شوند. در اين مرحله، مجددا ظرفتان را به مدت 20 دقيقه روي حرارت ملايم بگذاريد و سپس در ليوان سرو کنيد و در صورت تمايل کمي شکر به آن بيفزاييد.
3.شـکـلات داغ
شکلات داغ | 4 | فنجان |
جوز هندي | 0/5 | قاشق چايخوري |
پودر فلفل سياه يا قرمز | 0/5 | قاشق چايخوري |
چوب دارچين | 4 | تکه کوچک |
4 فنجان شکلات داغ (که با شير يك درصد چربي درست شده) را با جوز هندي، فلفل و چوبهاي دارچين مخلوط کنيد و 5 دقيقه روي حرارت بگذاريد تا آرامآرام بجوشند. سپس چوبهاي دارچين را جدا و نوشيدنيتان را سرو کنيد.
4.چـاي روسـي
چاي سياه | 0/5 | فنجان |
آب پرتقال | 2 | فنجان |
آبجوش | 4 | فنجان |
آبليمو | 4 | قاشقغذاخوري |
شکر | 3-4 | فنجان |
پودر دارچين | 0/5 | قاشقچايخوري |
پودر فلفل | 0/5 | قاشقچايخوري |
پودر ميخك | 0/25 | قاشقمرباخوري |
برگ چاي را با آبپرتقال، آبليمو، شکر، دارچين، پودر فلفل و ميخک مخلوط کنيد. اين مخلوط را داخل آب در حال جوش بريزيد و بگذاريد تا 10 دقيقه روي حرارت غيرمستقيم بماند. يادتان باشد كه بايد اين نوشيدني را به صورت گرم ميل کنيد.
5.چـاي بـادام
چاي سبز | 3 | قاشق چايخوري |
عسل | 2 | قاشق غذاخوري |
آبجوش | 4 | فنجان |
ليموعماني | 1 | عدد |
پودر وانيل | 1 | قاشق مرباخوري |
بادام پودر شده | 1 | قاشق غذاخوري |
پودر زنجبيل | 0/5 | قاشق مرباخوري |
برگ چاي و عسل را در آب جوش حل کنيد و پودر وانيل، بادام و زنجبيل را به آن بيفزاييد. حالا اين مخلوط را به مدت 5 دقيقه روي حرارت ملايم قرار دهيد و بعد از 3 دقيقه، ليموعماني را به آن اضافه کنيد. چاي بادام شما پس از 2 دقيقه آماده سرو كردن است.
6.چـاي نـعـنـاع
چاي سبز | 2 | قاشق چايخوري |
آب جوش | 4 | فنجان |
عسل | 3 | قاشق مرباخوري |
برگ تازه نعناع | 0/5 | فنجان |
چاي سبز و عسل را در آب جوش بريزيد و قوري را روي حرارت غير مستقيم قرار دهيد. سپس برگ نعناع را درون آن بريزيد و اجازه دهيد که 7 دقيقه برگ چاي و نعناع با هم دم بکشند و طعم بگيرند. شما ميتوانيد هنگام سرو اين چاي از شکلات يا کيکهاي نعناعي هم استفاده کنيد.
منبع:www.salamat.com /ج