اولين عامل مؤثر در تهيه ترشي خوب سرکه آن است که بايد خالص و بدون آب باشد و بهترين سرکه از انگور يا کشمش گرفته ميشود. در صورتيکه از خوبي و خالص بودن سرکه اطمينان نداشته باشيم بهتر است سرکه را قبل از تهيه ترشي چند جوش بدهيم چون علت کپک زدن ترشي خالص نبودن سرکه آن است.
سبزيهائي را نيز که در تهيه ترشي بهکار ميروند بايد قبلاً تميز کرد و شست و کاملاً خشک کرد و مصرف نمود انواع ميوههائي که به مصرف ميرسد بايد در سرکه پخته شوند و بعد از آنها ترشي درست کرد، ظرفي که ترشي در آن نگاهداري ميکنيم بايد داراي در محکم باشد و ترشي را بايد در جاي خشک محفوظ نگاهداشت تا خراب نشود.
اغلب اين سئوال پيش ميآيد که چرا قديم ترشيها و مرباها محفوظ ميماندند و به آساني خراب نميشدند ، واضح است که وضع ساختمانهاي امروزي طوري است که با وجود بخاري و شوفاژ هوا هميشه گرمتر از ساختمانهاي سابق ميشود زير زمينهاي وسيع و خشک سابق نيز که براي نگاهداري اغذيه و ترشيها از آن استفاده ميشد، امروز وجود ندارد. به هر حال براي نگاهداري اين مواد بايد از يخچال و يا جاهاي خنک خارج از ساختمان مانند بالکنهائي که آفتاب نميگيرند استفاده کرده و انواع ترش و مربا را در آن نگاهداري نمود.
قاشق يا ملاقه اي که با آن ترشي بر ميداريم بايد تميز باشد چرب و آلوده نباشد. ممکن است ترشي را با آب غوره و آب ليمو تهيه کرده و ميوههاي پخته و چرخ شده و سبزيهاي ترشي را به شرحي آماده نمود و بهجاي سرکه روي آنها آب غوره يا آب ليمو ريخت در اينصورت آب غوره بايد قبلاً جوشانيده شود و آماده گردد.
منبع:www.vista.ir /ع