• كباب لقمه با خوراك لوبيا
• مواد لازم:
1 كيلوگرم گوشت چرخ شده
2حبه سير كوبيده
1 قاشق چايخوري فلفل قرمز (در صورت تمايل)
1 قاشق چايخوري زيره آسياب شده
1 قاشق چايخوري سس گوجه فرنگي
نمك به اندازه كافي
روغن براي سرخ كردن
مواد لازم براي خوراك لوبيا:
900 گرم لوبياي قرمز و سفيد پخته
1 عدد پياز متوسط خلال شده
يك سوم پيمانه روغن زيتون
2 قاشق سوپخوري سركه قرمز
1 قاشق چايخوري عسل
يك دوم قاشق چايخوري خردل
• طرز تهيه:
گوشت، سير، زيره، فلفل، نمك و سس گوجه را در ظرف گودي ريخته مخلوط كنيد. آن را كمي ورز دهيد تا خوب مخلوط شود سپس به 12 قسمت مساوي تقسيم كرده و به صورت كباب لقمه اي 12 سانتي متري شكل دهيد.
لوبيا ها را پس از پخت كنار بگذاريد و پس از سرد شدن با پياز مخلوط كنيد. روغن زيتون، سركه، عسل و خردل را در شيشه دردار كوچكي بريزيد و در آن را بسته خوب تكان دهيد. اين سس را روي لوبيا بريزيد.
روغن را در تابه نچسبي ريخته داغ كنيد و كبا ب ها را به مدت 10 تا 12دقيقه بر روي حرارت متوسط در روغن سرخ كنيد تا همه طرف آنها برشته شود. كباب ها را در ظرف چيده با خوراك لوبيا سرو كنيد.
• كباب چوبي با كته طلايي
• مواد لازم:
750 گرم گوشت چرخ شده
1 عدد پياز كوچك ريز رنده شده
2 قاشق سوپخوري گشنيز ريز خرد شده
1 قاشق سوپخوري پودر زيره
1 قاشق چايخوري رنده پوست ليموترش
نمك و فلفل به اندازه كافي
روغن براي سرخ كردن
مواد لازم براي كته:
3 قاشق سوپخوري روغن
1 قاشق چايخوري زردچوبه
1 عدد پياز متوسط خلال شده
2 پيمانه برنج
4 پيمانه آب سبزيجات پخته (يا 4 پيمانه آب كه دو عدد قرص سوپ سبزيجات در آن حل شده)
• طرز تهيه:
گوشت چرخ شده، پياز، گشنيز، زيره، رنده پوست ليموترش، نمك و فلفل را در ظرف گودي ريخته مخلوط كنيد و كمي ورز دهيد. اين مخلوط را به 8 قسمت مساوي تقسيم كنيد. هر قسمت را به صورت يك كباب لقمه اي در دست فرم دهيد و يك سيخ چوبي كوچك و يا سيخ هاي آلومينيومي كوچك را از آن عبور دهيد. كباب ها را در ديس بچينيد. روي آن را با نايلون محافظ غذا بپوشانيد و در يخچال قرار دهيد.
3 قاشق روغن را در قابلمه مناسبي ريخته داغ كنيد. پياز را در آن بريزيد و تفت دهيد. پس از 2 دقيقه يا زماني كه پياز نرم شد زردچوبه را در آن بريزيد و پس از چند ثانيه تفت دادن برنج را كه قبلاً شسته ايد بدون آب در قابلمه بريزيد و يك دقيقه تفت دهيد تا همه دانه هاي برنج به روغن آغشته شوند. آب سبزيجات و يا مخلوط آب با قرص سبزيجات را با نمك كافي (در صورت نياز) به برنج اضافه كنيد. بگذاريد برنج به جوش آمده و آنقدر بجوشد تا آب آن كاملاً تبخير شود. سپس حرارت اجاق را كم كنيد و يك دمكني بر روي آن قرار دهيد تا كته دم بكشد. در صورت تمايل مي توانيد براي خوش عطر شدن كته هنگام جوشيدن برنج مقدار كمي زعفران به آن اضافه كنيد.
در تابه نچسبي مقدار كمي روغن بريزيد و آن را داغ كنيد كباب چوبي ها را از يخچال خارج كرده در روغن سرخ كنيد تا همه طرف كباب ها برشته شود. كته را در ديس كشيده كباب ها را روي آن بچينيد و سرو نماييد.
منبع: www.vista.ir