اين مقاله درباره سوفله پنير، پيشغذاي پرطرفدار فرانسوي اختصاص دارد که علاوه بر ارزش تغذيهاي، ظاهر فريبنده و طعم دلنشيني نيز دارد.
عادت غذايي فرانسويها
صحبت از كشور فرانسه كه ميشود، تفاوتي نميكند در مورد چه موضوعي باشد، هر چيزي از اين كشور با ته چاشنياي از ذوق و هنر پيوند خورده است. فرانسويها بسيار دوست دارند روابط خانوادگيشان را به وسيله ميز غذا مستحكمتر كنند؛ پس حتما يك وعده غذايي را در كنار هم ميل ميكنند. ساختار غذايي آنها بر پايه 3 وعده غذايي تعريف ميشود كه تقريبا در زمانهاي مشخص و تغييرناپذيري سرو ميشوند.
در اين كشور، منطقه به منطقه، آداب و تنوع غذايي مختلفي را شاهديم. اگر در پايتخت فرانسه يعني پاريس باشيد، ميبينيد كه غذاهاي دريايي مانند صدف و حلزون طرفداران زيادي دارند اما در جنوب فرانسه به دليل رواج كشاورزي، علاقه به سبزيها، ميوهها و به خصوص سيبزميني بيشتر است و اهالي بخش بزرگي از اين کشور نيز به غذاهاي گوشتي گرايش دارند. اما به طور كلي محبوبترين غذاهاي فرانسويها غذاهاي دريايي هستند كه با انواع سس سرو ميشوند.
پايه بسياري از غذاهاي فرانسويها را سسها تشكيل ميدهند. در واقع، سسها نقش مهمي در تهيه غذاهاي فرانسوي دارند. اغلب سسهاي فرانسوي را با استفاده از نشاسته يا راكس (به آردي ميگويند كه در كره تفت ميدهند) غليظ ميكنند. از انواع سسهاي رايج فرانسوي ميتوان به سس بشامل( كه اساس آن آرد و شير است)، سس مايونز، سسهاي كرهاي، سس گوجهفرنگي (كه به سس مادر معروف است و در تهيه بسياري از سسها از آن استفاده ميشود) و در نهايت سس پنير (معروفترين سس فرانسوي) اشاره کرد.
علاوه بر همه اينها، دسر جايگاه خاصي در تغذيه فرانسويها دارد و انواع كيكها، ژلهها، پودينگ و سالادهاي ميوهاي را شامل ميشود. يكي ديگر از علاقههاي رايج مردمان فرانسه، انواع پنير است كه آن را در تهيه غذاها و دسرهاي مختلفشان به كار ميبرند.
مـواد لازم (براي8 نفر)
كره | 50 | گرم | 450 | كيلوكالري |
پنير پيتزا | 450 | گرم | 500 | كيلوكالري |
آرد سفيد | 4 | قاشق غذاخوري | 100 | كيلوكالري |
تخممرغ | 6 | عدد | 600 | كيلوكالري |
شير | 2 | ليوان | 110 | كيلوكالري |
نمك و فلفل سياه | | بهمقدار لازم | 0 | كيلوكالري |