نخودپلو يکي از پلوهاي مخلوط خوشمزه فصل است که کشورها و مناطق مختلف، آن را به روش خاص خود ميپزند.
اين پلوي مخلوط در کشور مکزيک نيز پخته ميشود ولي تفاوت اصلي آن با نخودپلوهاي ايراني، طعم تند آن است که شما ميتوانيد ميزان تندي آن را با کم کردن مقدار فلفل پيشنهادي در مواد لازم کم کنيد؛ در غير اين صورت، نخودپلو را با همان تندي مکزيکي ميل کنيد.
? مواد لازم براي 4 نفر:
- گوجه فرنگي؛ نيمکيلوگرم
- روغن زيتون؛ 2 قاشق سوپخوري
- پياز؛ يک عدد متوسط (نگيني خرد شود)
- سير؛ 2 حبه (له شده)
- برنج؛ 2 و نيم پيمانه
- آب جوشيده؛ 3 پيمانه
- قرص عصاره سبزيجات؛ يک و نيم پيمانه
- نمک؛ به مقدار لازم
- فلفل قرمز خشک شده؛ 3 عدد
- نخودفرنگي؛ 150 گرم
- پودر فلفل سياه؛ کمي
? روش تهيه:
1) برنج را در مقداري آب و نمک بريزيد و چند ساعت خيس کنيد. در اين فاصله گوجهفرنگيها را نيز شسته و در غذاساز يا مخلوطکن خرد کنيد تا به سسي آبدار تبديل شود. سپس روغن زيتون را در تابهاي بريزيد و پياز و سير را در آن تفت دهيد. نخودفرنگي را هم در قابلمهاي حاوي مقداري آب بپزيد.
2 ) سس گوجه را در تابه ديگري بريزيد و روي اجاقگاز قرار دهيد تا آب آن کمي کشيده شود؛ سپس همراه با آب جوشيده، قرص عصاره سبزيجات و نخودفرنگي پخته داخل قابلمهاي حاوي برنج خيسخورده بريزيد. نمک، فلفل قرمز و سياه و همچنين سير داغ و پياز داغ را نيز به اين مخلوط اضافه کنيد و روي اجاقگاز قرار دهيد. حالا کمي صبر کنيد تا در اثر حرارت، آب برنج تمام شود. در پايان دمکني را روي قابلمه قرار دهيد و بعد از نيم ساعت، اين کته مخلوط را ميل کنيد.
? نکته: هنگام اضافه کردن مواد به برنج، آبي را که در آن خيسانده شده است، خالي کنيد.
منبع:www.vista.ir /ع