بيشتر مردان ايراني- هر چقدر هم که اهل آشپزي نباشند- معمولا روش پخت کباب کوبيده را ميدانند
حالا اگر شما از آن دسته آقايان نيستيد و يا اينکه هميشه هنگام کباب کردن با مشکل ريختن مواد روي آتش مواجه هستيد، ما در اينجا بهطور مفصل به روش پخت و فوت و فنهاي آن ميپردازيم. پس از همين امروز وعده نهار يکي از روزهاي پايان اين هفته يا هفته آتي را با چلوکباب خانگي به خانمتان بدهيد.
? مواد لازم براي 6 نفر:
- گوشت چرخ کرده؛ يک کيلوگرم
- پياز؛ 300 گرم
- زعفران ساييده شده؛ يک قاشق چايخوري
- نمک و فلفل؛ به مقدار کافي
? روش پخت:
1) ابتدا کاسه بزرگي آماده کرده و پيازها را پس از پوست کندن و شستن با رنده ريز در آن رنده کنيد.
? نکته: اگر پياز آب انداخت با دست پياز رنده شده را بچلانيد و آب اضافي آن را خالي کنيد.
2) گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل به پياز رنده شده اضافه کنيد. زعفران ساييده شده را نيز در کمي آبجوش حل کرده و در اين مخلوط گوشتي بريزيد و با دستتان مواد را خوب ورز دهيد تا مايه کباب حالت چسبنده پيدا کند. سپس مخلوط گوشتي را به مدت 2 تا 3 ساعت در يخچال قرار دهيد.
3) براي سيخ کردن کباب هم مقدماتي لازم است. ابتدا در کاسه کوچکي مقداري آب سرد بريزيد و کنار دستتان قرار دهيد. حالا پيش از برداشتن مايه کباب دستتان را در آب خيس کرده، يک مشت از مايه را برداريد و به شکل دوک درآوريد؛ سپس همانطور که مواد در دست راستتان قرار دارد، سيخ را روي مايه دوکي بگذاريد و شروع به پوشاندن سطح سيخ با مايه کباب کنيد.
در پايان دوباره دستتان را در آب سرد فرو کنيد و روي سيخ فشار دهيد تا اثر انگشتان شما بر گوشت باقي بماند. حالا ابتدا و انتهاي کباب را به سيخ بچسبانيد و کناري بگذاريد. همين کار را درباره همه مواد و سيخها انجام دهيد. سپس آتش را بر پا کرده، سيخها را روي آن قرار دهيد. فقط به خاطر داشته باشيد که ابتدا بايد آتش را مرتب باد بزنيد تا گوشت خودش را بگيرد. وقتي گوشت کمي برشته شد، ديگر باد زدن لازم نيست.
نکته1) گوشت کباب کوبيده را 2بار چرخ کنيد. در ضمن يا آن را به صورت خالص از گوشت گوسفند آماده کنيد يا از ترکيب گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنيد. پخت کباب کوبيده با گوشت گوساله بهتنهايي امکان ندارد زيرا گوشت گوساله فاقد چربي لازم است. البته استفاده از قسمتهاي خيلي چرب گوشت گوسفند نيز براي پخت کباب کوبيده مناسب نيست.
نکته 2) با وجود اينکه طبق اين دستور ديگر نبايد نگران ريختن کباب باشيد ولي براي اطمينان بيشتر يکي دو تخممرغ به مايه کباب اضافه کنيد.
نکته 3) برنج اين چلوکباب را هم بهصورت جداگانه در قابلمه يا پلوپز آماده کنيد.
منبع:www.vista.ir /ع