فلفلپلو، اگرچه در مرحله اول، غذايي عجيب و خيلي تند و تيز و متعلق به کشور هندوستان به نظر ميرسد
ولي آنقدر هم که فکر ميکنيد، تند نيست، زيرا به طور کلي فلفل سياه بيشتر از آنکه طعم تندي داشته باشد، داراي عطر و بوي خاصي است؛ در ضمن شما ميتوانيد با توجه به ذائقهتان، ميزان فلفل را کم يا زياد کنيد. ولي به هر صورت، فلفل حتي در ميزان کم نيز طعم تندي دارد که براي دوستداران اين طعم، بسيار خوشايند و دلچسب است؛ بنابراين اگر از جمله اين افراد هستيد و ميخواهيد غذايي متفاوت بخوريد، آن را امتحان کنيد. اين غذا به راحتي آماده ميشود.
? مواد لازم براي 4 نفر:
- برنج، 4 پيمانه
- دانه فلفل سياه، يک قاشق سوپخوري
- مرغ، يک کيلو و 200 گرم
- نمک به ميزان لازم
- زعفران ساييده شده به مقدار کافي
- پياز،2 عدد متوسط
- زردچوبه، نوک قاشق چايخوري
? طرز تهيه:
1) ابتدا برنج را پاک کرده و پس از شستن، چند ساعت در آب خيس کنيد؛ سپس پيازها را پوست کنده و به صورت درشت خرد کنيد.
2) قابلمهاي متوسط آماده کرده و تکههاي مرغ پاک شده و شسته شده مرغ را به همراه 4ليوان آب در آن بريزيد و بگذاريد به جوش آيد.
بعد از آنکه کف روي آب را گرفتيد، مقداري نمک، زردچوبه، يک دوم قاشق چايخوري زعفران ساييده شده و همچنين پيازهاي خرد شده را به آب آن اضافه کنيد و بگذاريد مرغ به طور کامل بپزد.
? نکته: در صورتي که احساس کرديد مرغ کمي بوي ناخوشايندي ميدهد، 2عدد هويج را پوست گرفته و هنگام پخت، داخل آب آن بريزيد.هويج بوي زهم مرغ را به خوبي خواهد گرفت.
3) بعد از آنکه مرغ خوب پخته شد، آب آن را صاف کرده و در کاسهاي بريزيد.
4)قابلمهاي متناسب براي 4 پيمانه برنج آماده کنيد و برنج خيسکرده را بدون آب در آن بريزيد، سپس به جاي آب بههمان ميزان، آب مرغ صاف شده اضافه کنيد.
براي اين کار بهتر است آب مرغ را هنگام ريختن در قابلمه، پيمانه کنيد. (روش پخت اين برنج کته است؛ پس به روش معمول به همان تعداد پيمانه برنج، آب نياز دارد).
? نکته: اگر آب مرغ- با توجه به ميزان برنج- کافي نبود، آب جوشيده به آن اضافه کنيد.
5 ) حالا نوبت دانههاي فلفل سياه است. پس از اضافه کردن دانههاي فلفل، قابلمه را روي شعله زياد اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد.
بعد از اينکه آب بخار شد، کمي روغن يا کره روي برنج ريخته و دمکني را روي قابلمه قرار دهيد.
نکته 1) حين جوشيدن برنج، آب آن را بچشيد و در صورتي که نمکش کم بود، کمي نمک اضافه کنيد.
نکته 2) فلفلها را پيش از ريختن داخل برنج پاک کرده و بشوييد چون ممکن است بين آنها چوب يا سنگريزه وجود داشته يا خاکي باشد.
نکته 3) اگر رژيم کمچربي داريد، با توجه به اينکه برنج در آب مرغ پخته ميشود، ديگر نيازي به اضافه کردن روغن هنگام دم کردن نيست؛ بهخصوص اگر در ميان تکههاي مرغ، بال هم موجود باشد.
در پايان، اين پلوي خوشطعم و معطر را همراه مرغ سروکنيد و از خوردن آن لذت ببريد.
منبع: www.vista.ir
ae