جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
منقل‌ها مي‌روند؛ قرص‌ها مي‌آيند
-(5 Body) 
منقل‌ها مي‌روند؛ قرص‌ها مي‌آيند
Visitor 357
Category: دنياي فن آوري

گسترش مواد مخدر مصنوعي در آسياي شرقي
 

سازمان ملل، پنجشنبه گذشته 25 نوامبر 2010 با انتشار گزارشي درباره افزايش چشمگير توليد، قاچاق و مصرف مواد مخدر مصنوعي در آسياي شرقي هشدار داد. در اين گزارش آمده که طي سال 2009 تمام کشورهاي اين منطقه توليد مواد مخدر آمفتاميني داشته‌اند.
به گفته سازمان ملل اين آمار تهديدي جدي است؛ ميانمار با قاچاق مواد اوليه از چين و تايلند در آزمايشگاه‌‌هايي مخفي به توليد اين مواد مخدر مشغول است. گروه‌هاي سازمان‌يافته قاچاق جهاني مواد مخدر هم به روند توليد و عرضه مواد مخدر صنعتي در آسياي شرقي دامن زده‌اند؛ از طرفي مصرف کتامين هم در اين منطقه افزايش يافته و طي سال 2009 9/6 تن کتامين در شرق و جنوب شرق آسيا کشف شد که 85 درصد مصرف جهاني را تشکيل مي‌دهد. در هنگ‌کنگ کتامين مهم‌ترين ماده مخدر مصرفي است. از 14 تا 53 ميليون مصرف‌‌کننده آمفتامين در جهان 07/2 تا 4/3 ميليون نفر در آسياي شرقي سکونت دارند. همه اين آمارها در حالي است که به‌رغم گرايش گسترده به مواد مخدر مصنوعي سيستم مبارزه با مواد مخدر اين منطقه بر مبناي مواد مخدر سنتي چون ترياک، حشيش و هرويين پايه‌ريزي شده است. اين اخبار جديد بهانه‌اي شد تا درباره مواد مخدر مصنوعي و سنتي اطلاعاتي را در اختيارتان قرار دهيم.
شايد باورکردني نباشد اما مصرف مواد مخدر آمفتاميني از مصرف کوکايين و هرويين بيشتر شده است. ترکيبات آمفتاميني با تاثير بر مراکز لذت مغز سبب احساس «سرعت» و «لذت» مي‌شوند. اين مواد راحت تهيه مي‌شوند، ارزان‌اند، سخت مهار مي‌شوند، از کوکايين قوي‌ترند و اثر ديرپاتري دارند؛ به صورت قرص، دود حاصل از سوختن، استنشاق يا تزريق مصرف مي‌شوند و معمولا جوان‌‌ها را به خود جذب مي‌کنند چرا که به آنها احساس انرژي، تخليه احساسات، آزادي، هوشمندي، صلاحيت و قدرت مي‌دهند. اين مواد وسوسه‌انگيز، امروزه در تمام نقاط دنيا گسترش يافته‌اند اما شمال آمريکا، اروپا و جنوب شرق آسيا قطب‌‌هاي اصلي مصرف آنها هستند. به گفته مدير برنامه مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل اين مواد به زودي مي‌توانند مشکل‌سازترين مواد مخدر قرن معرفي شوند. آمفتامين‌ها علاوه بر تاثيرات مطلوب از نظر مصرف‌کننده مزايايي هم براي توليدکنندگان و قاچاقچيان دارند. انواع گياهي سنتي تحت تاثير ويژگي‌‌هاي اقليمي و آب‌و‌هوايي قرار مي‌گرفتند اما مواد مخدر مصنوعي به صورت قرص، پودر و کريستال توليد مي‌شوند که همين حالت‌‌هاي فيزيکي عاملي موثر در افزايش روند توزيع و و البته مصرف آنهاست.

علل گرايش به آمفتامين
 

مبتلايان اغلب براي غلبه بر مشکلات زندگي، احساس شادي بيشتر، هوشيار و بيدار ماندن به مدت طولاني، کاهش ناگهاني وزن و فائق آمدن به اضطراب‌‌هاي خود به اين دسته مواد روي مي‌آورند.

تقصير خلبانان جنگي است
 

مواد آمفتاميني تازه کشف نشده‌اند. در جنگ جهاني دوم براي خلبانان نظامي و ديگر افرادي که بايد به مدت طولاني بيدار و هوشيار مي‌ماندند داروهاي آمفتاميني تجويز ‌مي‌كردند. به تدريج موارد مصرف اين داروها به انحراف کشيده شد و از دامنه پزشکي خارج شد. امروزه محرک‌‌هاي آمفتاميني در پزشکي کاربرد چنداني ندارند در عوض بازار سياه‌شان رونق چشم‌گيري داشته است.

بدترين آمفتامين
 

مت‌آمفتامين، يکي از بدترين انواع آمفتامين‌ها و به شدت اعتيادآور است. بنا به گفته انجمن بين‌المللي مبارزه با مواد مخدر(INCB) توليد، قاچاق و مصرف اين ماه در آمريکاي مرکزي، جنوب شرق آسيا، اروپا، آمريکا، استراليا و نيوزيلند رو به افزايش است.

