هنديها چگونه خورش روگانجوش ميپزند؟
سراغ كشور هند رفتهايم؛ کشوري که تا اسمي از آن به ميان ميآيد، همه ياد طعم تند غذاهايش ميافتند. يكي از مشخصههاي اصلي غذاهاي اين كشور، تنوع فراوان ادويهاي است كه در تهيه يك غذا استفاده ميشود. شايد باور نكنيد اما ممكن است هنديها براي طبخ يك غذاي ساده 20 نوع ادويه بهكار ببرند. روگان جوش، يكي از مشهورترين خورشهاي هندي، ويتريني است از تمامي ادويههايي كه ميشناسيد. در اين نوشته، روگان جوش را زير ذرهبين بردهايم. با ما همراه شويد.
عادات غذايي هنديها
اگر اهل كشف فرهنگهاي تازه و به خصوص غذاهاي عجيب و غريب و البته پر از فلفل باشيد، هندوستان، بهترين جاست. ذايقه مردم اين سرزمين با تندي عجين است و تا از غذاهاي مخصوص آنها نخوريد، متوجه منظور ما نميشويد. نه تنها خود غذاهاي هندي، بلکه چاشنيهاي غذاهاي هندي نيز تند است و سسهايي كه به غذا ميزنند، تندتر! اما نكتهاي كه در آشپزي هنديها چشمگير است، اين است كه آنها بعد از پخت غذا و موقع خوردن آن، ديگر فلفل به آن نميزنند و معتقدند كه مصرف فلفل به اين شكل به قلب و معده صدمه ميزند. هنديها ميگويند فلفل بايد با غذا پخته شود تا مضراتش از بين برود و در ضمن غذا را خوشمزه كند.
يكي ديگر از عادات غذايي هنديها شيريني خوردن آنهاست. يكي از معروفترين شيرينيهايي كه در هند وجود دارد، اسمش گلابجامون است؛ چيزي شبيه باميه خودمان که با شربت مخصوصي سرو ميشود. مصرف زياد شيريني، آمار ابتلا به ديابت را در اين كشور به شدت بالا برده است.
هنديها علاقه فراواني نيز به استفاده از سبزيجات دارند. اگر خيلي اهل خوردن گوشت قرمز هستيد، در هند به سختي ميتوانيد زندگي كنيد؛ چراكه هنديها، گاو را ذبح نميكنند و اگر هم گوشت قرمزي ببينيد، بايد مطمئن باشيد که گوشت بز است. شاخهاي از هندوها حتي از خوردن تخممرغ هم امتناع ميكنند و در عوض، گندم، برنج و شير در برنامه غذاييشان وجود دارد.
تدبير هنديها براي رهايي از اين همه تندي و تعويض طعم دهانشان، مصرف خوراکيهاي عجيبوغريب بعد از غذاست؛ خوراکيهايي كه عموما شيرين هستند. آنها معتقدند كه اين عادت باعث خوشبو شدن دهان ميشود و در ضمن به هضم غذايشان هم كمك ميكند و در واقع، مانند خوردن آدامس عمل ميكند.
مـواد لازم (براي4 نفر)
ماهيچه | 400 | گرم | 700 | كيلوكالري |
گوجه فرنگي | 2 | ليوان | 50 | كيلوكالري |
پياز خرد شده | 1 | ليوان | 25 | كيلوكالري |
گشنيز خرد شده | 1 | ليوان | 25 | كيلوكالري |
رب گوجه فرنگي | 2 | قاشقغذاخوري | 10 | كيلوكالري |
روغن كانولا | 3 | قاشقغذاخوري | 270 | كيلوكالري |
زنجبيل تازه | 10 | گرم | 0 | كيلوكالري |
فلفل قرمز خشك | 4 | عدد | 0 | كيلوكالري |
برگ بو، گل ميخك، هل، پودر سير، پودر تخم گشنيز و رازيانه | 1 | قاشقچايخوري | 0 | كيلوكالري |
نمك و زردچوبه | | بهميزان دلخواه | 0 | كيلوكالري |