طرز تهيه و تحليل تغذيهاي کوفتهريزه
در اين مقاله به سراغ شهرستان كاشان و يكي از غذاهاي اصيل اين خطه دوستداشتني کشورمان ميرويم؛ غذايي كه ارزش تغذيهاي بسياري دارد و آشنايي با آن ميتواند محافظ سلامت شما و اعضاي خانوادهتان باشد. راستي، هيچ ميدانستيد كه كاشانيها موقع غذا خوردن چه عادتهايي دارند؟ ميدانيد ميوه مورد علاقهشان چيست؟
عادت غذايي كاشانيها
بيشتر کاشانيها به گوشت و انواع آبگوشت علاقه دارند و يکي از اولين چيزهايي كه در عادات غذايي آنها به چشم ميخورد، اين است كه آبگوشتها را مانند خورشي غليظ سرو ميکنند و با شويدپلو ميخورند. برخي از آنها حتي خوردن كلهپاچه را نيز به همين روش ترجيح ميدهند. ميوه شماره يک کاشانيها هندوانه است و يكي از عادات ديگر آنها خوردن ميانوعدهاي به نام «خيارسركه» است؛ به اين ترتيب كه حجم زيادي از خيار را پوست ميکنند و بعد از خرد کردن، در كاسهاي پر از سركه خانگي ميريزند و دور هم آن را ميخورند. عادت غذايي ديگرشان، مصرف كاهو با سركه شيره است؛ به اين ترتيب كه به جاي سكنجبين، شيره را با سركه و آب (البته با نسبتهاي مشخصي) مخلوط ميکنند و سپس كاهوها را در آن ميزنند و ميل ميكنند.
مـواد لازم (براي4 نفر)
گوشت چرخكرده | 400 | گرم | 660 | كيلوكالري |
پياز بزرگ | 1 | عدد | 20 | كيلوكالري |
سيب زميني | 2 | عدد | 160 | كيلوكالري |
آب گوجه فرنگي | 4 | ليوان | 100 | كيلوكالري |
نعناع تازه خرد شده | 2 | ليوان | 50 | كيلوكالري |
روغن كانولا | 3 | قاشق غذاخوري | 270 | كيلوكالري |
نمك، فلفل سياه و زردچوبه | | بهميزان دلخواه | 0 | كيلوكالري |