کشورهايي خبرساز مت‌آمفتامين
 

• در آمريکا به‌رغم قانون‌هاي جامعي که براي کنترل و مبارزه با اين ماده مخدر وضع شده نه تنها تعداد معتادان به اين ماده رو به افزايش گذاشته بلکه بسياري از معتادان کراک هم مصرف خود را به مت‌آمفتامين تغيير داده‌اند.
• مت‌آمفتامين در فيليپين، استفاده گسترده‌اي دارد و در ژاپن، تايلند، مالزي و کره هم روبه گسترش است.
• در ژاپن 90 درصد قوانين مبارزه با مواد مخدر در ارتباط با مت‌آمفتامين است.
• در جمهوري کره و استراليا سوءاستفاده از اين ماده بعد از شاهدانه رتبه دوم را دارد.

قاچاقچيان سازمان‌يافته
 

شواهد حاکي از آن است که سود ناشي از قاچاق مواد مخدر صنعتي به مراتب بيشتر از مواد مخدر سنتي است. مافياهاي مکزيکي در قاچاق مت‌آمفتامين، نقشي اساسي دارند اين گروه‌‌ها هم مت‌آمفتامين را به آمريکا قاچاق مي‌کنند و هم مواد اوليه آزمايشگاه‌‌هاي مخفي توليد مت‌آمفتامين آمريکا را فراهم مي‌کنند. اخيرا توليد محرک‌هاي آمفتاميني در کشورهاي محل مصرف هم گسترش‌يافته و با حذف هزينه واسطه‌‌ها و مسيرهاي قاچاق راه دور عرضه آنها را آسان و قيمت آنها را پايين آورده است.

آزمايشگاه‌‌هاي مخفي و ابتدايي
 

آزمايشگاه‌‌هاي مخفي توليد مواد مخدر آمفتاميني هرجايي مي‌توانند باشند از زيرزمين آشپزخانه گرفته تا انبار و طويله. سابقا ماده اوليه اين آزمايشگاه‌‌ها افدرين و پسودوافدرين بودند. با مبارزه‌هاي قانوني عليه استفاده از افدرين خلافکاران به پسودوافدرين روي آوردند. اين ماده در ترکيب داروهاي بدون نسخه وجود دارد و خلافکاران مي‌توانند آن را به راحتي فراهم کنند. مکزيکي‌‌ها که توليدشان بر پايه افدرين بود منبع جايگزين آن را از چين، چک و هند وارد مي‌کنند. از ديگر مواد اوليه‌اي که در ساخت آمفتامين‌ها کاربرد دارد فنيل پروپانولامين است.

تاثير اكستاسي بر سلامت
 

هنوز دانش متخصصان درباره عوارض اين ماده مخدرکامل نيست اما دانشمندان معتقدند مصرف آن سبب کاهش سروتونين مغز و در نتيجه تحريک و توهمات بصري مي‌شود. سرتونين ماده‌اي شيميايي در مغز است که بر احساسات، خواب، عادت‌‌هاي تغذيه‌اي تفکر، رفتار پرخاشگرانه، عملکرد جنسي و حساسيت به درد تاثير دارد. مطالعات انجام گرفته بر موش‌ها و ميمون‌ها نشان مي‌دهد که استفاده از اکستاسي مي‌تواند سبب کاهش 90 درصدي سروتونين به مدت 2 هفته شود.

تأثير مت‌آمفتامين بر سلامت
 

مت‌آمفتامين در بدن، سبب بالا رفتن شديد سطح انتقال‌دهنده عصبي دوپامين و در نتيجه تحريک سلول‌‌هاي مغزي و افزايش خلقيات و حرکات بدني مي‌شود. استفاده طولاني‌مدت توانايي مغز را در توليد دوپامين (که براي احساس لذت و عملکرد رواني ضروري است) مختل مي‌کند. اين اثر تا يك سال پس از قطع مصرف ماندگار است. استفاده طولاني‌مدت ازاين مواد امواج سيستماتيک مغز را دستخوش تغيير مي‌کند بنابراين مردم بايد درباره مصرف اين ماده مضر تجديدنظر کنند. در ابتداي مصرف دوزهاي اندک مت‌آمفتامين سبب افزايش تمرکز فرد مي‌شوند اما اين دوز کم مربوط به همان اوايل است و مقاومت فرد به سرعت بالا خواهد رفت بنابراين مجبور مي‌شود مصرف خود را افزايش دهد؛ بيشتر و بيشتر مصرف مي‌کند و به مدت بيشتري در حالت خماري مي‌ماند. برخي مصرف‌کنندگان به مدت 3 تا 15 روز قادر نيستند بخوابند. مصرف درازمدت مت‌آمفتامين مي‌تواند سبب اسکيزوفرني، جنون و رفتارهاي خشونت‌آميز شود.

کاربرد آمفتامين در پزشکي
 

آمفتامين، دارويي محرک و سرکوب‌‌کننده اشتهاست که براي درمان نارکولپسي (ميل شديد به خواب) و اختلال تمرکز حواس و بيش‌فعالي(ADHD) کاربرد دارد. اين دارو با تاثير بر مغز و اعصاب سبب افزايش توليد برخي مواد شيميايي در بدن مي‌شود و در نتيجه ضربان قلب و فشارخون را افزايش داده و اشتها را کاهش مي‌دهد. از عوارض مصرف آمفتامين مي‌توان به گيجي، تاري ديد، بي‌قراري و خستگي‌ناپذيري شديد اشاره کرد. اين دارو مي‌تواند بيمار را به طور جسمي و روحي وابسته خود کند و اگر پس از مدتي، استفاده مداوم به‌طور ناگهاني قطع شود ممکن است عوارض قطع مصرف را نشان دهد.
منبع:www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image